Cure, šta mislite o laganoj dijeti u prvom tromjesečju? Naime, dobila sam na kilaži u posljednjih godinu dana, i malo me frka da u odmakloj trudnoći ne budem baš trokrilna te ne zaradim gestacijski dijabetes i neke druge komplikacije...
Curka je ❤
Spavanje na ledjima mi je kako kad ali ne na stomaku jer me grudi bole. Nemojte se brinuti prva 3mj oko spavanja na ledjima i stomaku jer je plod previse mali da bi ista osjetio. Cak i u kasnijoj trudnoci ako se kad probudite na stomaku, bebi nije nista. Uglavnom kasnije se spavanje na stomaku izbjegava jer je neudobno a na ledjima zbog zdravlja majke jer stomak pritisce venu koja ide od nogu prema srcu.
Ja sam stalno pospana pa na spavanje idem oko 9 i budim se oko pola 6 sto je ok jer tada svakako trebam na posao haha
Jos uvijek nema nekih strasnih mucnina ali primjecujem da mi je culo mirisa pojacano i da mi sve vise stvari smeta. Jucer u teretani sam hodala na traci sa peskirom preko nosa jer mi je smetao smrad ljudi oko mene. Mislim, smeta mi i inace ali mi se jucer povracalo od toga. Licno nemam problema sa zatvorom, cak sta vise kod mene je obrnuta sitacija. Prije trudnoce znala sam i po 3 dana da ne odem u wc, a sada i 2x dnevno.
Mislim da bi trebale poceti praviti odvojene teme jer ovako se dosta stvari pogubi izmedju komentara, a i mnogo je lakse pratiti temu samo o mucninama i imati sve savjete na jednom mjestu npr.
Ja uvijek zaspim ramo navece, pa onda me ujutro svasta doceka za citati 😁
Dobro jutro trudnice 🥰 ima li koja danas pregled?
Ja takodje spavam na stomaku i ziva ne znam kako cu se naviknuti na strani spavati 😰
Sto se tice dijete u trudnoci, mislim da nije nista lose, dok se ne radi o izgladnjivanju. Znaci dijeta u kojoj se hranis, ali sa manjkom ugljikohidrata jeeste ustvari preporucljiva svakom, tako i nama.
Jutro, da ne trazim ali da odg mamici sa losim urinom.
I meni nije dobar, al mi sestra nije rekla sta je nego da radim urinokulturu. Ali meni uvijek ima vise leukocita to vucem godinama i nikad nis ne naprave sa time.
Tako da mislim da to nije nista prestrasno.
Nesanica me drzala prvih mjesec i pol. Sad spavam ali se rano budim. Oko 5.30-6 vec sam naspavana, pogotovo sa ovom promjenom sati.
Ja se jako cesto nadem da spavam na ledima sta nikad nisam. Moja poza je trbuh i bok. Jos uvjek spavam i na trbuhu, a vi?
Ja sam inače veliki obožavalac spavanja na trbuhu uvijek bila 😍😍 ali sad kad sam trudna nekako me strah, prva mi je trudnoća i ne znam šta je dobro šta nije i uvijek se trudim čitati o tome možda zato loše spavam jer sam navikla na stomak i jastuk preko glave 😂😂 daa i ja se rano budim, pola 6 već budna, inaće dok sam radila plafon mi je bio 8h. Čak mi je jedna žena rekla da ako se sad ustajem u 6h da će mi se i dijete tako budit 😂😂 halooo mislim da će se dijete svakako rano budit jer će morati papati 😂 jel imate vi kakvih "pametovanja" i teorija zavjere hahahhahaha
Sa malim sam pred kraj jaako lose spavala, po cijele noci bila pod tusem i mocila noge jer su mi bile jako nemirne , kad se rodio do 2,5god je prespavao ako da 5 noci 🤣🤣🤣
Nada ja isto imam grcice, ali sam uspjela shvatila da kod mene nisu ni jajnici ni maternica nego se javljaju svaki put kad imam zatvor, a bol je kao da cu dobiti menstruaciju. Imam zatvor vec 2. dan i bas me zateze donji dio trbuha. Danas sam popila Kivilaks i sutra cu pa bi trebalo biti bolje.
