Vidim da ste pisale o D1 uputnicama, ja sam je dobila na zadnjem pregledu. Jel ona vazi i za porod ili to ide posebno?
Meni moj doktor to nije nista spominjo. Nisam ni znala da treba uputmoca za porod 🤔
U zg nije ništa trebalo dodatno osim te D1 uputnicu. Trudnice i rodilje su oslobođene participacije u liječenju za potrebe trudnoće i poroda.
U slučaju poroda bilo koja bolnica u RH te mora primiti ne treba ti uputnicu.
Meni je rečeno da bolnički pregledi počinju negde u 37. nedelji, ginekologu sam išla u OS, a bolnicu sam birala VU, znači kod nas je takav "tok"…
Čemu ovo forsiranje ekavice? Inace se kaze 37.tjedan
Ovdje se ne diskriminira koliko ja znam. Šta koga ima biti briga jeli nedelja ili tjedan, mislim da svi znamo što je jedno i drugo.
ayla u slučaju da nemaš dopunsko prilikom otpuštanja plaćaš participaciju (valjda deo neki, tj. sudeluješ u troškovima) takođe oni koji nisu osigurani i strani državljani bez zdravstvenog plaćaju troškove pretraga i lečenja po otpuštanju.
Ma ja mislim da su trudnice oslobođene plaćanja ičega vezanog za trudnoću i porod... ako su vam išta naplatili, mislim da nisu smjeli 😉
Vidim da ste pisale o D1 uputnicama, ja sam je dobila na zadnjem pregledu. Jel ona vazi i za porod ili to ide posebno?
Meni moj doktor to nije nista spominjo. Nisam ni znala da treba uputmoca za porod 🤔
U zg nije ništa trebalo dodatno osim te D1 uputnicu. Trudnice i rodilje su oslobođene participacije u liječenju za potrebe trudnoće i poroda.
U slučaju poroda bilo koja bolnica u RH te mora primiti ne treba ti uputnicu.
E točno tako, tek sam sad vidjela da si pisala. 🙄😂😁
nena1986 nisu meni ništa naplatili, već su mi dali brošuru neku i na njoj je napisano tako i šta je potrebno od dokumentacije još... ali ko zna jer baš sad čitam po netu da su trudnice oslobođene u trudnoći plaćanja svega što je vezano za samu trudnoću.. Možda najbolje pitati nekog stručnog jer izgleda zakon se svako malo menja.. 🤔
Dobro provjeri da te ne zeznu, a i ako da, može se tražiti povrat od hzzo-a. Neko vrijeme je bio veliki problem sa UZV-om, kojeg su ginekolozi masnovno naplaćivali a koji je trebao biti besplatan, pa ono.... ima svega 💪😉
A što se tiče uputnica izgleda da se i tu razlikuje od mesta do mesta i od bolnice do bolnice😕 jer mene su u bolnici pitali jesam dobila i drugu uputnicu, tu za ležanje, kad sam im priložila ovu za kontrole (D1) ..
Nikolina95, D1 uputnica važi za sve preglede koje će ti obavljati u toku trudnoće u bolnici, a ova druga što dobiješ važi za bolničko ležanje nakon poroda i označena je ono pod šifrom "B"
Ja sam dobila samo uputnicu D1. Nikakve B ni ostalo.
E cure, mi smo taokinje birokracije 😂😂 Prvo s doznakama u koje ulazi i ovaj zakonski obavezni dio kad moras na porodiljni, sad uputnice... Ja ne placam dopunsko i nisam nikad nigdje nista platila do sada. Trudnice sigurno ne placaju nista. Niti boravak u bolnici niti pretrage, preglede.. Sad sam unatrag procitala ove postove za uputnice i super ako je samo D1. To imam. A mislim si, pa kog ce ti vraga uputnica za porod? Beba ide van, sa ili bez uputnice, sta ne 🤣
Ne plaćam ni ja dopunsko, imam ga kao i zdravstvenu, ali sam u bolnici na kontroli dobila brošure 2 od njih i na jednoj piše šta je potrebno od dokumentacije i i šta ako osoba nema dopunsko, sad sam po netu čitala i piše da su trudnice oslobođene troškova vezanih za trudnoću, pa čemu onda ova brošura, evo ne znam.. A ta "B" uputnica je uputnica za ležanje u bolnici nakon poroda, ne za sam porod, već ono ležanje 2-3 dana ili 10ak, zavisi koliko ko leži, a sad čitam kom. od vas i stvarno je čudno da se toliko razlikuje od grada do grada, kao da nije jedna država... 🤔
Sortiraj odgovore
Najstariji