Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lanchi_Zg
    11. Siječanj 2019. 22:02

OPREMA ZA BEBU
    [justify]1) Krevetić – ima raznih, ali meni je najbolji omjer cijene i kvalitete, a i izbor, u Ikeii[/justify]
    [justify]2) Madrac – također Ikea[/justify]
    [justify]3) Posteljina dva kompleta (samo donja plahta za male bebice i nepromočiva podloga u slučaju propusštanja pelene – također ikea)[/justify]
    [justify]4) Komoda za previjanje – spada u luksuz, ali uvriježilo se među mamama[/justify]
    [justify]5) Podloga za previjanje-u svim dućanima za bebe, oko 100 kuna, preporučamo onu širu s podignutim rubovima  [/justify]
    [justify]6) Hranilica kuna (nakon 6 mjeseci od poroda), [/justify]
    [justify]7) Kadica – ako ste voljni potrošiti više, aquascale kada je genijalna jer u sebi ima vagu koja je meni jako bitna jer je beba bila iskljucivo dojena, i termometar. Inače, sve su iste pa za cca 100 kuna ima dobrih u bubamari[/justify]
    [justify]9) Baby gym – može i neki jednostavni, glavno da je beba na ravnom i gimnasticira[/justify]
    [justify]10) Kolica 3 u 1 [/justify]
    [justify]11) Nosiljka (klokanica) – po meni dobra investicija samo ako se uvjerite da vi ili tata jako volite nositi bebu, obično svi preferiraju kolica i koriste klokanicu par puta, u kojem slučaju je bolje posuditi je ili kupiti jeftini mei tai ili čak maramu [/justify]
    [justify]12) Ručnik po mogućnosti s kapuljačom x 2 [/justify]
    [justify]13) Ovlaživač zraka – po meni pretjerano, ali neki se kunu da im djeca doslovno lakše dišu [/justify]
    [justify]14) Češalj i četka za kosu i tjeme – chicco ima dobre[/justify]
    [justify]15) Pribor za nokte –obavezno s tupim kutovima, da se ne poreže beba, također imam chicco (kupila u bubamari)[/justify]
    [justify]16) Prva četka za desni/zube -  ne znam nikoga tko je ovo koristio pa tako ni ja L[/justify]
    [justify]17) Jednokratne podloge za previjanje – po meni super stvar, bablove ili violeta[/justify]
    [justify]18) Dječja vata i/ili blazinice – babylove (dm) ili beautybaby (muller), otprilike ista cijena[/justify]
    [justify]19) Tetra pelene 30 komada –u baby centru imaju pakiranja po kojima komad ispadne 10 kuna, obične bijele [/justify]
    [justify]20) Komplet za hranjenje cca 200 kuna (nakon 6 mjeseci) – potpuno nepotrebno, osim žlicica za bebe, ali možete iz estetskih razloga/zabave [/justify]

• Lanchi_Zg
    11. Siječanj 2019. 22:03

21) Dječja krema/mast/ulje za pelensko područje – bilo koja, meni je čak najbolja nivea za guzu i sudocrem u slučaju osipa
    [justify]22) Vlažne maramice – po meni tek za velike bebe, najbolje water wipes ili violeta vodene [/justify]
    [justify]23) Pelene jednokratne (računaj s 10ak komada dnevno) – već sam rekla, babylove, kasnije treba manje od 10 dnevno [/justify]
    [justify]24) Deterdžent za pranje rublja za bebe – meni najbolji frosch [/justify]
    [justify]25) Pamučni bodi 10 komada [/justify]
    [justify]26) Jednodijelno odijelce 5 komada[/justify]
    [justify]27) Jednodijelne pidžamce 2-3 komada[/justify]
    [justify]28) Pamučne kapice 2 komada[/justify]
    [justify]29) Pamučne čarapice 2-3 paraž[/justify]
    [justify]30) Pamučne hlačice sa zatvorenim nogavicama 2-3 para[/justify]
    [justify]31) Pamučne majice 2-3 para[/justify]
    [justify]32) Pamučne vestice[/justify]
    [justify]33) Pamučna dekica 2 komada – sva robica je samo za prvih mjesec dana, kasnije će vam trebati puno toga, po meni su za skroz male bebe najbolji jednodijelni kompleti s nogavicama koji se mogu otvoriti samo ispid guze radi lakšeg presvlačenja [/justify]
    [justify]34) Termometar za vodu[/justify]
    [justify]35) Štapići za uši s debljim vrhom za bebe – nepotrebno, u početku se savjetuje ni slučajno štašićem u bebine uši!![/justify]
    [justify]36) Fiziološka otopina –najbolje u boci plus šprica da možete sve direktno i duboko uštrcati [/justify]
    [justify]37) Antibiotički prašak za njegu pupka – nepotrebno, [/justify]
    [justify]38) Sterilne gaze za njegu pupka 20ak komada – obavezno, ima u svakoj ljekarni [/justify]
    39) Digitalni toplomjer – meni je najbolji braun za čelo, ali ima zaista svakakvih, po meni obavezno jer je jaaaako nezgodno mjeriti u guzi tempreraturu, pogotovo više puta zaredom ili noću

