LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_Marija_2019
    31. Listopad 2019. 09:38

Bok cure! Baš nas se skupilo :)
    Evo nekih odgovora na pitanja koja sam ovako vidjela putem, samo više ne znam tko je što pitao haha, ali da podijelim barem ono što znam.
    Prvo - smeđi iscjedak u trudnoći može biti od hematoma, ja sam imala u prošloj trudnoći i dobila utrogestan i rekli da mirujem. Prošao je bio nakon nekog vremena, sve je bilo ok, ali treba pojačano mirovati i ne naprezati se. Mislim, kad kažem mirovati, ja sam išla i na posao i sve normalno, ali sam smanjila vježbanje, nisam nosila teške stvari i naprezala se.
    Drugo - netko je napisao da ima loš nalaz urina. E na urinu sam doktorirala u trudnoći hahaha
    Dakle, ja sam isto imala samo malo povišene leukocite i nikakve simptome i rekli su mi da se takve asimptomatske upale ne liječe inače, ali u trudnoći obavezno jer mogu biti jako ozbiljne. Tako da sam ODMAH dobila antibiotik. Užasno mi je piti antibiotik sada, ali rekao mi je doktor da se to mora. U prošloj trudnoći sam pila antibiotike negdje 3 tjedna jer nikako da se pročisti urin, užas!!
    Treće - netko je rekao da i čašica alkohola u trudnoći šteti, što mislim da nije istina. Imam jako nisko željezo i savjetovali su mi u trudnoći doktori da popijem npr. čašu kupinovog vina dnevno. Nije mi nikako pasalo pa na kraju nisam pila, ali više doktora mi je ponovilo to za kupinovo vino.
    I na kraju - što se tiče stvari za bebu, mi više-manje imamo sve od 1. bebe (nadajmo se da će biti istog spola haha), a što se tiče robice, nama je najmanji broj bio 56 i to doslovno valjda 2 bodija jer je baš bila velika kad se rodila, oko 52cm i 4kg tako da smo odmah počeli nositi 62. U biti ne možete znati do pred kraj kolika će beba biti, ali u bolnici ionako nosi njihovu robicu pa sam računala da ako ispadne jako mala, da stigne netko u tih par dana kupiti manje brojeve ako baš bude potrebno.

Ana_Marija_2019
    31. Listopad 2019. 09:41

E da, simptoma nemam nekih posebnih za sada. Čini mi se da mi se apetit smanjio, ali ja i inače imam takve faze.
    Inače mislim da nikako nije pametno ići na dijetu u trudnoći (osim ako to doktori ne preporuče radi dijabetesa).
    Što se tiče spavanja, za sada možemo kako hoćemo, tek kad beba naraste bi se trebalo spavati na lijevom boku i iako vam se sada čini da ćete se teško naviknuti na to, ja kad sam postala baš velika nisam nikako drugačije ni mogla spavati pa nisam razmišljala o tome. Kasnije se baš teško namjestiti, sve smeta.

31. Listopad 2019. 10:11

I službeno se pridružujem ovoj grupi kako sam i obećala prije 14 dana ➕😊 Digitalac je pokazao jasni plus i 1-2 tjedna.
    Baš sam presretna, ali i u velikom strahu zbog nedavnog spontanog. Al bit ce ovaj put sve ok! Mora ❣️

Polly
    31. Listopad 2019. 10:12

Mrvičak i ja pijem od Solgara folnu od 400, gin mi rekao da nastavim piti samo jednu do pregleda... 

Polly
    31. Listopad 2019. 10:13

mrvičak

I službeno se pridružujem ovoj grupi kako sam i obećala prije 14 dana ➕😊 Digitalac je pokazao jasni plus i 1-2 tjedna.
    Baš sam presretna, ali i u velikom strahu zbog nedavnog spontanog. Al bit ce ovaj put sve ok! Mora ❣️

Aaa čestitamm, ne razmišljaj o spontanom, to je bilo u prošlo, bit će sve u redu, sad uživaj u tom plusiću 🥰🥰

Polly
    31. Listopad 2019. 10:17

Ana_Marija_2019

E da, simptoma nemam nekih posebnih za sada. Čini mi se da mi se apetit smanjio, ali ja i inače imam takve faze.
    Inače mislim da nikako nije pametno ići na dijetu u trudnoći (osim ako to doktori ne preporuče radi dijabetesa).
    Što se tiče spavanja, za sada možemo kako hoćemo, tek kad beba naraste bi se trebalo spavati na lijevom boku i iako vam se sada čini da ćete se teško naviknuti na to, ja kad sam postala baš velika nisam nikako drugačije ni mogla spavati pa nisam razmišljala o tome. Kasnije se baš teško namjestiti, sve smeta.

Ja isto nemam teka, uopće mi se ne jede 😲

31. Listopad 2019. 10:17

Polly

Mrvičak i ja pijem od Solgara folnu od 400, gin mi rekao da nastavim piti samo jednu do pregleda…

Da nastavit cu je piti. Zasto nam onda prepisuju Folacin 5 kada je to dosta velika doza? 

Polly
    31. Listopad 2019. 10:22

mrvičak

Polly

Mrvičak i ja pijem od Solgara folnu od 400, gin mi rekao da nastavim piti samo jednu do pregleda…

Da nastavit cu je piti. Zasto nam onda prepisuju Folacin 5 kada je to dosta velika doza?

Stvarno je, ogromna doza naspram ovih 400 😲 Ne znam nikoga da je pio folacin 5 al nema mi logike tu 🤔

Polly
    31. Listopad 2019. 10:23

Mrvičak kad si imala mengu? Ti i ja smo tu negdje, meni isto test u pon bio 1-2 tjedna 😁

31. Listopad 2019. 10:24

Polly

mrvičak

Polly

Stvarno je, ogromna doza naspram ovih 400 😲 Ne znam nikoga da je pio folacin 5 al nema mi logike tu 🤔

Sve moje prije to piju, i ja dsm u obje trudnoće. Al valjda dr znaju bolje 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.