Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebaImama
    03. Lipanj 2019. 13:13

Ja ću za početak koristiti pamučne krpice i preferirati suho kupanje s malo bademovog ulja, zbog pupka, a peškirića mi ima divnih u kiku, tako da ne žurim baš... Zanima me s čim mislite vi negovati pupak? Kontala sam uzeti 20ak sterilnih gaza (valjda je dovoljno), virfix mrežicu (da ih drzi na mestu) i samo octenisept? 🤔 A uzeti one nivea fiziološke ampulice za nosić i kapke, ima li ko iskustva s njima? 

srećica
    03. Lipanj 2019. 13:13

Ja planiram baby robicu prati odvojeno, barem prvih par mjeseci. Igračkice još nismo kupovali kad nekako ionako nemaju smisla prvih par mjeseci a onda ćemo u hodu. 
    A torba za rodilište mi je big 🙈 ali realno puna je. Uzela sam ugl osnovno ali pola paketa Chico uložaka i paket Vir, kutija blazinica za prsa, pelena, maramice, ručnici i 2spavaćice i već je skoro puna. Stavila i dvije gazice i tetrice čisto da imam za brisati bebača, papuče ... A mislim da će ionako torba biti ispod kreveta pa ni ne smeta veličina 

kzeli
    03. Lipanj 2019. 13:35

Ma ni ja odmah kad pupak otpadne al slatki su mi pa zato mislim ugrabit ih dok ih ima😊 planiram uzet onaj set za njegu pupka i jos nadokupit sta bude trebalo i svako uz octanisept uzet i onaj prasak za pupak to planiram priredit pa cemo cut od patronazne sta nam jos treba

kzeli
    03. Lipanj 2019. 13:36

I da umorna sam i nakon posla malo prilegnem pa dalje danas ribamo i spremamo muz i ja kojesta po stanu dobro pa hoce pomoc ne bi mogla sama a ormar moram preslozit jedan dan al mora mi pomoc da ne stojim na stolici jer mi ej visok ormar a to kad isplaniramo jedan dan 

nena1986
    03. Lipanj 2019. 14:55

Ja neću prati odvojeno robicu, nemam je toliko da mogu čekati da se nakupi, pretežno je bijela, svijetla. Gledat ću samo da perem na najmanje 60, sa duplim ispiranjem i obavezno tekući deterđent, da se lakše ispere i bez omekšivača. Neću koristiti posebne deterđente. Sušenje na zraku. Peglanje obavezno. Tako sam i sa prvim. Ne vjerujem u manje štetne i više štetne deterđente, sve mi se to čini isto. I kad čitam sastav, ima koma stvari u svemu... zato duplo ispiranje+ ocat i roba za 5. Sterilno ne može biti, niti je realno da bude. A već samim pranjem, mehanički gledano + peglanjem smanjiš broj tih famoznih beštija... 😬

srećica
    03. Lipanj 2019. 14:59

Hm, kod nas u rodilištu je po novome da se pupak samo suhom gazom njeguje tj samo se mjenja gaza i kao nema više korištenja ni bivacina ni octenisepta i sl. nego se mora sam osušiti bez požurivanja. Ali mislim da će svakako to u rodilištu objasniti pošto svako ima svoju politiku.

• Ivonne
    03. Lipanj 2019. 15:22

srećica

Hm, kod nas u rodilištu je po novome da se pupak samo suhom gazom njeguje tj samo se mjenja gaza i kao nema više korištenja ni bivacina ni octenisepta i sl. nego se mora sam osušiti bez požurivanja. Ali mislim da će svakako to u rodilištu objasniti pošto svako ima svoju politiku.

Znaju imati takvu kakicu da ne znam kojom logikom stigne i do pupka, a zna se dogoditi i da se pojavi malo krvi. Octenisept služi za sterilizaciju- uglavnom pospricaš po rani pustiš da se posuši na zraku, omotaš gazu oko pupka, možeš / ne moraš stavit turban zavoj i to je to. 
    Ne prakticiraju više prašak to je istina ali ako bebi dugo flisa rana nakon otpadanja tog batrljka (ne mora flisat nekima odmah bude sve ok) onda vam savjetuju da se malo pospe da brže scijeli.
    Octenisept je dobar i za nas mame ako budemo šivane, uglavnom ga je dobro imati doma u slučaju ozljede djece i sl.

nena1986
    03. Lipanj 2019. 15:24

To za pupak sam i ja čula... ali svejedno sam u svoji torbu spremila octenisept da se nađe, za mene ili bebu. Prašak nisam kupila, ako bude potrebni ćemo kupiti...

• Ivonne
    03. Lipanj 2019. 15:26

nena1986

Ja neću prati odvojeno robicu, nemam je toliko da mogu čekati da se nakupi, pretežno je bijela, svijetla. Gledat ću samo da perem na najmanje 60, sa duplim ispiranjem i obavezno tekući deterđent, da se lakše ispere i bez omekšivača. Neću koristiti posebne deterđente. Sušenje na zraku. Peglanje obavezno. Tako sam i sa prvim. Ne vjerujem u manje štetne i više štetne deterđente, sve mi se to čini isto. I kad čitam sastav, ima koma stvari u svemu… zato duplo ispiranje+ ocat i roba za 5. Sterilno ne može biti, niti je realno da bude. A već samim pranjem, mehanički gledano + peglanjem smanjiš broj tih famoznih beštija… 😬

Joooj to za sterilno oko bebe sve me nervira. Super su mi pitanja u onim mamacim grupama kad pitaju do kada ste prokuhavali vodu 😂😂 pa kad krene ekipa odgovarat godinu dana - evo me s kontra pitanjem a do godinu dana ti ni jednom nije polizao pod dok puže i igra se 🤣🤣🤣
    Uredu je u početku paziti više ali neki baš pretjeruju

srećica
    03. Lipanj 2019. 16:25

Neznam, šogorica je rodila prije 3 mj i preporuka je bila ništa ništa, samo gazice i to je to. Znam i ja kako je to prije išlo ali eto. Doduše, stalno se ta pravila mijenjaju. Tako su prije 4 god strogo zabranili upotrebu vlažnih maramica u rodilištu, samo pranje vodom kod svakog prematanje. Ove godine je već u istom tom rodilištu obavezno ponijeti vlažne maramice za bebu 🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.