• Lanchi_Zg
    11. Siječanj 2019. 22:04

40) Noćna lampica – možete i kao ja ostaviti upaljeno svjetlo u susjednoj sobi hehe
    [justify]41) Jastuk za iznošenje iz rodilišta i komplet – nije nužno ali je dobra stavr. Ipak, ja sam brzo prestala s nošenjem u jastuku jer sam imala osjećaj da mi može skliznuti iz  njega pa je u tome spavao [/justify]
    [justify]42) Aspirator za nos – arianna [/justify]
    [justify]43) Bočica za hranjenje – nismo koristili ali smo za prvu ruku imali philips avent (prodaju se n puno mjesta)[/justify]
    [justify]44) Koš (odlagalište) za pelene – nepotrebno [/justify]
    [justify]45) Velika torba za stvari za bebu – dobije se s kolicima uglavnom [/justify]
    44) Ulje u ljekarni (bademovo ili maslinovo) – dobra stvar za kapnuti malo u kadicu jer se preporuča ne kupati bebu u sapunima i slično
    Nisam ulazila u luksuze poput baby bouncera i slično da ne bude previše. sad šaljem za mamu nakon poroda

• Lanchi_Zg
    11. Siječanj 2019. 22:12

OPREMA ZA MAMU:
    1) Grudnjak za dojenje x2 – HM ima super grudnjake
    2) Pamučni jastučići za grudnjak – chicco
    3) Higijenski ulošci – chicco
    5) Višekratne mrežaste gaćice – najbolje su mi marke tosami, mislim da ih ima 5 u pakiranju, jako su udobne, ne grebu, idealno za ljetne mame
    6) Spavaćica za dojenje – dobra je za rodilište, doma možete i improvizirati s bilo čim što se lako spušta
    7) Spavaćice za rodilište 3 komada
    8) Potkošulje – po meni su dobre i obične rastezljive koje se lako spuste dolje, ali imate baš za dojenje u hm-u
    9) Steznik – po meni nepotreban
    10) Donji dio pidžame – za rodilište, obzirom sam rodila u rujnu i navečer je bilo hladno, to uključuje i čarape hehe
    11) Izdajalica – philips avent ima jako dobre. Ipak, meni su ručne bile teške za korištenje, pa ako morate stalno izdajati preporuča se električna.
    12) Krema za bradavice – purelan – najbolja stvar na svijetu, malo manje od 100 kuna
    13) Sprej u ljekarni za ranu – ovo ako ste rezane,  ali mislim da treba obavezno provjeriti u rodilištu jer ja nisam ništa koristila. Inače je dobro doma imati octenisept sprej nevezano za ranu.
    Što ponijeti u rodilište: Osobna i zdravstvena iskaznica, trudnička dokumentacija, nešto novca i hrane, svi lijekovi i vitamini, boca za vodu, termalna voda, kućni ogrtač, čarape, japanke, papuče, nekoliko ručnika, vlažne maramice, papirnate maramice, toaletni papir, četkica, pasta, nešto šminke, češalj, trake za kosu, pribor za leće i naočale, šampon, gel za tuširanje, dezić, kreme, labello, mobitel i punjač, kombinacija za ići doma – većinu toga vam može i hoće donijeti muž ili tko vam dolazi u rodilište pa se ne pretrpavajte i nosite samo mala putna pakiranja jer u našim rodilištima imate zapravo jako malo mjesta za torbu

ms_3197
    11. Siječanj 2019. 22:40

Lanchi_Zg hvala ti puno za popis. Ovo je spas za nas kojima je ovo prva trudnoca 

mjehuric
    11. Siječanj 2019. 22:56

Lanchi_zg svaka ti cast🤗🤗🤗 jako si mi pomogla..😘😘😘hvala na trudu..

• Lanchi_Zg
    11. Siječanj 2019. 23:03

Drago mi je cure, naravno same ćete poslije skužiti da vam nešto dodatno treba ili ne treba, ali mislim da nije loše za početak. Evo tako i ja tek sad vidim da nisam stavila one male tetrice, zovu se lola krpice, pamučne, koje su mi se pokazale idealne za brisanje kod bljucanja. A slučajno ih skužila u dm-u. 
    Lavice, jako mi je drago da je barem kiretaža prošla dobro i želim ti jako puno sreće u svemu sto te čeka dalje. 💕

Hipo
    11. Siječanj 2019. 23:48

Lanchi_Zg puno hvlala za popis. Puno si pomogla 

12. Siječanj 2019. 08:10

Lanchi dobar popis opsezan, svaka cast :) ( samo sta pol toga nemam jos jer smatram nepotrebno kako si i napisala pored tih stvari ) 
    Ja sam za ranu koristila octaniseptic i tysur prasak jer sam jako bila rezana i popucana i dosta sivana i jako mi je pomoglo..i bebacu sam pupak cistila octaniseptikom i stavljala prasak..svako rodiliste drugacije kaze..petrova(samo octanispetkic za pupak, za nnas ne treba nista) 
    Ja sam tetra pelene u pepcu kupila 1kom/3,50kn obicne bijele, a sa uzorcima 6,5kn
    Imate tamo rukavice za bebice da se me grebu :) 
    I imate u konzumu njihova marka nezz kak se zove 5 ti malih tetrica za cca25 kn.. 

Ribica219
    12. Siječanj 2019. 08:18

Jutro!
    Znam da mijenjam temu. I totalno upadam bezveze, ali zanima me kako si pomazete kod konstantne mucnine. 
    Ja ne povracam cesto, ali mi je stalno “zeludac u ustima”. Cak ne mogu sudje oprat da skoro ne povratim. Isto tako sagnut se. A zube kad perem, obavezno mi digne zeludac da povratim i onda operem ponovno. 7w+1d sam i i to traje nesto vise od tjedan dana. Primijetila sam da mi pomogne kad stavim nesto u usta, npr.malo jabuke. Ali ne mogu kroz cijeli dan konstantno jesti 🙈
    U prvoj trudnoci nisam imala nijednu jedinu mucninu ☺️ Ovo mi je skroz novo 🙈😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.