Meni su prestale mucnine i zgaravica, preporodila sam se. Jedini simptom mi je napuhnutost, ali moguce od utrica. Jedva cekam prestati s njima. Nada, u kojem si tjednu?
Mislim da je to ta bol i kod mene pa nisam mogla procijeniti da li boli maternica ili jajnici. Vjerojatno je od plinova koji se zadržavaju...
Ja sam u 5.tj.
Cure, ja imam novi razlog za zabrinutost. Jutros, prilikom brisanja sam primjetila smeđi iscjedak na papiru! To sam imala i 10 dpo i trajalo je 3 dana i prestalo. Kako se ubrzo nakon toga pojavio plus na testu, nisam se toliko brinula jer sam mislila da je implantacija. Sada, kada sam to opet primjetila sam se uplašila jer to vise ne može biti implantacija. Doktor radi popodne... sto mislite da bi moglo biti?? 😦
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Ja uvijek zaspim ramo navece, pa onda me ujutro svasta doceka za citati 😁
Dobro jutro trudnice 🥰 ima li koja danas pregled?
Ja takodje spavam na stomaku i ziva ne znam kako cu se naviknuti na strani spavati 😰
Sto se tice dijete u trudnoci, mislim da nije nista lose, dok se ne radi o izgladnjivanju. Znaci dijeta u kojoj se hranis, ali sa manjkom ugljikohidrata jeeste ustvari preporucljiva svakom, tako i nama.
Da, uz uzimanje više obroka dnevno po malo... :)
Curka je ❤
Nada23, doktoru svakako, ja sam to imala u prvoj trudnoci, i bila na utrogestanu, i mirovala 7 dana. Nije strasno, ali svakako treba zaustaviti. Meni je tad gin govorio da ce biti spontani, al to je inace jako bezobrazan ginek, ophodi se prema zeni kao prema kravi, ima nula posto emocija. Tako da ne sikiraj se, mnogo, mnogo zena to ima, al svakako pregled sa terapijom :)
Odi odmah do dr. Za svaki slučaj. Može biti ništa (vjerujem da je to), a može biti nešto opasnije. Možda ti da progesteron. Ja sebi nikada neću oprostiti što u nedavno neuspješnoj trudnoći nisam otišla odmah do dr. kada sam jedno jutro imala smeđi iscjedak. Otiđi da budeš mirnija!
Nada ja isto imam grcice, ali sam uspjela shvatila da kod mene nisu ni jajnici ni maternica nego se javljaju svaki put kad imam zatvor, a bol je kao da cu dobiti menstruaciju. Imam zatvor vec 2. dan i bas me zateze donji dio trbuha. Danas sam popila Kivilaks i sutra cu pa bi trebalo biti bolje.
Meni su prestale mucnine i zgaravica, preporodila sam se. Jedini simptom mi je napuhnutost, ali moguce od utrica. Jedva cekam prestati s njima. Nada, u kojem si tjednu?
Mislim da je to ta bol i kod mene pa nisam mogla procijeniti da li boli maternica ili jajnici. Vjerojatno je od plinova koji se zadržavaju…
Ja sam u 5.tj.
Cure, ja imam novi razlog za zabrinutost. Jutros, prilikom brisanja sam primjetila smeđi iscjedak na papiru! To sam imala i 10 dpo i trajalo je 3 dana i prestalo. Kako se ubrzo nakon toga pojavio plus na testu, nisam se toliko brinula jer sam mislila da je implantacija. Sada, kada sam to opet primjetila sam se uplašila jer to vise ne može biti implantacija. Doktor radi popodne… sto mislite da bi moglo biti?? 😦
Otidji kod ginekologa, za svaki slucaj da budes mirna. Moze biti ostatak od zadnje mjesecnice kao sto je to bio slucaj kod moje prijateljice, ali u svakom slucaju otidji jer ces biti mirna..
Nada poslusaj cure i idi doktoru. Vjerovatno ce ti dati utrice i mirovanje, ali neka pogleda u cemu je problem. Stvarno je krvarenje i smrdjarenje toliko cesta pojava u prva tri mjeseca da je to cudo. Svaki put do sad kad sam bila kod doktorice, pitala me je da li ima krvarenja. Nisam znala da je to toliko cesta pojava
Sortiraj odgovore
Najstariji