LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rose1
    01. Veljača 2020. 09:40

Dora4

Vrapcic ne zelim jos razmisljat o porodu, premda je nemoguce uz dnevne krikove jadnih zena, zna se bas cut nekad, po noci najvise..nocas je neka urlala da ne moze vise, bas je bilo grozno, jadna..
    Tesko da cemo rodit blizu, svega se tu nagledam i naslusam, ugl, ako uspijes dogurat do 36tt s blizancima to se gleda ko ogroman uspjehpocinjem se psihicki pripremat da ce mozda van vec krajem travnja/pocetkom svibnja, ali se i ne opterecivat tudjim primjerima i molim se da budu sto duze, ali ako bude za njih bolje da idu prije van onda nek idu..uf
    Mimoza hvala ti dragauf, meni uvijek ruka poleti tamo, znaci ne smijem diratRio sretno s ledjima, nadam se da ces izgurat i da nece bit gore

Da, blizanci se uvijek malo ranije rode, ali ima jos vremena...
    Joooj, pa ti tamo sve cujes, vriskove i svasta...uh

💙

• lina27
    01. Veljača 2020. 09:47

Rio13

Lina zato sto macke nisu jedini prijenosnici toksoplazme kako se to inace prikazuje. Tokso se moze naci na salatama i u mesu. Zato je jako bitno da su sve salate dobro oprane prije konzumacije a meso treba biti dobro termicki obradjeno.

Glupo pitanje

Dali se nas trudnice testira na to ili ? Kako se to otkrije ? 

• lina27
    01. Veljača 2020. 09:48

Nemam macku ali isto stalno kad je neka hrana predamnom proispitujem se dal smijem ili ne. A sto se tice kuhanja svaki dan kuham pecem meso salate sve... 

Polly
    01. Veljača 2020. 09:49

Jutro curke. Da vas pitam nešto, o mjerama bebe sa zadnjeg uzv. Opseg trbuha i dužina bedrene kosti su za tjedan manji od obujma glave o promjera glave između dvije tjemene kosti. Nije mi dr ništa rekao, da to nije uredno valjdabi napomenuo, ali ja sad mozgam gledajući te mjere 🤔 Možda jer još uvijek tijelo dostiže s rastom glavu koja je veća? Nemam pojma stvarno.. 

Polly
    01. Veljača 2020. 09:50

Cure čestitam na urednim pregledima ❤️❤️

kaktusica
    01. Veljača 2020. 10:01

Polly mislim da tjedan dana odstupanja nije nikakav problem buduci da oni ne znaju kad je tocno doslo do oplodnje. Meni su s malim uvijek bila odstupanja u par dana. 
    Sto se tice poroda koj je stvarno bio super u skolski al sam isto vikala u par navrata, da ne mogu, da cu umrijeti, nek mi daju epiduralnu, nek me vode na carski...bilo je bisera 🤪

01. Veljača 2020. 10:02

Vrapcic123

Sierravčestitam na urednom velikom i važnom pregledu 🥰🥰🥰
    Black da, to ti je detaljni uzv na kojemu mjere svašta i koliko sam shvatila jako je važan. Ako ti socijalni ginekolog nema baš dobar uzv idi u bolnicu ili privatno negdje gdje gdje znaš da je dobar ginekolog i dobar uzv obzirom da je to važan uzv.
    Curke laku noć vam želim 😴😴😴

Hvala cure na savjetu i pojašnjenu. Naši čak i privatni imaju nekako loše UZV-e, samo u jednu kliniku se eventualno kasnije ide na 4D, čak nam savjetuju uvijek ići u Zg. Nekako ni ne spominju previše te detaljnije preglede, baš bzvz. Doslovno se sve svodi na provjeru tlaka, kilaže, zatvorenosti i da li je beba živa, da li raste. Sada bar znam pa mogu popratit svoju gin. i odlučit se eventualno u polikliniku javiti ako bude stvarno tako...

Rose1
    01. Veljača 2020. 10:02

lina27

Rio13

Lina zato sto macke nisu jedini prijenosnici toksoplazme kako se to inace prikazuje. Tokso se moze naci na salatama i u mesu. Zato je jako bitno da su sve salate dobro oprane prije konzumacije a meso treba biti dobro termicki obradjeno.

Glupo pitanje

Dali se nas trudnice testira na to ili ? Kako se to otkrije ?

Mene na Torch testirali,krvna pretraga, toxoplazma između ostslog, ali ne i listeriju...

💙

Rose1
    01. Veljača 2020. 10:04

Polly

Jutro curke. Da vas pitam nešto, o mjerama bebe sa zadnjeg uzv. Opseg trbuha i dužina bedrene kosti su za tjedan manji od obujma glave o promjera glave između dvije tjemene kosti. Nije mi dr ništa rekao, da to nije uredno valjdabi napomenuo, ali ja sad mozgam gledajući te mjere 🤔 Možda jer još uvijek tijelo dostiže s rastom glavu koja je veća? Nemam pojma stvarno..

I kod mene isti slucaj pa je rekla da te mjere nisi prilagođene nasim bebama i da gotivo uvijrk ispada da su glave vece

💙

Rose1
    01. Veljača 2020. 10:13

Rio13

Lina ja sam se testirala prije 2tj, prosli tj mi bili gotovi nalazi. Radi se o TORCH testu gdje se testiras na vise tih bolesti, a medju njima je i toksoplazma. Ja sam najvise isla zbog toga jer mi pasica dolazi u kontakt s drugim mackama posto u kuci s dvoristem zivimo. Maca je vec 10god samnom, ne jede meso u nikakvom obliku i ne ide van tako da sam tu sigurna. Tokso se prenosi preko izmeta (kod macaka), ali izmet mora biti stariji od 24h kako bi se uzrocnik poceo izlucivati, odnosno da izmet postane zarazan. Tu su onda i meso koje moze sadrzavat uzrocnika ako nije dovoljno termicki obradjeno i razne salate, voce i povrce opcenito ako nije dobro oprano. Meni je gin dala uputnicu i isla sam u Andrija Stampar vadit krv. Nalaz mi je identican ko sestrin kad je ona radila. Ja sam recimo pozitivna na rubeollu, ali sam pozitivna u smislu antitijela koja sam stvorila kroz redovno cjepljenje. Imas na netu puno o TORCH pretrazi, a i s gin se mozes dog da ti da uputnicu da se testiras.

Da, rubeola nam svima igg pozitivna jer smo se cijepili...A na listeriju? To treba posebno traziti? To me nije slala..

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.