Sto se tice sirokog povijanja , meni u rodilistu u Du nisu nista rekli, ali patronazna je rekla da stavim da nece naslodot , tako da sam curicu povijala siroko do prvog pregleda u pedijatra pa je ona rekla da ne treba dalje povijat! Na ultrazvuku je sve bilo ok sa cca 3 mjeseca!
Sto se cjepljenja tice i ja sam za, vise se bojim tih bolesti nego samog cjepiva, cak sam dodatno cjepila za pneumokok 13 valentno cjepivo jer mi ga je skupila
U vrticu i bila u bolnici!
Sto se tice ulozivosti, nemam pojma, ja sam bila zatvorena zadnji pregled, ali mislim da je to kod viserotkinja sve nekako ranije ae desava; samo slusaj ginekologa i bit ce sve ok!!!
Dora i ostale cure hvala, ja isto mislim da ae lagano dize! Vec se vidi stomak sta ce bit jos za kojo tjedan 😻
Pneumokok smo mi isto uzeli dodatno, sad je mislim uvrsten u obavezno?
Evo mog izvjestaja robe: 4 duga rukava bodi benkica, 4 duga bodija, 6 kratkih bodija, 1 bez rukava, 4 majice dugih rukava, 7 hlacica, 3 tanje tutice bez rukava, 4 deblje tutice bez rukava, 2 tanje tutice s rukavima, 3 deblje tutice s rukavima. Imam previse robe 😂 to je sve 56
Iman jednu temu, pa bi volkla čut i vaša mišljenja po pitanju toga.
Cijepljenje… da ili ne?
Da li mislilte da je to stvarno potrebno ili da nakon toga postoji još veći rizik da bebe, djeca obole od neke druge bolesti?
Uf, moja vjecna briga i u prosloj trudnoci.Uglavnom, strah me cijepit, a opet strah ne cijepiti.Uvik bi me bilo uzasno strah kad bi se mala cijepila i gledala bi u nju i strepila.Hvala Bogu, nikad nije ni fibru od cjepiva dobila ni nista. Kazu da je najjace ono cijepivo za ospice, MO-PA-RU, mislim da se ono dobije oko 1, 5-2 god. To su mi rekli da odgadjam dok mogu jer zna imati nuspojave, a tad je i neka razvojna faza kod djeteta.I ja sam to odgadjala par mj., a onda se prije te 3-4 god u Hrvatskoj pojavio ogroman broj slucajeva ospica.Nekoliko desetljeca nije bilo tolilo oboljelih, a tek me onda uhvatila panika sta je nisam cijepila.I odma sam u dr isla i to obavile.
Kumi je mama pedijatrica, a kuma ima malu godiste ka i moja i cijepila bi malu jer vjeruje svojoj mami i njenom znanju.Za autizam kaze da nije uzrokovan cijepljenjem vec se prvi znaci bolesti javljaju bas oko 1,5 god starosti dijeteta.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Ja sam ZA cijepljenje. Jako se uzrujam kad Pernari i njemu slicni pisu o C vitaminu i da djecu ne treba cijepiti i kad ljudi samo traze izgovore za razna stanja kod djece. Moj mali je i atopicar i alergicar i isao je na vjezbice i imali smo 100 sranja. I nikad nisam pomislila da je to od cjepiva. I dugo se nije mogao cijepiti protiv ospica zbog svojih alergija i radi djece koju su roditelji odabrali ne cijepiti on je bio ugrozen. Svake godine je bila neka mala epidemija ospica i uzasno sam se toga bojala. Molim vas, uclanite se u grupu “cijepljenje/vakcinacija- grupa za sve koji imaju pitanja i nedoumice” i tamo pitajte. Odgovaraju lijecnici specijalisti i svaki odgovor je potkrepljen dokazima i znamstvenim clancima. Ne vjerujete nadrilijecnicima i ekipi koja ce vam umjesto loseg i otrovnog cjepiva prodati svoj super zdravi proizvod 🤦♀️ Uh bas se uzrujam na temu cijepljenja jer tamo tek vidis koliko su ljudi sebicni, kako ne gledaju siru sliku i koliko mogu biti zli preko ledja najmanjih 😭
Ja kad saznam spol cu moc pocet prebirat sta imam i koliko, mada sam neke stvari uzimala univerzalno! Ikao omam osjecaj da je opet curica, nekako mi sve isto ko s njom trudnoca tece.. 🤭 ali svakako mi je skroz drugo doba godine pa ce me to zeznit 🤣🤣🤣
Je pneumokok je uvrsten ali 10 valentno cjepivo, a ovo sto sam ja uzela pokriva jos dodatna 3 soja pneumokoka pa mislim da cu i za drugo opet kupiti isto! Cak je i pedijatrica komentirala da bi svoje cjepila tim 13valntnim. I dat samo 2 doze poslje 1.g. A ne 4 do godini dana.
