Necu se ni okrenut a vec ce doc 8mj i moj red ahahahhahaha jos imam odmora 15min onda moram poc ocistit apartman i to brzinski jer drugi stizu a ne znam kad jer mi se ne javljaju iako sam im od 7h jutros 3 poruke poslala...a ja sve tromija :-(
Eloa i mamika cestitam! Predivno!
Sto se tice laka na noktima, ja sam ga imala na prvom porodu i na rukama i nogama. Nitko mi nije prigovorio zbog toga niti sam znala da se ne smije. Uf zavidim vam na depilaciji, ja sve sama!
Vezano uz epiduralnu, jucer su na tecaju na sv. Duhu rekli da je svega 30% poroda sa epiduralnom. Daju ju iskljucivo kad si otvorena izmedju 4-7 cm. Prije i poslije ne.
Mamika, cestitke! :-) Prava velika cura! :-)
Cure, svaka cast sto ste izgurale bez epiduralne. Meni se isto cini da bi stednja mogla biti razlog. Kad je tema u toj agoniji i bolovima lako je napraviti se blesav i ne dati.
Ahaaa, sladoled je za zgaravicu onda? Dobro da ste rekle :-D ponestaju mi izlike jer mi vec preko 2 mjeseca spada u najbitnije namirnice pri kupovini. Sad se kao pazim zbog kila pa kupim 2- 3 manja tjedno. Ako mi dečko ili mama ista zucnu, odsad se pozivam na zgaravicu. :-D
Mamika3 cestitam jos jedno.Ajde barem nije dugo trajalo, nadam se da ces brzo zaboraviti na tu bol i brzi oporavak vam zelim.Da ne trazim daj mi reci u kojoj si bolnici rodila.
Sv Duh
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Uh Mamika, važno da je bilo brzo, a ovih nekih likova sto se iživljavaju se uvijek nađe… bravo, gotova si! :)
Meni je anesteziologinja na prvom porodu bila odvratna! Kaže, "gospođo, okrenite se na bok" ja kažem "pričekajte molim vas samo da mi trud prođe, boli me", a ona "Ajde Ajde, niste bolesni, samo rađate, ŽELITE LI VI TU EPIDURALNU ILI NE?!" Brrrrrr kad se sjetim… 😤😡
Mislim da je epi skupa, zato izbjegavaju.
Da,da...Tak je i ova bila gruba!I Eloa isto kaze da nije bas naj,naj!Bas sam ju pitala jel problem ipak bio u meni ili je ona malo nabrijana!
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Mamika, suze su mi došle na oči na ovo da je Bog bio uz tebe. Ja si stalno ponavljam neke rečenice iz knjige Duhovni pristup rađanju i zabilježila sam si molitvu koju moram pročitat prije odlaska u bolnicu….
Slažem se s Donnom da je epiduralna skupa i da ju zato ne daju. Ja nisam za nju jer se bojim posljedica. Rekla sam mužu ako ću vrištat od bolova i ipak ju tražit, da mi ne dozvoli. Ako su žene prije mogle bez nje, mislim da i mi možemo.
Nisam znala da se može imati lak na nogama… još sam rekla ženi na pedikuri da mi ne stavlja lak jer si ga ne bih mogla sama skinuti… eh da sam znala…
Neki vjeruju,neki ne,to je na svakome za sebe da odluci!Naravno,u to se ne petlja!Ali ja sam sigurna da je bio uz nas dvije!Dobro da je bilo kratko!
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Curke jel ima kaj pametnije za kupit za posliej poroda osim ovih mrezastih gaca i vir80 ili chico ulozaka? Neke pelene za odrasle narucit nekaj s neta ili nekaj trece? Malo to me sve zabrinjava...
Meni je sestricna dala vir 80 sto joj je ostalo od poroda. Mrezaste gacice imam jos od prvog.. Oce mi bit dosta ti vir ulosci za prve dane ili trebaju veci tipa chicco? Poslje prvog poroda sam imala vir 90 ako se ne varam i stavljala 2 komada, tako mi je rekla sestra na odjelu da napravim
Vezano uz epiduralnu, jucer su na tecaju na sv. Duhu rekli da je svega 30% poroda sa epiduralnom. Daju ju iskljucivo kad si otvorena izmedju 4-7 cm. Prije i poslije ne.
Ja sam čitala da je uvjet i da su trudovi pravilni, jaki i javljaju se na 3-5 minuta: http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:530846-Za-ili-protiv-epidurala
U tom članku pričaju i o onom curkanju likvora:
U takvoj situaciji može da dođe do curenja likvora, zbog čega žena oseća takozvane postspinalne glavobolje, ne može da ustane iz kreveta, niti je u stanju da doji dete. Uz analgetike i unos dovoljno tečnosti navedene tegobe prolaze nakon nekoliko dana, koliko je potrebno da otvor napravljen iglom na opni koja razdvaja ova dva kanala zaceli
Samnom je bila neka cura u sobi koja je rekla da ne bi mogla podnijeti da nešto izlazi iz nje, a da ona to ne osjeća... da joj je to odvratno. Meni se pak čini da je bolje iskoristiti civilizacijske dosege ako možeš i da zašto me ne bi manje boljelo ako je moguće. Mislila sam čak da ću popucati više uz epiduralnu i da ona produžuje porođaj, no na kraju to uopće nije istina.
Sortiraj odgovore
Najstariji