Evo padobranca opet… Mucnine nosu prestale, glavobolje vjerno prate.. 🤧 Ono sta me sada muci jest mokrenje. Na dan popijemo oko 2l vode. Natiran se jer jako slabo vode pijem. Sinoc sam se tri ili četiri puta dizala na wc. Nez vise jel to normalno ili ne. Zadnje popijem minim dva sata prije kreveta.. I svejedno sinoc ista stvar, u 11 sam isla na wc, pa u ponoc pa nakon toga opet pola sata pa sam isla spavat… Bas me brine.. Secer mi je na krivim pretragama bia 5.7. Nadam se da nije on i da je sve od pritiska na mjehur. Danas sam 14+4 tako da cu do ogtta morat sacekat jos ovoliko 😪 jel ima ko slicna iskustva s tim
Nije te gin slala na GUK profile sa takvim secerom? 🤔 Ja isto dosta mokrim, iako ne pijem sat, dva prije spavanja ustajem se barem dva puta, nekada i 5! Tako da mislim da je to sve nornalno
Kaktusice
Ah neznam sta da ti kazem. Krenulo je sa tunelom, onda sam bila u full losem stanju da me panika hvatala u krevetu, bio je to los period za mene. I sad imam toga ali puno manje ali sam ogranicila samu sebe nazalost. Idem eventualno do granice u ts, kopar ok, pula preko limskog kanala,ne po ispsilonu. Ma banana zesca.
Preko ucke nisam bila 10 godina. Prije 2 uspjela po staroj cesti do opatije, a kad smo se trebali vratiti sa rjecke strane preko ucke sam umirala doslovno…
Glupost. A do tog prvog napadaja prosla pol hrvatske, bila na siciliji, vozila se u avionu….
A jooj,bas mi je zao.
Ja sam pred nekih 10ak godina imala jaki napadaj panike, i kad sam dosla sebi uz razgovor s psihologom nasla uzrok-preveliki stres kroz cijelu godinu koji se akumulirao i izasao van kad mi se tijelo smirilo.
Meni je razgovor s nekim skroz neutralnim pomogao.
Mozda ce i tebi.
Evo padobranca opet… Mucnine nosu prestale, glavobolje vjerno prate.. 🤧 Ono sta me sada muci jest mokrenje. Na dan popijemo oko 2l vode. Natiran se jer jako slabo vode pijem. Sinoc sam se tri ili četiri puta dizala na wc. Nez vise jel to normalno ili ne. Zadnje popijem minim dva sata prije kreveta.. I svejedno sinoc ista stvar, u 11 sam isla na wc, pa u ponoc pa nakon toga opet pola sata pa sam isla spavat… Bas me brine.. Secer mi je na krivim pretragama bia 5.7. Nadam se da nije on i da je sve od pritiska na mjehur. Danas sam 14+4 tako da cu do ogtta morat sacekat jos ovoliko 😪 jel ima ko slicna iskustva s tim
Nije te gin slala na GUK profile sa takvim secerom? 🤔 Ja isto dosta mokrim, iako ne pijem sat, dva prije spavanja ustajem se barem dva puta, nekada i 5! Tako da mislim da je to sve nornalno
A pojma neman.. To su bile one prve krvne pretrage, kada sam vadila i krvnu grupu uz to. Ugl bilo je 5.7, rekla je kako je visi i da cemo ga pratit. Da je sve unutar granica normale. Sta je uopce taj guk? Pojma neman 🤪 nadan se da nije šećer 😪 zato i pitam, jer mi je cudno da se suzdrzim od tekućine pred spavanje i svejedno se dizem ko blesava. Ujutro se osjecan ko da san kopala.
Skakavac mislim da ti nije secer jer ja sam imala dobar nalaz secera pa svejedno mokrim kao luda 😂
Ali ako imas neke osnove za to odi si ponovo iskontroliraj, mozes i privatno, nije tako skupo.
Bebac ne zelim banalizirati jer je svaki slucaj za sebe, al eto ispricat cu svoje iskustvo. Ja sam doselila iz malog
mjesta u Slavoniji u Zagreb. Toliko ljudi a tako sam bila sama. I onda su poceli panicni ataki. Najcesce kad bi usla u tramvaj. A tramvajem sam morala posvuda. Zacrnilo bi mi se pred ocima, srce bi pocelo udarat ko ludo i pomislila bi da je to to, kraj, umrijet cu. Onda ono tesko disanje, ma uzas kad se sjetim. Osjecala sam se uzasno i bilo me stid bilo kome reci sta mi se dogadja da ne kazu da sam poludila. A taman sam na faxu ucila o stresu. I onda sam si pocela racionalizirati situacije. Znaci, idem u tramvaj, puno je ljudi. Nista mi se nece dogoditi. Ako mi dodje slabo, uvijek mogu van. I pocela sam sa tehnikama disanja. Cim sam pocela osjecati da krece taj atak odmah sam zazmirila i koncentrirala se na disanje i brojala sekunde udisaja i izdisaja. S vremenom je to bas upalilo, Bogu hvala! I rijesila sam ih se. Ali jos uvijek se bojim tunela i mostova i ne bi nikad sama vozila, ali kad netko vozi opet tako disem. Jesi pokusala s nekim tehnikama samopomoci?
