Cure, samo da se požalim kako me sveeee užasno svrbi navečer. Ujutro nakon tusiranja se premažem uljem protiv strija i mlijekom za tijelo ali do navečer se sva perutam već i sve me svrbi. Poludit ću a ne da mi premazivat cijela i navecer 😟😟
Ne znam kakvo ulje imaš, meni je bilo super ulje od avokada. Koža lijepo elastična i nahranjena. To mi se ulje nekako najboljim pokazalo.
Ofnica ne znam. Rekla je da je radila anomaly scan, iako je sad jos prerano za njega, ali da je ona svejedno napravila i da je sve super. I da ce mi sljedeci put raditi isto anomaly scan, tad cu biti 20+5
Bok cure, evo još jedne nove ako primate :). Termin je 28.7., trenutno sam 10+5 trudna, drugo dijete. Curka nam ima godinu i osam mjeseci.
Za prvo smo se pomučili, uz klomifene zatrudnila od prve, za drugo nismo nit planirali ni ništa i uhvatilo se prvi put kad smo bez zaštite. Izgleda da se nekad treba stvarno samo opustiti.
Nisam imala nikakve simptome, zapravo, pokupila sam od male u 6.tjednu trudnoće groznu crijevnu virozu, 10 dana bila skroz u banani, na infuziji dva puta, bilo mi je odvratno mučno dva tjedna, ali od tada je sve ok, tu i tamo malo muka ali neusporedivo kao onda. Tad sam jedno jutro imala smećkasti iscjedak što je gin pripisao naprezanju (probavni problemi, jel ) pa sam dobila duphastone 2x1. Ono što me brine što smo radili briseve i imam ureaplazmu, dobit ću antb sljedeći tjedan kad idem na pregled. Imala sam je već pred 7-8 godina i beštija se vratila, samo sad mi nije baš svejedno :(
Vidim da nas ima s istim problemom, ima tko da je rješio od prve s jednom turom antibiotika?
Dobro dosla lavica, eto nekoga ko je samnom u terminu tocnije samo u danu razlike 😍😍 zelim ti urednu trudnocu i da sve prode u najboljem redu 😃😃
Bok cure, evo još jedne nove ako primate :). Termin je 28.7., trenutno sam 10+5 trudna, drugo dijete. Curka nam ima godinu i osam mjeseci.
Za prvo smo se pomučili, uz klomifene zatrudnila od prve, za drugo nismo nit planirali ni ništa i uhvatilo se prvi put kad smo bez zaštite. Izgleda da se nekad treba stvarno samo opustiti.
Nisam imala nikakve simptome, zapravo, pokupila sam od male u 6.tjednu trudnoće groznu crijevnu virozu, 10 dana bila skroz u banani, na infuziji dva puta, bilo mi je odvratno mučno dva tjedna, ali od tada je sve ok, tu i tamo malo muka ali neusporedivo kao onda. Tad sam jedno jutro imala smećkasti iscjedak što je gin pripisao naprezanju (probavni problemi, jel) pa sam dobila duphastone 2x1. Ono što me brine što smo radili briseve i imam ureaplazmu, dobit ću antb sljedeći tjedan kad idem na pregled. Imala sam je već pred 7-8 godina i beštija se vratila, samo sad mi nije baš svejedno :(
Vidim da nas ima s istim problemom, ima tko da je rješio od prve s jednom turom antibiotika?
