Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • balunko
    04. Siječanj 2019. 20:28

Bulbi91

balunko

Pozz svima, nova sam ovdje. Prva trudnica 11+2. Idući tjedan idem na kombinirani na nagovor svog ginekologa mada imam 28g. Niti jedna cura/žena koju znam nije to htjela raditi i sad su me samo isprepadale da se mislim da odustanem.. kakva su vaša iskustva?

Dobrodosla🤗,
    Ja sam odbila prvenstvemo jer to pokazuje samo statistike nista drugo…ginic me samo pitao bi li ikad pobacila da se pokaze da nesto nije ok,s obzirom da je moj odg.bio ne,rekao je da nema smisla radit ga….Od kolegice susjedi je ispala velika vjerojatnost da beba ima down….Zena cijelu trudnocu bila u strahu na kraju rodila hvala Bogu zivu i zdravu bebu bez ikakvog sindroma…toliko o kombiniranom probiru…
    Ako netko zeli raditi dodatne pretrage onda mi je smislenije da radi nitfy koji je bar koliko toliko pouzdan….
    Moj savjet ti je da poslusas iskljucivo sebe,nemoj da te itko nagovara…

Hvala na odgovoru. Moram dobrooo razmislit jer stvarno ne znam šta da odlučim. 

• Nena-98
    04. Siječanj 2019. 20:29

I da prepisao mi neke tablete u ljekarni ih nije bilo i dala mi je neke druge sto se stavlja u rodnicu za gljivice a na papiru nutra pise da nije dobro koristenje u prvom tromjesecju.. sto ucinit? Strah me:(

Bulbi91
    04. Siječanj 2019. 20:34

Nena-98

I da prepisao mi neke tablete u ljekarni ih nije bilo i dala mi je neke druge sto se stavlja u rodnicu za gljivice a na papiru nutra pise da nije dobro koristenje u prvom tromjesecju.. sto ucinit? Strah me:(

Super da je sve ok s bebicom😍...
    A za vaginalete svakako kontaktiraj ginekologa prije nego ih krenes koristiti...

Lavandica
    04. Siječanj 2019. 20:39

Nena-98

Koje vaginalete?

Stize nam Mihael ♡

Lavandica
    04. Siječanj 2019. 20:42

ms_3197

Lavandica ja sam se cjepiva protiv gripe u 12. Tj trudnoce

Pokusavam te dodati za prijatelja ili poslati privatnu poruku ali ta opcija izgleda tu ne postoji. Ja bih se najradije cijepila, u utorak idem kod gina, pa cu ga jos jednom pitati. Svi su nekako protiv tog, tako da ne znam ni sama. Jesi imala kakvu reakciju?

Stize nam Mihael ♡

• Lanchi_Zg
    04. Siječanj 2019. 21:16

Embarasada

Lanchi_Zg

Pozdrav svima, evo mene opet, vidim da nas je sve vise novih trudnica. Meni je termin 17.8., možemo se pratiti. Mučnine i dalje imam, ali vise ne povraćam barem. Međutim, trbuščić mi je već iskočio 😂😂 znam da je ipak druga trudnoća, ali tek sutra će biti samo 8 tjedana;)) na poslu još nitko ne zna, a činilo mi se da su ljudi gledali bas u trbuh danas. Morat ću ubrzati razgovor sa šefom očito iako ne želim tj nisam planirala prvih 12 tjedana. Bas me ovo zateklo

Ja sam skoro 17 tjedana i jos kamufliram na poslu odjecom bez problema, onaj tko ne zna ne može skuziti.
    Rekla sam šefici dosta rano i zna jos par ljudi ali većina ne zna i ne žuri mi se govoriti…

Vjerujem, meni se u prvoj trudnoći sa 17 tjedana jedva vidio stomak, zato me i iznenađuje sve ovo jer kako je krenulo ovaj put neće biti bas tako. 

• Lanchi_Zg
    04. Siječanj 2019. 21:20

Lavice, da skroz isti slučaj. Meni na fotkama sa 16 tjedana izgleda ko sad. I to nije samo napuhnut nego je bas iskočio i onaj kao tvrdi trbuscic😂😂 

• Embarasada
    04. Siječanj 2019. 21:47

balunko

Bulbi91

balunko

Pozz svima, nova sam ovdje. Prva trudnica 11+2. Idući tjedan idem na kombinirani na nagovor svog ginekologa mada imam 28g. Niti jedna cura/žena koju znam nije to htjela raditi i sad su me samo isprepadale da se mislim da odustanem.. kakva su vaša iskustva?

