Takoder nisam jos dobila trudnicku knjizicu, iako na stolu od ginekologa vidim trudnicke knjizice. Na iducem pregledu cu ga priupitat jel to vise nije obvezno imat ili...
Ovdje je obavezno imati trudnicku i to uvijek sa sobom imati.
Ja sam u pocetku imala ogromne probleme sa probavom, po 7 dana ne bih isla na wc i onda sam jos dobila tablete zeljeza da pijem, 4 dnevno, mislila sam da tek tad necu moci ni jednom tjedno otici na wc. Medjutim, te tablete na mene imaju kontra efekat, nisam ni prije trudnoce imala ovako urednu probavu kao sad 😂
Joj i meni je bilo u početku tako, napuhana, trbuh kao da sam 5. mjesec trudnoće, probava nikakava. Od kada sam počela svaki dan piti šumeći magnezij, dobro je.
E ja nema sta nisam probala. Mozda bude bolje kad odem na odrzavanje jer planiram svaki dan malo prosetati. Sada se skoro nista ne krecem. Cijeli dan sjedim u uredu, onda doma s malim nesto se sitno poigramo, spremim i vec je vrijeme za spavanje. Dani su mi prekratki 🙈
yvettei ja sam danas išla po nalaze, meni su leukociti u urinu 5, a stanice pločastog epitela 2 (ref. 0-1), u četvrtak idem kod ginekologa pa ću vidjet što će reći. kad se već radila kompletna krva slika, i tsh mi je sad 3.96, bio je 4,60. ne znam da li terapija može počet djelovati nakon 5 dana.
danas sam išla i po nalaz od krvne grupe, A+ sam,imam antigen m-, antitijela anti-m, indirektni antiglo.test poz, kaže doktorica da ništa za zabrinjavanje, provjerila da li mi je prva trudnoća, da li sam ikad primala krv, za 8 tjedana moram ići opet, ali i tatata djeteta, da se vidi da li mi tijelo samo proizvodi antitijela, koliko sam ju skužila, jer me uhvato neki strah, sestra mi nije dala nalaz već samo rekla da moram čekat doktoricu jer treba sa mnom porazgovarati, a meni odmah sve najgore naravno palo napamet, pa sam se jedva skulirala kad je rekla da nije ništa za zabrinjavanje, samo treba pratiti i htjela je čuti anamnezu.
ispričavam se na previše teksta, ali morala sam s nekim podijeliti sve.
eovynčestitke na curici
Sto ti je pisalo za bakterije u urinu, ja ih imam dosta 🤔 Ja sam isto trebala danas po nalaz krvne grupe, ali cu sutra. Danas sam se bas isplakala pa me glava zabolila i nisam u stanju pretrpiti jos kakav stres. Danas me na parkingu vozac zagradio i iako je bio kraj auta nije se htio maknuti, totalno bolesno i nelogicno ponasanje, morao dolaziti muz. Strah me te krvne grupe, ja sam RH- i imam spontani iza sebe, primila sam rhogam ali opet se bojim. Vec su mi dali dvije uputnice za 28 i 32 tt.
Takoder nisam jos dobila trudnicku knjizicu, iako na stolu od ginekologa vidim trudnicke knjizice. Na iducem pregledu cu ga priupitat jel to vise nije obvezno imat ili…
Ovisi o ginekologu. Moj ne radi trudnicke knjizice prije 10 tt. Ja sam bila narucena 11 tt i tek tada mi je otvorio.
Ja sam dobila trudnicku knjizicu sa 8tt..
Kod nas je obavezna i u nju doslovno sve sve sve zapisuju.. Od kilaze, tlaka, simptoma trudnoce na svakom pregledu.. Sto se vidjelo na ultrazvuku...ocekivani termin poroda. Krvna grupa.. Ma bas sve. Super stvar.. Sve bitno je u jedno knjizici.
Malo sam začorila iza rucka kad ono brdo novih stranica pa necu pisat po nickovima nego kako se sjetim..
Probava- u DMu ima u staklenim bocama od 1l neki sok od sljiva, odlicno djeluje, ali ono sto me zbilja spasilo (bilo mi je za plakat od bolova u crijevima) PSYLLIUM ljuskice, stavi se zlicu/zlicu i pol toga u vodu/sok, ja sam u casu jogurta..cure, spas, ma u roku par minuta si na na wcu! Probajte, nemate sto izgubit, a sigurna sam da ce bar jos nekoj pomoc kao meni ..
Pozitivan IAT - i ja ga imam, prije sam bila negativan, ali nakon transfuzije koju sam primala prosle godine se ocito nesto promijenilo i sad je pozitivan, imam onaj anti E, nije opasno, moze biti ako se ne kontrolira, ali zbilja u Petrovoj 3 vode racuna o svemu, ja moram svakih 6-8 tjedana na kontrolu, muz je takodjer morao ic vadit krvnu grupu, rh faktor i RH FENOTIP-pazi, nije ista stvar kao faktor pa vidi sto tocno trebas napravit i sto ce muzu napisat na uputnici (njemu daje njegov dr.opce prakse)!
Kilaza variram -1kg/0 od pocetka trudnoce, iskreno sretna sam da se nisam jos pocela debljat jer sam jako sklona skupljanju kilica i jos kak su blizanci, ocekujem da cu ionako biti mali tenkic do poroda
I nemam trudnicku knjizicu, vodim T u bolnici i po svemu sudeci necu dobit tu knjizicu, ne znam vise koja od vas je napisala, ali isto slazem sve u fascikl i to je to..stalno nosim sve sa sobom di god obavaljam nesto zdravstveno
Dora a normalno se smije u trudnoci to koristiti? Svaki dan koristis ili prema potrebi?
Cure jel koja od vas misli zamrznuti krv iz pupkovine? Ili ste to već učinile sa prošlom djecom?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji