Jutro cure, sritno na pregledima danas!
Dora ajme mogu mislit kako ti je, taman se malo opustis ono stres.
I bez obzira sta ti kazu da je sve oke, u trudnoci vidit ktv na gacicama nije nimalo ugodno.
Nadam se da ce sve bit kako triba 🙏❤
Ja i dan danas strepin od toga kad iden na wc.
Cure mene sinoc satra proljev, iz cista mira, toliko me stomak bolio da san se pripala da nisu trudovi, neizdrzivo je bilo.
3 puta sam isla na wc u uru vrimena. Jutros koda nista nije bilo, cak i odspavala cilu noc u komadu. Nrvjerojatno.
Ps ako ko ima iskustva sa uttogestanom i skidanjem sa njega. Bila sam 3x2, pa sam tjedan dana koristila 3x1, od ponediljka sam 2x1, jel moram tjedan dana ili mogu 3,4 dana? I nakon toga po jednu tabletu koliko je potrebno?
Gin mi je rekla postepeno al nije detaljno pojasnila pa kupim info sa foruma, vise manje su svi po par dana...
💞girl💞
Jutro cure!
Dora mogu mislit kako ti je, iako znas objasnjenje krvarenju i smedjarenju nemos se opustit...ali u bolnici si, mirujes, prate te i vjerujem da ce sve to biti super. Nemoj se ubijati razmisljanjima 😘😘
Vrapcic, cestitke na odlicnom pregledu.
Dora, u potpunosti razumijem strah. Meni su isto ta curkanja od pocetka trudnoce bez nekog objasnjenja..samo je svima naravno preporuka mirovanje. Medutim isto se javljalo i dok ni mirovala pa nema ni na taj nacin neke velike pomoci. I apsolutno nikako se ne mogu opustit radi tih curkanja iako kazu da je sve ok. Vidim da cure vec naveliko kupuju za bebe opremu...meni to nije ni u primisli jos, jer upravo i kas pomislim kako bi bilo slatko uzeti nesto za svoju curicu sta sam vidila, krene to curkanje i opali me sa strahom. Meni su isto objasnjena bila od implantacijskog krvarenja (na pocetku), do sirenja maternice...pucanje krvnih zila, namjestanje posteljice. 😅 jel uzimas slucajno jos kakvu terapiju osim duphastona/utrogestana?
Zara, mozes i 3,4 dana. Glavninu spustanja doze ces napravit ionako. Kad kreces sa skidanjem? Ja do 20.tjedna moram duphastone, s tim da meni se uopce nije spominjala da se postepeno skidam...nego eto u struci sam pa nesto znam o tom. Mozda i ona tako racuna, pa ni ne govori nista.
Sorry Zara, tek sam sad shvatioa da si vec pocela sa smanjivanjem terapije. Sta da ti kazem...nesanica i trudnoca 😅. Uglavnom onda mozes jos koji dan samo nastavit 2x1, a iza i po jednu navecer jos tako par dana, al ako ti je nestalo utrica, i ne moras. Žao mi je radi proljeva...uzimas li sta? Opremi se probioticima...dobar ti je diarino boulardi ors. Ima u sebi i tekucinu za nadoknadu elektrolita koja je potrebna kod proljeva. Ako ne uzmi posebno neki probiotik i rehidromiks ili vec neku rehidracijsku otopinu (meni je hidrovit osobno drazi jer ima bolji okus nesto)
Zara, Fluffy ja sam bila na crinone do 15tj, to je ko utogestan, samo ga se stavljs jednom navecer i to mi je puno jednostavnije. Meni rekla samo da prestanem, ali sam ja 3put svaki drugi dan pa dvaput svaki treci dan tek toliko da ne bude skroz naglo. Rekla je da sad vec imsmo puno progesterona. A doktorica s humane me htjela skinuti s njega i puno prije, ali ova sto mi vodi rekla da bolje produzim da budemo sigurne i na zadnjem pregledu rekla da prestanem
💙
Rose, da i meni je drugi lijecnik rekao da mogu prestat, pa onda kad je vidio da je moja napisala do 20.tjedna rekao je da se drzim tog. Ma nebi se nista dogodilo da se naglo prestane u ovoj fazi, ali eto uvijek je bolje postepeno.
I slazem se s Fluffy, mozes tako prestajati, glavno da smanjujes i da si po par dana na manjoj dozi
💙
Hvala cure!
Uzimam utrogestan 1x2 navecer oralno da ne prckam dolje kad je vec tako sve delikatno..
Zaraa mozes se vec nakon par dana skinut na svoju novu dozu, ne trebas cijeli tjedan..meni su odjednom ukinuli duphastone i smanjili utrogestan sa 3x2 na 1x2, ja sam iz straha iskreno utrogestan sama postupno uzimala jos 3 dana po 2x2 i do kraja tjedna presla na 1x2..
Dr.mi kaze da mi on sigurno ne moze odmoc, ali da u ovim tjednima vise nit ne pomaze nesto specijalno..posteljice su do sad preuzele svoju ulogu, imam osjecaj da je i to 1x2 ostavljeno radi mog dusevnog mira..
Dobro juto cure, baš mi je drago zbog dobrih pregleda jučer! Moj je isto prošao dobro. Anomaly scan koji mi je radila doktorica pokazao je da je sve ok s bebom. Presretna sam zbog toga. Ja cure čitam kako vaše bebice imaju party u trbuhu na svakom pregledu, a moj je svaki put miran kao bubica :) Ja bih čak malo da vidim kako lupka kad već ne osjetim, ali ništa :D
Sortiraj odgovore
Najstariji