Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lena.5
    12. Siječanj 2019. 08:52

Ribica219

Jutro!
    Znam da mijenjam temu. I totalno upadam bezveze, ali zanima me kako si pomazete kod konstantne mucnine.
    Ja ne povracam cesto, ali mi je stalno “zeludac u ustima”. Cak ne mogu sudje oprat da skoro ne povratim. Isto tako sagnut se. A zube kad perem, obavezno mi digne zeludac da povratim i onda operem ponovno. 7w+1d sam i i to traje nesto vise od tjedan dana. Primijetila sam da mi pomogne kad stavim nesto u usta, npr.malo jabuke. Ali ne mogu kroz cijeli dan konstantno jesti 🙈
    U prvoj trudnoci nisam imala nijednu jedinu mucninu ☺️ Ovo mi je skroz novo 🙈😅

I meni je samo pomagalo da kroz cijeli dan nesto grickam. Najcesce bih kupila pecivo u pekari i drzala si blizu pa uzimala po malo, pomagali su mi i suhi stapici. Sve ovo je pomagalo kod mucnine u toku dana, ona jutarnja je uvijek zavrsavala povracanjem.

lena.5
    12. Siječanj 2019. 08:58

Lanchi, zaista fantastican popis, hvala i za ove sugestije sa strane, to je nama prvorotkinjama najvaznije. ❤️

OhSoBoho
    12. Siječanj 2019. 09:02

Ofnica

OhSoBoho

Bok cure, nisam neko vrijeme uopće bila aktivna tu. Preko blagdana je mali bio doma jer vrtić nije radio pa sam imala pune ruke posla.
    Inače, ušla sam u 18tt.
    Imam pitanje za mame koje doma imaju manju djecu. Nosite li ih često na rukama ili se sad u trudnoći pojačano pazite? Po meni mali stalno skače, loše je volje zadnje vrijeme i traži da ga nosim, isključivo ja.
    Brine me to, boli me inače dosta zdjelica i strah me da mi ne bi stalno na naša je naškodilo a s druge strane mali ima tek 1,5g i mali je još da ga ne nosim…
    Nadam se da ste skužila kaj pitam i sorry na dugom postu.

OhSoBoho, jesi ti možda bila na ljetnim bebama 2017? Mislim da te se sjećam po nadimku. I ja imam malog sad evo godinu i pol, zapravo 19mj. Ista stvar kao kod tebe, slabo se pazim, isto stalno gmiže po meni…već si neko vrijeme govorim da će ga muž nositi na kupanje i iz kade, ali eto još uvijek to ja odradim jer sam si tako brža. A ima 12kg, znam da nije baš lagan i da bih malo trebala usporiti, čak me i muž počeo upozoravati da ga ne dižem. Pokušavam sjediti dok ga stavljam u krilo ili slično, probaj i ti tako, bit će ti manji napor kod dizanja.

Ofnice, jesam, bila sam na ljetnim 2017. Sjećam se i ja tebe :)
    Da, ista nam je situacija, jedino kaj je moj malo teži, ono, već smo na 15kg. Trudim se paziti ali ... Ja ga vozim u i iz vrtića, to ti je već brdo podizanja plus popodne kad dođe doma ne skida se s mene.. A još je premali da skuži zašto ga ne mogu nosit pa mi ga bude žao...
    Kad ti je termin? 

• Lanchi_Zg
    12. Siječanj 2019. 09:11

Nas tri imamo onda djecu slične dobi, moj je rođen krajem ljeta 2017.:)) ali nisam bila na forumu tada ;)

• Lanchi_Zg
    12. Siječanj 2019. 09:22

Meni je npr pedijatrica savjetovala da ne koristim nikako rukavice za ruke jer je vrlo važno da dijete nakon rođenja polako otpusta sakice, a loše ako su i dalje zatvorene. Ali zato mi je rekla da se nokti bebicama rezu čim porastu i da zaista ne vidi nijedan razlog zašto ne podrezati noktice bebama. Niti medicinski niti bilo koji drugi :)) 

12. Siječanj 2019. 10:08

Lanchi, puno hvala za popis, pomogla si mi jako, a i ostalim curama nadam se! 
    Ovo za noktice i meni nije jasno zasto se ne bi rezali?! Koje je objasnjenje toga?

pepillu
    12. Siječanj 2019. 11:18

Ribice, probaj bombone od đumbira, al ne one u običnim ducanima sa puno šećera i svega nego iz bio dućana bez dodatnih gluposti. Jeste da bude gadno al navikneš se i pomogne :)

Mom_to_be22
    12. Siječanj 2019. 11:27

Lanchi, hvala za popis!🤩🤩

Nina187
    12. Siječanj 2019. 12:09

Lanchi, puno hvala za popis 🤗 Meni je tek jucer prosviralo kako vrijeme leti i da bih polako trebala poceti pribavljati i stvari za rodiliste i stvari za bebu... jest da je to jos 4 mjeseca, ali uzevsi u obzir da jos mislim raditi, vrijeme je da polako pocinjem kupovati stvarcice ☺️ bila sam danas u dm-u i iskoristila nekoliko kupona iz knjizice za trudnice 😊

• marinica29
    12. Siječanj 2019. 13:12

Ima nas onda sa ljetnim bebama 2017 😀 nisam ni ja forumu bila prije

A ovo za iznijet bebu  u jastuku,to morate vidjet sa rodilistem,jer vecina ih Neda. Nego odmah u jajetu moraju izaci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.