LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tocka_tockica
    02. Ožujak 2020. 21:10

Ajme curle mene nema cijeli vikend na forumu i nakupilo mi se skoro pa 80 str za citati.. nisam uspjela sve procitati ni priblizno.. nadam se da ste sve super i da su bebice dobro❤ vidim da imamo i novih cura pa svia zeim dobrodoalicu.
    E sad moj novi "problem". Danas sam bila na ogtt i ispada da mi je secer na taste 4.1, a nakon 2 sata kak sam popila glukozu 3.5..  i kaj da si ja sad mialim.. zna mi s vremena na vrijeme pasti secer tak da se pocnem tresti.. i ispada da stal o nekaj moram zvakati sto se itekako osjeti  na mojim kilama.. ponosno prijavljujem +11 kg 😫  slatmo ne jedem.. obroci su mi isti kao i prije trudnoce, jedino sam ubacila malo vise voca.. pa ti znaj..  pozdrav svima od debele tocke🤣

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

Alisanazemlji
    02. Ožujak 2020. 21:11

Curke, hvala vam na utjehama!
    Vidim da ta granična guk uopće nije toliko problematična... Od danas sam odlučila ne jesti iza 19h, osim što planiram konzumirati nezaslađeni  čaj. Izbacila sam kruh i slatko. U petak ću ponovno ići vaditi krv pa se stanje možda i promjeni.. 😊
    Vidim da pričate o napadajima panike. I ja sam se susrela s njima, čak sam neko vrijeme završila i na medikamentima koliko su bili jaki (u kraćem vremenu imala bih napadaje jake mučnine, vrtoglavica, lupanja srca, osjećaja kao da ću se onesvjestiti, drhtanja ruku, depersonalizacije i derealizacije...) 
    Okidač mi je bio nakupljeni stres na izrazito stresnom poslu sa stresnim klijentima. Čim sam promjenila posao, napadaji su nestali... 
    Bitno je znati koji je točno izvor stresa i ako je moguće maknuti se od njega, a ako ne, pronaći dobre tehnike relaksacije i zatražiti stručnu pomoć...
    Dok sam imala panične atake, nisam ni mislila da je uzrok posao, već neke druge stvari u životu koje su mi se činile  u tim trenucima itekako stresnije... 

Curka je ❤

peggy95
    02. Ožujak 2020. 21:16

Hvala vam na odgovorima cure❤ javim sutra sta su mi rekli 🙏

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

Mila7
    02. Ožujak 2020. 21:24

Indy, tako se i meni cini, kao sto si objasnila, ako je organizam ok ne bi trebalo utjecati na rezultat a ako nesto i nije ok bolje da se pripazim slatkog nego imati lazno dobar rez.
     Tocka tockica jesu ti rekli dr sta vezano za tako nizak secer? 

• CurlySue
    02. Ožujak 2020. 21:26

Tocka_tockica

Ajme curle mene nema cijeli vikend na forumu i nakupilo mi se skoro pa 80 str za citati.. nisam uspjela sve procitati ni priblizno.. nadam se da ste sve super i da su bebice dobro❤ vidim da imamo i novih cura pa svia zeim dobrodoalicu.
    E sad moj novi "problem". Danas sam bila na ogtt i ispada da mi je secer na taste 4.1, a nakon 2 sata kak sam popila glukozu 3.5.. i kaj da si ja sad mialim.. zna mi s vremena na vrijeme pasti secer tak da se pocnem tresti.. i ispada da stal o nekaj moram zvakati sto se itekako osjeti na mojim kilama.. ponosno prijavljujem +11 kg 😫 slatmo ne jedem.. obroci su mi isti kao i prije trudnoce, jedino sam ubacila malo vise voca.. pa ti znaj.. pozdrav svima od debele tocke🤣

Vjerovatno je problem u inzulinskoj rezistenciji pa cesce osjecas glad i potrebu za ugljikohidratima, zbog cega te kilice i idu gore, bez pretjerano velikog unosa kalorija. Zato ti je ogtt bio manji nakon 2 sata

Rose1
    02. Ožujak 2020. 21:56

Tocka_tockica

E sad moj novi "problem". Danas sam bila na ogtt i ispada da mi je secer na taste 4.1, a nakon 2 sata kak sam popila glukozu 3.5.. i kaj da si ja sad mialim.. zna mi s vremena na vrijeme pasti secer tak da se pocnem tresti.. i ispada da stal o nekaj moram zvakati sto se itekako osjeti na mojim kilama.. ponosno prijavljujem +11 kg 😫 slatmo ne jedem.. obroci su mi isti kao i prije trudnoce, jedino sam ubacila malo vise voca.. pa ti znaj.. pozdrav svima od debele tocke🤣

Hm, nemam stvarno pojma o tome, tek me to ceka, ali ne bih se cudila da i meni bude tako jer sam ja stalno gladna i stslno nesto moram jesti

💙

Žuža
    02. Ožujak 2020. 22:02

Prijavljujem da danas vec drugi put osjetim malca kako stuca 🥰 Preslatko!! Bas sam se odusevila!
    Ja u srijedu ujutro idem na ogtt. Meni je to bas stres jer je meni ta tekucina jako puno preslatka i jako ju tesko popijem. Inace se bojim vadjenja krvi, al to mi je sad pjesma naspram pijenja tog pakla!! Samo da to prodje 🙈

Mila7
    02. Ožujak 2020. 22:19

Žuža

Prijavljujem da danas vec drugi put osjetim malca kako stuca 🥰 Preslatko!! Bas sam se odusevila!
    Ja u srijedu ujutro idem na ogtt. Meni je to bas stres jer je meni ta tekucina jako puno preslatka i jako ju tesko popijem. Inace se bojim vadjenja krvi, al to mi je sad pjesma naspram pijenja tog pakla!! Samo da to prodje 🙈

Meni je isto nocna mora taj ogtt. Redovno se ispovracam, a kad i uspijem zadrzati to u sebi, trece vađenje krvi me toliko boli da mi je sad muka u zelucu cim pomislim na to 🙄. Al budemo mi sve to izgurale za nase mrvice 🥰

Tocka_tockica
    02. Ožujak 2020. 22:24

Mila idem na kontrolu tak za 10 dana pa budem cula sto bude dr rekla.
    CurlySue.. ima logike to sto kazes.. i u prvoj  trudnoci mi je bila slicna situacija.. ja hipoglikemicna a isla rodit sa 30 kg vise..  iskreno nemam poima sto da zapravo onda jedem.. tjesta krumpir rizu i slicno izbjegavam.. pojedem tipa u sendvicu za gablec ili dorucak.. al ta kolicuna nije nista veca nego prije trudnoce.. izuzev napada krafni koji je trajao dva tjedna.. sad vise nemam te zelje, makar su mi sendvici s piko parizerom i hrpom salate sada top za gablec 🤣  uglavnom kile idu opako gore i sestra kod moje ginicke svaki put okrece s ocima na moju kilazu i tvrdi da previse jedem i nikak joj ne mogu objasnit da nije tak.. pa eto nadam se da ce mi dr dati neko logicno objasnjenje za ovu situaciju.. u prvoj trudnoci mi je poslije ogtt-a rekala jedi sto got hoces i  ne obaziri se na kile.. ipak ne bi ovaj put htjela dobit bas 30 kg, a i citala sam da ni hipoglikemija bas nije dobra za bebu, kao ni jedna krajnost zapravo

👧🩷 2017.
    👦💙2020.

• CurlySue
    02. Ožujak 2020. 22:33

Za to bas i nema nekog klasicnog recepta osim fizicke aktivnosti i ustabiljenog plana prehrane 😒 jest u otprilike isto vrijeme i rasporedit namirnice na sto vise proteina i vlakana... I ne izbacit secere u potpunosti da ne dode do kontra efekta. 
    Ja sam sad usla u 23. tt sa +4 i svi kazu da je to premalo (?!), dr. na anomaly-u rekao da je bebac u gabaritima i da je sve ok, a kako je trbuh poceo intenzivnije rast zadnja 2 tjedna, sve me strah kako ce kile dalje ic 😂
    I mene ceka ogtt za par tjedana pa cemo vidjet sta kaze. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.