Pcelica hvaa na strucnom misljenju e to volim cut kad se netko bas bavi time i objasni zasto je tako 😁 svakako cu poslusati doktore,sestre,babice...ako kazu da treba povijati naravno da cu poslusati 😊
Cijepljenje definitivno sam za, znam da u tim cijepivima ima svasta ali mislim da je bolje cijepiti i sprijeciti onda si na miru znas da si sve poduzeo kako bi zastitio dijete od odredene bolesti...
Cure moje mi ovdje na forumu imamo sve niste primjetile koja god postavi pitanje nade i odgovor ili se neka od nas bavi time (npr.frizerke,med.sestre,tete..) ili netko od bliznjih..super ste sve od reda ☺🥰
url=https://lilypie.com]
Cure, molim pomoc, ako koja zna.
Muž dobio nalaze brisa nosa, pozitivan na streptokok, dobio antibiotike i probiotik.
Jutros smo imali odnose.
Zna li mozda koja moze li to biti opasno za mene?
Mozda je glupo pitanje, ali obzirom da sam o tom streptokoku svasta ružno pročitala...
Muž dobio nalaze brisa nosa, pozitivan na streptokok, dobio antibiotike i probiotik.
Jutros smo imali odnose.
Mozda je glupo pitanje, ali obzirom da sam o tom streptokoku svasta ružno pročitala…
Streptokok u nosu i streptokok u grlu su drugi tipovi nego streptokok u rodnici pa sta se tice vaginalnog streptokoka mozes biti mirna.Moze ti jedino taj isti streptokok prenijeti u grlo ili nos pa ces i ti morat na antibiotik
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Jutros smo imali odnose.
Mozda je glupo pitanje, ali obzirom da sam o tom streptokoku svasta ružno pročitala…
Streptokok u nosu i streptokok u grlu su drugi tipovi nego streptokok u rodnici pa sta se tice vaginalnog streptokoka mozes biti mirna.Moze ti jedino taj isti streptokok prenijeti u grlo ili nos pa ces i ti morat na antibiotik
Hvala ti do neba🙂
Pretpostavljala sam tako nesto, ali svakako sam mirnija ovako to i procitati❤
Pcelicahvaa na strucnom misljenju e to volim cut kad se netko bas bavi time i objasni zasto je tako 😁 svakako cu poslusati doktore,sestre,babice…ako kazu da treba povijati naravno da cu poslusati 😊
Cijepljenje definitivno sam za, znam da u tim cijepivima ima svasta ali mislim da je bolje cijepiti i sprijeciti onda si na miru znas da si sve poduzeo kako bi zastitio dijete od odredene bolesti…
Cure mojemi ovdje na forumu imamo sve niste primjetile koja god postavi pitanje nade i odgovor ili se neka od nas bavi time (npr.frizerke,med.sestre,tete..) ili netko od bliznjih..super ste sve od reda ☺🥰
Čitam tvoj post, i sama sam upravo imala takvu situaciju.
Hvala lola777😊😊
Lijepo je imati vas...
Sortiraj odgovore
Najstariji