Kaktusice
Ah neznam sta da ti kazem. Krenulo je sa tunelom, onda sam bila u full losem stanju da me panika hvatala u krevetu, bio je to los period za mene. I sad imam toga ali puno manje ali sam ogranicila samu sebe nazalost. Idem eventualno do granice u ts, kopar ok, pula preko limskog kanala,ne po ispsilonu. Ma banana zesca.
Preko ucke nisam bila 10 godina. Prije 2 uspjela po staroj cesti do opatije, a kad smo se trebali vratiti sa rjecke strane preko ucke sam umirala doslovno…
Glupost. A do tog prvog napadaja prosla pol hrvatske, bila na siciliji, vozila se u avionu….
A jooj,bas mi je zao.
Ja sam pred nekih 10ak godina imala jaki napadaj panike, i kad sam dosla sebi uz razgovor s psihologom nasla uzrok-preveliki stres kroz cijelu godinu koji se akumulirao i izasao van kad mi se tijelo smirilo.
Meni je razgovor s nekim skroz neutralnim pomogao.
Mozda ce i tebi.
Ja licno hvala Bogu nisam imala problem sa napadima panike al je moja sestra imala jako velike probleme od toga da nasred ulice mora da se parkira i da ne moze dalje da vozi mora da zovemo hitnu..Jedino sto je to rjesilo je razgovor sa psihologom,ona joj je dosta pomogla jel je kroz razgovor uspjela da nadje razlog tih napada ,najbolje sto mozes sa ucinis je da se zaista obratis nekom strucnom i neutralnom licu .nemoj sate bude sramota jel to je ozboljna stvar i vjeruj kad se sve smiri jedini problem ceri biti zasto to nisi ucinila mnogo ranije.zelim ti od sveg srca da to sto pre sredis .
Ne brini, moj je prvi guk bio 5.1, no dan prije sam bila po festama i najela se svega i svacega. Dr. mi je rekao samo malo pripazit na prehranu i piti dosta tekucine. U prvom tromjesecju sam svakih 10 min trcala na wc, preko noci takoder, tako da je to sve ok 😉
Alisa, ma da. Dobro taj beta glukan jest zapravo neki polisaharid, pa samim tim malo teze probavljiv, ali cak taj dio bi zanemarila. Stvarno ne volim preporucavat nista sta nije dovoljno ispitano u trudnoci. Zanimljivo je da sam bila na jednom predavanju o znanstvenim dokazima u medicini di cak kazu da nije pronadeno dovoljno jakih studija da beta glukan pomaze jacanju imuniteta, ali je dokazano da snizava los kolesterol 🤭. Pa eto svim svojim starcima, ili mozda i onim mladim koji se muce s tim i paralelno imaju neku prehladu…predlozite to 😀
Fluffy, proslijedit ću betaglukan starcima i bit će presretni :)
Curka je ❤
Skakavac mislim da ti nije secer jer ja sam imala dobar nalaz secera pa svejedno mokrim kao luda 😂
Ali ako imas neke osnove za to odi si ponovo iskontroliraj, mozes i privatno, nije tako skupo.
Pojma neman iman li osnove 😪🙆♀️ u petak mi je pregled kod ginek pa cu Vidit sta kaze na sve to. Nocu na wc pa se Mislin ma odakle tolika potriba a nisan puno pila.. Uh uh🙄 valjda je samo period, bar se nadam. Hvala ti☺️
Kaktusica mozemo se mjenjati, ja tebi komad moje ti meni komad svoje https://ibb.co/hm8rd9Y
Ne znam da li sam uspjela zakacit sliku malo sam glupasta za te stvari
I ja muku mucim sa idejama za rucak, problem je u tome sto ne znam ni sama sta mi se jede, ali volim raditi kremaste juhe sa povrcem (batat, brokula,cvjetaca,mrkva,djumbir,poriluk,paprika) pa sve to izblendam unutra klasika sol papar kurkuma..i juhu od tikve.. drago mi je za psa da napredujete :)
Nikita puno ti hvala na info, pitati cu i u cetvrtak u bolnici..bilo bi lijepo da se upoznamo, a tko zna mozda se i znamo, mala je Pula, neznam koliko godina imas?
Curly sue dobrodosla!
Rose meni su bolovi poceli prije jedno 10ak dana mozda i vise, bila kod svoje gin.ona je mislila da je od ledja, rekla je da se malo primirim pa da odem na hitnu ako ne bude bolje..nakon 8 dana sam isla jer me stvarno boljelo pri hodanju, ustajanju, okretanju s boka na bok, mokrenju..i bol je isla do ispod desnog rebra. Oni su rekli da je to od sirenja a i mojih ledja zajedno.Bolje mi je ali bol je i dalje prisutna.
Sortiraj odgovore
Najstariji