Zaraa ja sam abdominalni ultrazvuk radila sa 11+tt, jer se vaginalno vise plod ne moze vidjeti dobro. Podize se iz karlice.
Vrapcic briseve sam radila prije postupka na klinici, pa onda opet na prvom pregledu kod soc.ginekologice sa 8tt, takva je ovdje praksa. Takodje i ostala testiranja na HIV, hepatitis i klamidiju.
Ja stare pantalone ne nosim od samog pocetka, od stimulacije sam se napuhala i pozdravila sa “djevojackim” hlacama, a sad pogotovo ne mogu nista obuci sto nije na gumu. Ja stomak vec odavno ne mogu sakriti, a prva je trudnoca. Uvijek sam imala ravan trbuh, tako da se kod mene odmah primijetilo.
Zaraa nadam se da ćeš se što prije riješiti te bakterije. Zaboravila sam, koje si tegobe osjetila da su ti radili briseve ponovno i našli tu bakteriju. Čovječe pa to je koma ak si ju u bolnici pokupila, jesu li to rekli ili da ne znaju otkud si dobila?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Vrapcic i ja, bas san se bazirala na borovnice i sok od borovnice i nadam se da cu je rijesit, srica nije neka ozbiljna, al svejedno.
Nisu mi nista rekli.
Jer ja sam dobila odradit briseve u 8tt i kao do iduce kontrole donit nalaze, medutim kad su moji brisevi bili gotovi i kad san vidila da imam bakteriju(potrefilo se taman vrime pregleda) na humanoj su svi doktori otvorili bolovanje pa sam ja isla u svoje soc gin. Tako da...
💞girl💞
Vrapcic sta se tice tegoba nisan imala nikakve, praksa je da ih daju odradit na pocetku trudnoce.
💞girl💞
Zaraa pokušaj malo propolisa bez alkohola. Onaj dječji kupiš, meni u ljekarni rekli da mogu za prehladu. A propolis je odličan za svakojake beštije 🙄
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Dandy ne bi se slozila za briseve... nekad sama trudnoca zna bit okidac za bakteriju da se "aktivira", pa se radi prije T i u trudnoci na početku. Ja prije prošle T imala ciste briseve a u 9.tt nadjena ureaplazma... Sto se tice pregleda vaginalnom sondom, ako ste " sreće" ko ja da vam.je skracen cerviks otkriven sa 15tt onda vas maltretiraju i sa vaginalnom sondom svaki pregled (jer se najpreciznije mjeri cerviks tako).
Meni nitko nije spominjao te briseve jos uvijek, na iducem pregledu radim papa test samo, a bit cu tocno 15tt. To valjda ovisi od ginekologa do ginekologa... Mene gin uvijek prvo pregleda onak na stolu pa onda idem na uzv, ali kazem od 11.tt abdominalnom sondom.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Nazalost Tiki neki ginekolozi se ponasaju kao da ide iz njihovog dzepa i kao da mi to nismo kroz zdravstveno platili. I kod nas u grupi ih je bilo kojima su ginekolozi odmahivali rukom da njima ne trebaju brisevi,nemaju nikakvih simptoma (kao da npr ureaplazma mora imat simtpoma) i evo jedna bas je u 30.tjednu igrom slucaja otisla na briseve i ispalo da ima ureaplazmu 10na 6 i u bolnici joj ljecili bakteriju. Ja sam ih radila cak tri puta u trudnoci jer mi se skracivao cerviks rano i bila sam uloziva pa da se izbaci mogucnost da neka bakterija radi probleme. Ne plasim nikog, al jbg imamo prava samo nam nitko ne govori...
Pitat cu ja na iducem pregledu sta je s brisevima. I moja mpo dr. je napisala na jednom od nalaza ponoviti briseve u 2019. Bolje da znam kakvp je stanje nego da se kasnije nesto zakomplicira.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji