LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anchy_23 🌈 🌸
    02. Ožujak 2020. 07:43

Jutro mamice!
    Ja sam provela lijepi vikend u slavoniji, sada me je docekalo punoo stranica za procitati. 
    Vidim bile su svakakve teme na forumu. Spominjale ste i nekakvo okupljanje u zgu i ja sam za 
    Ja se bas veselim sto je 3 mj jer ovo mi je zadnji mj da radim i onda pa-pa posao!
    Zelim vam lijep tjedan i uspjesne preglede!

Rose1
    02. Ožujak 2020. 07:46

Cure hvalaaa sto brinete❤evo sad sam u bolnici, pricekala ipak jutro...nekako se bolovi smanjili nakon sto sam uspjela na wc, oko22h shvatila da je to sve ipak isto, ali ajde nije strasno, otisla sad...uzeli podatke i cekam...
    Zmya cestitam na 7.mj
    Mrvicak drago mi je da si se naspavala, ali mi zao zbog kaslja, meni i kad kihnem smeta za trbuh

💙

kaktusica
    02. Ožujak 2020. 07:50

Jutro macke!
    Rose kako si, nadam se da je sve bilo ok, javi nam se kad stignes, mislimo sve na tebe 😘
    Mrvicak samo pijuckaj lagano mlaki caj kad te ulovi kasljanje i kako ti je Dora rekla, kaslji sirom otvorenih usta, tako i meni kad dodje, kao da se manje trbuh grci.
    Zmya  woow, pa cestitke na ulasku u 7.mj 🥳🥳 To moras proslavit bar s jednom ako ne sa sedam krafnica 🍩 I ja se nadam da ce vam na aerodrom  sve proteci super.  Jos malo i eto te doma!
    Dora auuu, a kolac je ispao mrak, maline  slag  krema od canilije, tanki biskvit, bijela cokolada! Ma i proljev je odustao, od jucer ga nema! Kako si ti, jel ti dosadno?
    Ovdje danas toplo, od jutra 15 stupnjeva, vlaga u zraku, bas fuj vrijeme...

zmya
    02. Ožujak 2020. 08:26

Rose javi sto ti kazu, drzim fige i ja da bude sve u redu, izdrzi! <3 
    Oce ta probava bolit ko blesava, za Bozic sam kad sam bila prehladena umjesto iz svoje termosice cijeli dan pila zapravo mamin caj za probavu. Probudilo me usred noci jel, mislila sam da se porađam da je gotovo. Em boli kad si zaštopan, a bome i kad te otvori! Neugodni su grcevi, ja trusim lan, probiotike, chia sjemenke, jogurte, al sve je teze i teze. 

Za kašalj u nas u Dalmaciji kadulja zlata vridi, u ovo mlijeko i karamelizirano i secer je dobro staviti par listova kadulje i popit sto toplije/vruce.

Laringo forte med je isto super ako niste probale!

Hvala svima na cestitkama, bas smo nestrpljivi za ovu zadnju tromjesecnu zavrsnicu i kaktusice da znas da sam ispekla krafne opet danas, pojela sam samo dvi ipo! :D hahaha

Dora4
    02. Ožujak 2020. 08:52

Rose sretno draga i nadam se da neces dugo cekat  Drzi se!
    Kaktusica mmmmljac 🍰 
    Nije mi dosadno, uzela citat knjigu malo i pijuckam kavicu 😊 
    Super da ti je stao proljev, kod mene zasad isto mirno s crijevima 😬 al bas kako zmya pise, cini mi se da ce ic sve teze u nadolazecim tjednima/mjesecima..
    Svea pretpostavljam da si evo odradila i drugo vadjenje, sad ce za cas i trece 💪🏼 sto si uzela za jest za poslije? Ja se obicno nagradim necim slatkim haha 🤭
    Zmya ocekujemo da nam prijavis pravi broj pojedenih na kraju dana, hahah 😂

02. Ožujak 2020. 09:10

zmya

Rose javi sto ti kazu, drzim fige i ja da bude sve u redu, izdrzi! &lt;3
    Oce ta probava bolit ko blesava, za Bozic sam kad sam bila prehladena umjesto iz svoje termosice cijeli dan pila zapravo mamin caj za probavu. Probudilo me usred noci jel, mislila sam da se porađam da je gotovo. Em boli kad si zaštopan, a bome i kad te otvori! Neugodni su grcevi, ja trusim lan, probiotike, chia sjemenke, jogurte, al sve je teze i teze.

Za kašalj u nas u Dalmaciji kadulja zlata vridi, u ovo mlijeko i karamelizirano i secer je dobro staviti par listova kadulje i popit sto toplije/vruce.

Laringo forte med je isto super ako niste probale!

Hvala svima na cestitkama, bas smo nestrpljivi za ovu zadnju tromjesecnu zavrsnicu i kaktusice da znas da sam ispekla krafne opet danas, pojela sam samo dvi ipo! :D hahaha

Mislim da je kadulja zabranjena u trudnoći 😏

02. Ožujak 2020. 09:14

Dora4

Dobro jutro! ☕
    Usla sam nadajuci se da se Rose javila, nadam se da je sve u redu i da spava nakon bolnice, to tako iscrpi plazenje po tim hitnama i cudima..
    Zmya cestitam na ulasku u 7.mj!! 🥳🥰
    Mrvičak divno!!! Spavanacccc 😴☺️ hm mozda isto ono karamelizirano mlijeko da probas popit?
    Kaslji tako da otvoris usta, isplazis jezik van i onda lagano iskasljavaj..malo sam nespretno objasnila, ali nadam se da ces me ipak razumijet i da ce pomoc! E da, ja jos i primim trbuh kad kasljem da ga sto manje treskam i mrdam 🙈

Haha izgledam ko koza kad kašljem 😂😂😂🙈
    Nije ništa strašno, samo prid zoru i navečer. Možda mi smeta ova vlaga u zraku

Vrapčić123
    02. Ožujak 2020. 09:16

Jutro curke! 
    Zmya čestitam na ulasku u 7.mjesec trudnoće 🥰
    Također sretno na putu, neka sve protekne kako treba!🤞Ej samo htjecoh reći da provjeriš za kadulju smiješ li ju konzumirati u trudnoći, jer kao da sam negdje pročitala da se ne smije... Možda ti krivo govorim, no ipak provjeri. 👍
    Rose sretno ti bilo, nadam se iskreno da nije ništa ozbiljno... Držim fige da bude sve ok 🤞🙏 Javi se kada stigneš... 😘
    Svea nadam se da će ti nalaz biti tip top 💪 Uživaj u onom slatkom na kraju što god bilo 🎂🍡🍦🍧🍨

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Fluffy
    02. Ožujak 2020. 09:20

Da, zabranjena je kadulja u trudnoci. I van trudnoce trrba ograniciti primjenu na maksimalno 10 dana. Laringo forte med u sebi isto sadrzi ekstrakte biljaka medu kojima i timijan, isto nije prvi izbor kod trudnica bas. Najbolje nesto na bazi bijelog sljeza ili islandskog lisaja za trudnice. Sirupi ili pastilice na bazi toga, i naravno dosta tekucine. Inace cure ja vam muku mucim godinama sa sinusima, i znam da cesto kod mene suhi kasalj kad se javi, onaj podrazajno bude uzrokovan upravo zbog nosa, iako mozda nije niti zacepljen ili je curi. Pa ako imas kakvu fiziolosku otopinu ili sprej za nos, malo paralelno i nos ispiri mrvicak. 
    Bas iscekujem Rose da se javi. Nadam se da je sve ok

zmya
    02. Ožujak 2020. 09:26

Znam da trudnice ne bi smjele pit svakakve cajeve i napitke, kadulja je generalno u velikim kolicina opasna za svakoga.

Sad ne znam koliko bi bila opasna za progrljat usnu supljinu i grlo, cak i mozda gutljaj-dva progutat. To mi se cini minimalna kolicina, al nisam pametna,
    Ja je nisam imala pri ruci kad sam bila prehladena pa sam posegnula za Laringo Forte-om.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.