LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Veljača 2020. 08:53

kaktusica

Ja jedem krafnu 🙈
    Moj nikad nije imao nikakve zippere, ljulje, nista. Kupila sam veliku spizvu tvrdu gimnasticku za na pod i tamo je boravio od svog 2.mj. na opce zgrazanje moje svekrve, njoj nikako nije bilo jasno kako ga mogu pustiti tako da se "muci" na podu. Prijateljica mi je fizijatar i imala je sina kojo je mjesec dana stariji od mog pa mi je pokazala neke fora vjezbice i stvarno je uzivao na podu. Rano je propuzao i digo je puzao, prohodao s 13 mj. ali bas onako stabilno. Nisam mu kupovala cvrste cipele, dugo je bio u onim jelenjim tankim papucicama, to sam narucila preko interneta, ShooShoos, nikad nije morao nositi uloske, ima super stopala. Drugo dijete ce imati drustvo na podu, psa 😁

Nemogu vjerovat da napokon negdje mogu pročitati kako ipak još ima roditelja koji imaju vremena i volje raditi vježbice s bebama, a ne da ih se do zadnjeg ostavlja na leđima i čeka "da samo sve shvati". Jako mnogo parova znam čija su djeca morala na fizikalnu nakon godinu dana jer nisu mogla ništa, ko da su ih vezane držali 12 mjeseci na krevetu, bila sam u šoku kada su mi izjavili da im je pedijatrica rekla: nikakve vježbe, nikakvo posjedanje, nikakva pomoć samo će se okrenuti. Pa ali zakon prirode mi kaže da će se okrenuti za nekom igračkicom kojom ćemo se igrati zajedno. Ja sam mislila već da smo muž i ja čudaci jer stvarno bismo htjeli malo pripomoći dijetetu oko motorike kada bude za to došlo vrijeme i baš se veselimo tome. Baby gym nam je jaaaaaako zanimljiv i must have

Trudy
    06. Veljača 2020. 09:08

Jutro 🙂
    Uf, ja isto od kaslja i neprohodnog nosa nisam do 2 zaspala. Na kraju sam spavala sjedecki 😂 tako mi je najudobnije bilo...
    Mi isto imamo casmatino podlogu, evo i sad je koristimo jer ne volim tepihe, a na podu su mi plocice... Pa ovako mozemo sjedit i igrat se na podu. 
    Ovaj baby gym iz ikee mi se svidja, mi smo neki slican imali, sad opet imam neki na tu foru. Ja sam to stavljala na tu casmatino podlogu, da bebi ne bude hladno direkt da podu. 
    Lezaljku nismo imali, tj posudili i vratili gotovo nekoristenu. Vise smo preferirali pod 🙂 i ja sam s malcem od 2 mj svasta radila. Pogledajte malo baby handling na youtubu. Ali taj se nije bas htio okretat 😊 na kraju se okrenuo mozda s 5 mj, tako negdje. Al onda je rapidno krenuo, sa 6.5 mj se posjeo, sa 7 se vec dignuo uz namjestaj, prohodao malo prije god dana 🙂 
    Ova poljska stranica mi se ok cini. Ja sam neko vrijeme tamo zivjela, cini mi se da se sjecam tog dino ducana. Inace je tamo sve duplo ili vise od duplo jeftinije. Znam da sam prijateljicama svasta za bebe kupovala u kao nekom "skupom" ducanu, a meni sve bilo jeftino 😁

Vrapčić123
    06. Veljača 2020. 09:18

Evo curke zdravog i finoog dorucka. Palačinkice sa pirivim brašnom i preljev sa divljim medom i pečeni mljeveni lješnjaci 😋😋😋 Brzinski i finooo 😍
    https://ibb.co/vHtzswk

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Trancie
    06. Veljača 2020. 09:19

Trudy tako sam i ja Casmatino podloga pa babygim; mada je meni podloga super dok su mali, ćim se počela dizat stavila sam puzzle one, jer je podloga klizava bila i micala se, one su mi isto više fiksne bile. A treba s djecom biti na podu i poticat ih, nikako ih sam posjest kao dok se sami ne posjednu, tako i za hodanje kažu da ne valja za rukice pa nahodavat... ja nisam stigla svakako... 

