I da prepisao mi neke tablete u ljekarni ih nije bilo i dala mi je neke druge sto se stavlja u rodnicu za gljivice a na papiru nutra pise da nije dobro koristenje u prvom tromjesecju.. sto ucinit? Strah me:(
Koje vaginalete?
Dala mi je Plimycol
Ja imam puno problema s gljivicama, a sumnjamo i na neku bakteriju. U utorak idem na briseve konacno. Izmedju ostalog do sada sam koristila i plymicol, mislim da je on jako jako bezazlen. Koristila sam ga u prvom tromjesecju. Naravno, uvijek mozes nazvati gina i pitatati ga
Stize nam Mihael ♡
Cure koje ste na utrogestanu jel ga pijete ili stavljate vaginalno?
Ja ga cijelo vrijeme pijem,jer imam fobije od infekcija radi sveg sto sad do sad prosla….dr.je jos prije rekao da uzimam na nacin koji mi pase…sad citam da se kasnije u trudnoci on koristi za ocuvanje cerviksa ,ali vaginalno pa nisam pametna bi li trebala preci na vaginalno stavljanje🤔…pitat cu ginica na pregledu svakako….
Vaginalno. Čak i kad mi je gin dao vaginalate za gljivice, rekao je da ne prestanem s utogestanom vaginalno jer ako se uzima na usta ima neke nuspojave. Nešto je promrmljao, priraslice, a mozda sam i krivo cula :S nisam od neke pomoći ali daj se još raspitaj jer je bio baš odlučan da ne koristim na usta.
Dobila sam već dvaput nešto za gljivice, na svim uputama piše da se trudnice konzultiraju s lijecnikom, ne piše da baš ne smiju.
Sretno :)
Vaginalno. Čak i kad mi je gin dao vaginalate za gljivice, rekao je da ne prestanem s utogestanom vaginalno jer ako se uzima na usta ima neke nuspojave. Nešto je promrmljao, priraslice, a mozda sam i krivo cula :S nisam od neke pomoći ali daj se još raspitaj jer je bio baš odlučan da ne koristim na usta.
Dobila sam već dvaput nešto za gljivice, na svim uputama piše da se trudnice konzultiraju s lijecnikom, ne piše da baš ne smiju.
Sretno :)
Nisu nuspojave nikalve prilaslice,vec vrtoglavice i umor😬,to i u uputama navode i mogu povisiti jetrene probe...mene samo malo osamute,nije ih zabranjeno piti kad mi je dr.rekao da ih slobodno pijem
.. vec su me zanimala iskustva trudnica u 2.tromjesecju koje ih jos koriste...budem ja pitala dr.kaj kaze to mi je najsigurnije...
Ja sam ih koristila u prvoj trudnoci zbog hematoma, i sad vidim da ti spominjes za 2.tromjesecje,a moja sestra mi je rekla da se one iskljucivo koriste do 13 tjedna, mislim da tako pise uputama
Ja sam ih koristila u prvoj trudnoci zbog hematoma, i sad vidim da ti spominjes za 2.tromjesecje,a moja sestra mi je rekla da se one iskljucivo koriste do 13 tjedna, mislim da tako pise uputama
Neke zene ih koriste skroz do poroda...
Dr.je rekao da normalno nastavljam s terapijom na zadnjem pregledu...kod mene je to zbog amneze,imam 4 gubitka iza sebe...inace kasnije u trudnoci utrogestan sluzi za ocuvanje cerviksa,nije rezerviran samo za prvo tromjesecje....
Ja koristim Cyclogest vaginalete, imaju manje nuspojava od Utrogestana..koristit cu ih jos do 13 tjedna, dali su mi cisto radi predostroznosti
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Lavandica- a ne znam zasto onda pise da nije dobro u prvom tromjesecju u ponedjeljak cu nazvat i pitat
Meni je jedan gonekolog privatnik rekao da utrogestani ako se piju oralno snizavaju krvni tlak pa nerijetko dolazi do vrtoglavice, teskog umora... i da je bolje ga stavljati onda vaginalno jer te kao ne omame toliko, a opet ucine svoje :)
Meni je jedan gonekolog privatnik rekao da utrogestani ako se piju oralno snizavaju krvni tlak pa nerijetko dolazi do vrtoglavice, teskog umora… i da je bolje ga stavljati onda vaginalno jer te kao ne omame toliko, a opet ucine svoje :)
To znam... Kod mene nema bas takvih teskih nuspojava...samo umor jedno sat -dva nakon sto ih uzmem...ali strah od cackanja dolje je jaci(radi sveg sto mi se desilo)....mene ne muce nuspojave,vec da li dobro djeluje i ovako oralno...bum vidjela s ginicem najbolje😊...
Vidim da dosta pisete o gljivicama pa evo moje iskustvo iz prve trudnoce prije 6 i pol godina.
Dobila sam gljivice negdje u 15.,ili 26.tjednu i tada mi je dao ginekolog prvi put plymicol vaginalete i kremu za izvana. Zatim sam ih dobivala jos dobra 3-4 puta. Jedanput je cak bila mijesana infekcija gljivica i bakterija pa mi je dao kombinaciju rojazol-medazol vaginaleta. Na kraju idem u rodiliste na preglede svakih 2 dana i na dan termina me ubijaju gljivice. Kazem tamo doktoru da ne znam sto da radim i on mi kaze da kupim Canesten (jer mi nije mogao on dati recept) vaginalete i kremu i koristim bez straha. Stavila sam dvije vaginalete i treci dan rodila pa nisam stigla dalje 🙈. Na porodu su nestale gljivice i svi problemi. Uglavnom taj Canesten i Plymicol se ocito u trudnoci daju bezbroj puta i ginekolozi mi se doimaju kao da im je to pod svakidasnje i normalno... Ne trebate se bojati Canestena/Plymicola ☺️
Sortiraj odgovore
Najstariji