Bok Lavica27, još jedna buduća drugorotkinja! I ja imam sinčića slične starosti, tako da će nam biti veselo kad dođe bebica. I mi smo prvo dijete "kuhali" godinu dana, a evo drugo je dosšlo spontano od prve iza mora, kad smo rekli da se više nećemo čuvati pa kad bude bude. Slažem se da se samo treba opustiti, nekad je ta psihička opterećenost blokada. Ja sam imala ureu na početku prve trudnoće i riješila sam ju samo s jednom turom antibiotika, doduše kod mene je bila mala koncentracija 10na3, ne sjećam se dobro ali mislim da sam pila Medazol. Ali ja sam si i paralelno pravila kefir od kefirnih zrnaca i sigurna sam da mi je i to jako pomoglo probiotici igraju veliku ulogu u borbi protiv ureaplasme i mikoplasme,
Nisam imala nikakve simptome, zapravo, pokupila sam od male u 6.tjednu trudnoće groznu crijevnu virozu, 10 dana bila skroz u banani, na infuziji dva puta, bilo mi je odvratno mučno dva tjedna, ali od tada je sve ok, tu i tamo malo muka ali neusporedivo kao onda. Tad sam jedno jutro imala smećkasti iscjedak što je gin pripisao naprezanju (probavni problemi, jel) pa sam dobila duphastone 2x1. Ono što me brine što smo radili briseve i imam ureaplazmu, dobit ću antb sljedeći tjedan kad idem na pregled. Imala sam je već pred 7-8 godina i beštija se vratila, samo sad mi nije baš svejedno :(
Bok Lavica27, još jedna buduća drugorotkinja! I ja imam sinčića slične starosti, tako da će nam biti veselo kad dođe bebica. I mi smo prvo dijete "kuhali" godinu dana, a evo drugo je dosšlo spontano od prve iza mora, kad smo rekli da se više nećemo čuvati pa kad bude bude. Slažem se da se samo treba opustiti, nekad je ta psihička opterećenost blokada. Ja sam imala ureu na početku prve trudnoće i riješila sam ju samo s jednom turom antibiotika, doduše kod mene je bila mala koncentracija 10na3, ne sjećam se dobro ali mislim da sam pila Medazol. Ali ja sam si i paralelno pravila kefir od kefirnih zrnaca i sigurna sam da mi je i to jako pomoglo probiotici igraju veliku ulogu u borbi protiv ureaplasme i mikoplasme,
O Kika, pratit ćemo se onda :) Iako, ja idem sigurno na carski cca dva tjedna prije termina obzirom na situaciju na zadnjem porodu.
@Ofnica Vidiš sad si me podsjetila, kefirna zrnca, to nisam sto godina pila, moram ih nabaviti, hvala ti!
Ja ne znam koju koncentraciju imam, samo mi je rekao gin da će mi dati Azitromicin (sumamed). Znači bit će nam slično veselo s drugom bebicom Trenutno si nemogu zamisliti da imam dvije, prvo mi padne na pamet kako ću to :O
U prvoj t sam saznala na uzv-u za kombinirani probir u Petrovoj već sa 12tjedana da je curica, a sad se potajno nadam da ću isto tako rano :)
Samo neka bude sve ok bilo carski ili normalno, slazem se tako je i meni isto u petrovoj na probiru reko za deckica pa za 2 tj kad cu ic nadam se da ce mi reci,( posto 8.1 sam kod ginek pa ce dat sigurno uputinicu) vasi bebaci su veliki, meni mali ima 8 mj pa ce to bit prava zabava kad dode i bebica doma :)
Samo neka bude sve ok bilo carski ili normalno, slazem se tako je i meni isto u petrovoj na probiru reko za deckica pa za 2 tj kad cu ic nadam se da ce mi reci,( posto 8.1 sam kod ginek pa ce dat sigurno uputinicu) vasi bebaci su veliki, meni mali ima 8 mj pa ce to bit prava zabava kad dode i bebica doma :)
Da nadam se da hoće!
Joj jel ti bio onaj dolje u podrumu, dr. Trutina?
Svaka ti čast, 8 mj
Curke, koliko sam ja uspjela pročitati da se kombinirani probir plaća? 300 kn? Je li mi ginekolog mora reći za taj test ili može i prešutiti. Jer moj ginić nije ništa spominjao, a sad sam u 13.tt, sljedeći tjedan sam u 14.tt kad sam i narčena na pregled. A koliko vidim on se radi do 13.tt.. 🤔
Da on je bio :) hehe da da nas je iznenadilo :)
Sissi neplaca se, jedino ako ides privatno onda da, al i tad netrebas ako imas soci.ginekologa i kod njega trazis uputnicu, da radi se al postoji jos jedan kasniji koji se radi do 18 tj pa te mozda poslje na taj, inace je to za trudnice koje produ 30 god al salju sve bezobzra na godine
Sortiraj odgovore
Najstariji