Trudy
    06. Veljača 2020. 09:32

Vrapcic123

Evo curke zdravog i finoog dorucka. Palačinkice sa pirivim brašnom i preljev sa divljim medom i pečeni mljeveni lješnjaci 😋😋😋 Brzinski i finooo 😍
    https://ibb.co/vHtzswk

Znala sam da sam nekog htjela pohvalit jos 😉👌
    Bravo vrapcic 🙂 ja znam ponekad za veceru nam zobene palacinkice napravit, isto ispadnu tako debele male 🙂 i onda gore malo svjezeg sira i domace marmeladice 😋
    Ja danas krafne radim, sva sam se nabrijala vec 😁 malo da "izbalansiram" prehranu 😁

kaktusica
    06. Veljača 2020. 09:34

BlackLioness tnx 😊 Meni mali nije morao na vjezbice ali sam voljela lezati s njim na podu pa kad sam vec lezala nastojala sam da to vrijeme bude i zanimljivo i svrsihodno. Dosta sam koristila babyhandling, i u kupanju, presvlacenju, dizanju, spustanju... 
    Vrapcic i da, palacinke od pira su super! Ja atavim u smjesu malo borovnica pa ih radim onako male i prelijem s malo javorovog sirupa, mljac.
    Ja prijavljujem prvo spavanje u komadu od nekih 5 sati, bez dizanja za wc, bez ruznih snova. Valjda sam cijelo vrijeme spavala na lijevom boku, kad sam se ujutro digla jedva sam hodala koliko me kuk bolio.

Trudy
    06. Veljača 2020. 09:36

Trancie

Trudy tako sam i ja Casmatino podloga pa babygim; mada je meni podloga super dok su mali, ćim se počela dizat stavila sam puzzle one, jer je podloga klizava bila i micala se, one su mi isto više fiksne bile. A treba s djecom biti na podu i poticat ih, nikako ih sam posjest kao dok se sami ne posjednu, tako i za hodanje kažu da ne valja za rukice pa nahodavat… ja nisam stigla svakako…

Istina, mi smo je isto nakon nekog vremena eliminirali bili, al vratili je pred jedno pol godine. Ma da, treba ih pustit da sve to samo "ostvare". Ali podrzavam te neke vjezbice. I onako s bebom dok je mala nemozes nesto radit, tj nema neke ne znam kakve interakcije. Tako da mi je ovo super prilika za zblizavanje i "igranje" 😊

06. Veljača 2020. 09:42

Jutro cure. Evo ja opet doručkobala čokolina sa zobenima unutra. Bebi se sviđa, odmah se javlja.
    Ja često spravim zobene palačinke ali namažem ih buterom od kikirikija ili nutellom 🤦‍♀️😂

Dora4
    06. Veljača 2020. 09:49

Dobro jutro svima!! :)
    Kod mene nista novo, sad sam u onom dijelu kruga kad se smeckarenje skroz smanji  inace, jako povezujem to sa tusiranjem u toplijoj vodi i sa naprezanjem..u bolnici je gotovo nemoguce namjestit neku zlatnu sredinu topline vode i moram priznat da koliko god se trudim opustiti se i znam da se svi tusiraju i dok se drugi tusiraju ja ne mogu na wc i to mi je prihvatljivo, uvijek kad se ja tusiram imam uzasan osjecaj pritiska da sto prije sve obavim, uspusem se i naprezem kao da ne znam sto radim, a onda nakon tog manijakalnog tusiranja uslijedi jos gore i brze brisanje  
    Vrapcic pojela bi mobitel koliko dobro mi izgledaju te tvoje palacinkice 
    Babygym i  opcenito floor time su najbolji moguci nacini kako provesti kvalitetno vrijeme s djecom, za sveukupni razvoj, oces senzomotoricki, oces socijalni, oces emocionali i planiram puno vremena provoditi u igri i istrazivanju s bebacima 

Dora4
    06. Veljača 2020. 09:54

Mrvičak mast mi vadis 😋 bit ce mimoza sretna kad cuje da gladujem za necim finim 
    Mislim da cu si za vikend opet narucit nesto fino da moji donesu, preko tjedna cisto zdravlje, za vikend ubijanje 

Curke koje su nekad imale neke operacije i imaju priraslice..imate li osjecaj da vas bas specificno to mjesto zaboli ponekad vise i intenzivnije? Upozorio me doktor da ce to boljet pogotovo kako se bude sve rastezalo, sad me pod tusem bas par puta zabolilo bas neugodno, sutra cu vidjet svog dr.-a pa ga priupitat opet, ali cini mi se da je bas od toga jer je tocno ispod reza  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.