Ljetne bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kolačić
    08. Studeni 2017. 12:24

Bok cure, evo i mene, previše posla i svačeg nečeg pa nisam stigla ni pogledati forum. Evo da vam kažem da je i meni još uvijek stalno muka, jaja više ne mogu podnijeti  i skroz me vuče da jedem salate i voće i povrće. Valjda to tako treba. 
    Inače, vidjela sam da neke od vas spominju tu trudničku knjižicu. Da li je moguće voditi trudnoću kod privatnog ginekologa pa da se porodiš u Petrovoj? I kak to uopće sve funkcionira? 
    mare27, i ja sam dobila tri sličice, jednu sa otkucajem, drugu sa visinom ploda, a treću sa dužinom vrećice.

• simpaticna
    08. Studeni 2017. 12:27

Upravo su mi javili da imam pregled 16.11 pa cu bit skoro 8 tjedana i nadam se cut srceko :)))) Sad sam bas sretna :) I ne mogu docekati :)

• Kolačić
    08. Studeni 2017. 12:30

simpaticna

Upravo su mi javili da imam pregled 16.11 pa cu bit skoro 8 tjedana i nadam se cut srceko :)))) Sad sam bas sretna :) I ne mogu docekati :)

ajde sretno :)

mare27
    08. Studeni 2017. 12:37

sve ste dobile sličicu  ,baš je moja zlobna ,u prvoj trudnoći sam baš bila zadovoljna njome,al sad baš i nisam

baarbaraa29
    08. Studeni 2017. 12:44

Evo i nas s pregleda. Srce se vec cuje i sve je ok!
    Gledam sad u ovom potpisu koji sam napravila po naredjenju Honey  pise u 7.tjednu, a na aplikaciji moba 5+6! Kako to?
    Sljedeci nam je za tri tjedna.
    Sto se tice slicica ja imam samo prvu od privatnika, a ovdje (u Njem.) nista ne daju pa ni to!
    E jel imate onaj osjecaj kojeg spola ce biti? 

Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian

mare27
    08. Studeni 2017. 12:48

baarbaraa super za malo srčeko,neka je sretno i dalje,a za spol nemam baš nikakvi osječaj,neka skrivena želja mi je dečko,al svi koji već znaju tom malo čudu se obračaju ženskim rodom,pa sad ćemo vidjeti

Nego pitanje- šta ste dobile za piti nakon prvog pregleda,ja samo folnu?

baarbaraa29
    08. Studeni 2017. 12:48

A ne, ipak je dobar izracun. Ocito sam prvi puta nesto progrijesila! Trudnoca stvarno zatupljuje! 

Honey
    08. Studeni 2017. 12:51

Simpaticna supeeer!! Pa to je brzo! Čut ćeš sigurno! Već sam pisala o svom prvom pregledu, ali ponovit ću rado  
    Izvagao me, izmjerio tlak, napravio vaginalni ultrazvuk, izmjerio gv i zv, izmjerio embrio, našao otkucaje srca, pregledao maternicu i jajnike, utvrdio da plod odgovara veličinom starosti, napisao koje sve pretrage trebam napraviti i to je to. Dobila sam 4 slikice.
    Kolačić, ti možeš trudnoću voditi samo kod privatnika, ali bi se svom svakako trebala javiti, jer samo ti tvoj može poslije dati bolovanje itd. A između ostalog, bolje je neke stvari obavit na uputnicu, zašto bi plaćala, bar je tako meni moj privatnik rekao, pa sam briseve (koštaju privat oko 1500kn) riješila preko svog soc gin i krvne pretrage i sl. I super mi je ovako, čujem dva mišljenja i većinom se slažu. Što se tiće poroda, ti biraš gdje ćeš rađati, ali isto mislim da bi trebala na one ultrazvuke pred porod u bolnicu u kojoj želiš roditi, a to te opet treba poslati mislim tvoj soc.ginekolog. Nisam sigurna, nek me netko od cura koje su već rodile ispravi ako nije tako.

baarbaraa29
    08. Studeni 2017. 13:00

mare27 hvala! Ja se nekako uopce ne sekiram da nesto nece biti dobro. Pijem samo folnu vec malo vise od mjesec dana, taman prije nego cu ostati trudna, a sad mi nista nisu dali jedino tablete za progesteron.
    Ja od pocetka imam osjecaj da ce biti cura 
    Honey kazes rekao ti koje sve pretrage moras napraviti... Koje? Ja sad nista do sljedeceg mjeseca jedino su mi sad vadili krv opet, mokracu, vagali i mjerili tlak.

Honey
    08. Studeni 2017. 13:01

Lijepi ti je ticker Barbaraa, i čestitam na srčekuuu!! Što se spola tiče, muž i ja bi curicu, ali se ja bebi obraćam od početka u muškom rodu pa sad vidjet ćemo, nek je samo zdravo!!! Ionako ćemo na troje ako bog da pa računam da će biti svega  Mare27 ja sam dobila Elevit (znači folna+željezo+ostali vitamini i minerali). Od 13tt su rekli da prijeđem na Elebaby (to je sa dodatkom omege3). I još sam ja pojačala sa magnezijem zbog grčeva, i ostale cure su mi savjetovale a dobar mi je i za probavu. Plus pijem sada dodatnog C vitamina 500mg-1g (citrat jer se on najbolje apsorbira), da se zaštitim od gripe a i C se mora pojačati kod dodatnog unosa magnezija. Da se razumijemo, ja jedem svaki dan i voće i povrće, i bademe, rekla bi da se dosta zdravo hranim, makar uleti u tjednu jedan burek ili pizza ali ništa zato. No bez obzira na zdravu i nutritivno vrijednu prehranu, nije moguće unijeti preporučene količine svega kroz prehranu, zato savjetuju dodatke kako bi osigurali sve potrebno za pravilan razvoj bebe. Znači obratite pažnju na prehranu, bez obzira na mučnine i sve, to je minimum koji možete napraviti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.