Dobrodosla🤗,
    Ja sam odbila prvenstvemo jer to pokazuje samo statistike nista drugo…ginic me samo pitao bi li ikad pobacila da se pokaze da nesto nije ok,s obzirom da je moj odg.bio ne,rekao je da nema smisla radit ga….Od kolegice susjedi je ispala velika vjerojatnost da beba ima down….Zena cijelu trudnocu bila u strahu na kraju rodila hvala Bogu zivu i zdravu bebu bez ikakvog sindroma…toliko o kombiniranom probiru…
    Ako netko zeli raditi dodatne pretrage onda mi je smislenije da radi nitfy koji je bar koliko toliko pouzdan….
    Moj savjet ti je da poslusas iskljucivo sebe,nemoj da te itko nagovara…

Hvala na odgovoru. Moram dobrooo razmislit jer stvarno ne znam šta da odlučim.

Nemoj se bzvz sekirat, to je statisticki test koji ti neće pokazati ništa posebno pametno. U "dobrom" slučaju pokazat će ti da je šansa za kromosomski poremećaj 1:5000 a u "lošem" da je 1:50. To su svejedno čudne i statistički male vjerojatnosti i nećeš biti puno pametnija nakon nalaza. Nisam nikad nigdje pročitala da je nekom pisalo 1:2 pa da ti to stvarno nešto pokaže. Mislim da je puno indikativnije napraviti ultrazvuk gdje ginekolog pogleda nuhalni nabor i nosnu kost a to svi naprave, i ako je sve ok nemaš se šta brinuti. Ako ipak imaš neku brigu ili indikaciju i nije ti zao dati 3-4 tisuće kuna, možeš otići na nifty ili harmony koji će ti sa 99% sigurnošću testirati na kromosomske greške. 
    Nemaš se šta brinut, stvarno, to je samo test i još jedna informacija koju ćeš imati. 
    Koliko znam povecan nuhalni nabor može ukazivati npr na kromosomske poremećaje koji su nespojivi sa životom što znači da dijete ne može preživjeti porod ali može i ukazivati da dijete ima srčanu manu (a kromosomski zdravo) i treba mu hitna operacija čim se rodi. Tako da ja sam za testove jer se sve radi s nekim razlogom ali da se razumije što pokazuju...
    Sretno i vjerujem da će biti sve ok !! Statistika je na tvojoj strani 😁

ms_3197
    04. Siječanj 2019. 22:02

Lavandica da nema te opcije ovdje. Ja bih ti iskreno preporucila. Ja nisam imala apsolutno nikakvu reakciju, ono jedino malo ruka boli ako lezim na toj strani. I stvarno od kada sam se cjepila u ovih 9-10 tjedana nisam jos ni jednom bila bolesna. A stvarno lako pokupim gripu.
    Ne znam zasto se tu toliko protive. ovdje (Irska) stovise svim trudnicama se preporucuju cjepivo jer nakon 12.tog tjedna nema nikakav utjecaj na plod, a visoka temperatura i dehidracija koja dode s gripom uveliko steti plodu. 

Lavandica
    04. Siječanj 2019. 22:20

ms_3197

Lavandicada nema te opcije ovdje. Ja bih ti iskreno preporucila. Ja nisam imala apsolutno nikakvu reakciju, ono jedino malo ruka boli ako lezim na toj strani. I stvarno od kada sam se cjepila u ovih 9-10 tjedana nisam jos ni jednom bila bolesna. A stvarno lako pokupim gripu.
    Ne znam zasto se tu toliko protive. ovdje (Irska) stovise svim trudnicama se preporucuju cjepivo jer nakon 12.tog tjedna nema nikakav utjecaj na plod, a visoka temperatura i dehidracija koja dode s gripom uveliko steti plodu.

Mislis da je cjepivo isto ovdje i u Irskoj? Zar stvarno nema vise nitko tko se cjepio?

Stize nam Mihael ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.