LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vrapčić123
    05. Veljača 2020. 10:08

Mimoza tak se i meni zna učiniti, kao da se zaokrene beš i premjesti se negdje drugdje 😊

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

kaktusica
    05. Veljača 2020. 10:12

Ja vise nemam ideje sto jesti za dorucak i veceru, stalno se tovim kruhom...od cokolina dobijem proljev, voce ne mogu nikako, ne mogu bas ni svaki dan peci strudle, palacinke, buhtle... Za rucak uvijek napravim nesto zdravu, juhu obavezno. Ali u medjuvremenu nemam ideje

🌼TiKi🌼
    05. Veljača 2020. 10:15

Mene nikad ne zaboli kad me lupi, posteljica je amortizer pa sve to bude njezno. Osjeti se pod rukom, ali nista strasno. Jedino mi je neki dan izbio doppler iz ruke skoro kad sam isla provjeriti frekvenciju (prof. deformacija, provjeravam da li su otkucaji pravilni) pa sam odlucila da ga necu maltretirati s tim vise. Po noci me zna po lijevom boku udarati i skakljati nogicama po mjehuru pa moram na wc stalno. Bas neko mirno i njezno dijete. 🤣🥰

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Dora4
    05. Veljača 2020. 10:23

Indy ni ja ne osjetim udarce ili ih ne znam prepoznat pa mislim da su crijeva, zna mi zatitrat kao leptirici svako toliko, nema pravila, nije svaki dan, nije u isto vrijeme..ne znam, kako cure pisu mislila sam da cu do sad vec debelo to osjetit pogotovo sto ih je dvoje, ali ne osjetim/ne prepoznajem..
    Spavanje mi je koma jos od pocetka, samo sam nekih 2 tjedna (15.-16.) imala mirne noci, cesto se dizem piskit, tesko mi se namjestit, na kraju ispadne da se najkvalitetnije naspavam kad tu i tamo ubijem oko popodne na sat vremena 

Dora4
    05. Veljača 2020. 10:24

Jos nema mog dr., negdje neka guzva, nemam pojma ocu danas na pregled il ne, ha nista, u medjuvremenu lezim i brojim ovčice 

yvette
    05. Veljača 2020. 10:34

Rose1

yvette

Rose1

Evo mene s pregleda, s bebom sve ok, ali ono sijevanje nije bas bezazleno i sad to pratimo jer je do bubrega i jako me strah…moram puno piti

Jesu ti radili uzv bubrega, imas li i ti hidronefrozu? Ja sam otisla privatno nakon sto sam dvaput prebrojala zvijezde od bola. Meni je nefrolog rekao da nije nista strasno. Imam hidronefrozu 1.stupnja zbog pritiska bebe na mokracni kanal zbog kojeg urin ne otjece i doslo je do prosirenja kanala. Postoje 3 stupnja, a zadnji je najgori i zahtjeva kateter. Meni je receno da se ne brinem jer je trudnoca kratko razdoblje i nije bas vjerojatno da cu doci od prvog do treceg stupnja tako lako te do povecanja bubrega. Isto su mi rekli da pijem sto vise.

Hvala puna na objasnjenju jer sam se toliko jucer prepala da nisam nis pitala nakon sto mi tu cjevcicu spominjsla, slabo mi doslo. Idem danas po uputnice za krv i urin. Ginek mi radila uzv bubrega i ovako tocno rekla: mislim da je to ok za sada, mozda mrvicu povecan taj desni, ali ok. Na nalaz je napisala početna diletacija desnog bubrega. Udarala md po njims i nije me boljelo. Meni ti s desne strane taj neki cudni osjecaj, sijevanje nekakvo, nijd zapravo bol(bar za sada) i kao da mi ide prema boku i nozi. Jucer sam puno pila i bolje je bilo, samo da tako ostane. Urinokullturu sam prosli pon radila, nevezano za to i bilo ok, ali to se mijenja. Nije me jos slala nefrologu. Kakvi su tebi bili nalazi krvi i urina? Je se to smiri nakon trudnoce ili? Slabo mi je…inace nikad problema, cak imala sistematski ovo ljeto i uzv svih organa bio ok

Kazu da se vrati u normalu nakon trudnoce. Bit ce to sve ok 😘

Zvonkica
    05. Veljača 2020. 10:34

Rose1

Ja isto ne osjetim lupkanje, ali to me prestalo brinuti, ginek rekla da se to osjeti s cca 20 tj, a netko i kasnije…naravno, cure osjete i s 15tj…a neki dan mi mama rekla da ona nikad nije imala one jake udarce i izbocine od udaraca..mozda jer smo brat i ja bili extra mali pa beba imala prostora(bubam, ne znam)…ali eto ima i toga iako mi se to cinilo nemoguce i bas je nedavno netko i rekso da to nije moguce da se ne osjeti to lupanje,ali eto moguce je..
    Mama mi rekla da je to kod nje uvijek bilo extra njezno, nikakvi jaki udarci…

Moja sogorica veli da je jedva i rijetko osjetila svoju curicu u trudnoci, sad je ponovno trudna, oko 25 tjedana i bebaca vec osjeti jace nego je ikada malenu osjetila...

Rose1
    05. Veljača 2020. 10:35

kaktusica

Ja vise nemam ideje sto jesti za dorucak i veceru, stalno se tovim kruhom…od cokolina dobijem proljev, voce ne mogu nikako, ne mogu bas ni svaki dan peci strudle, palacinke, buhtle… Za rucak uvijek napravim nesto zdravu, juhu obavezno. Ali u medjuvremenu nemam ideje

Ja zobenu kasu ili griz od pira-stavim.l kockicu crne cokolade i zlicicu meda, poslije jaja, tost...

💙

Trancie
    05. Veljača 2020. 10:37

Vrapcic123

Trancie mislim da se uopće ne moraš brinuti, možda je moja mala na tako nekakvom položaju da ju baš osjetim tako često. Mnogi ne osjete bebice dugo i to je ok skroz. Bitno da ti ideš na sve te redovite preglede i kada kažu da je ok, to je bitno. Sa 13.tjedana, evo točno kao ti sa 13+6 sam počela osjećati balončiće one i ta neka pucketanja, u 16.tjednu počela lupkati po malo, sad jače po nekad. Nekad nježnije dosta. Al ne brini.

Još se ne brinem :-) hvala... nekako mi davno bio 15.1. kad sam bila na zadnjem pregledu, a sljedeći je za 13 dana... Velik razmak... ali mislim dok nema bolova, krvarenja i sl da je sve ok :-) 

yvette
    05. Veljača 2020. 10:38

Rose zaboravila sam napisati da sam radila urinokulturu prije mjesec i nalaz je bio uredan. Sad trebam ponoviti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.