Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mamika3
    29. Svibanj 2017. 00:01

Mamicaaa

Cure nadam se da ce vas cicke ubrzo prestati boljeti i da cete uzivati u dojenju.. bitno da su bebice zive i zdrave, a mame ce sve to pretrpjeti 😊
    Mamika3 sve mi se cini da ti budes prije mene 😂😂

Idem sutra na pregled,javit cu se!Curka mi divlja sve u 16,ne znam kaj izvodi!Kak se ti osjecas?Si bila na pregledu?

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

PaulaPerkovic
    29. Svibanj 2017. 02:29

E

Maslacak31

PaulaPerkovic

Maslacak31

PaulaPerkovic

Mene je taj umor poceo toliko hvatat da ako 15 min radim nesto moram malo sjesti da dodem sebi, buduci da se malac jos spusta kad sjedim trbuh mi u krilo dođe ehhehe

Paula, dobrodosla. Ti si napisala da ti je sad blizu termin, cini mi se

Hvalaa :)
    Da, jos cca 7 dana hehe

Onda krecemo u odbrojavanje i za tebe!

Da jeheh

Da, hehe evo bas ne spavam jer me muci zgaravica a ponestale su mi moje tabletice carobne :(( tako da malo šećem po kuci, malo povračam, probala sam caj od cimeta i evo saad jedem sirovu paštu hahaha 
    Grozno, jedva cekam da se završi..

Ofnica
    29. Svibanj 2017. 03:57

Hehe netko ne spava zbog zgaravicd, a netko zbog dojenja bebe...joj cure jedva cekam da i vi dodete u klub novopečenih mama!

PaulaPerkovic
    29. Svibanj 2017. 06:23

I ja heheh nekako bi mi dojenje bebe bilo puuuuuuno drazee i slađe od zgaravicee zbog koje ne spavaam uopceee :( 

Sundi
    29. Svibanj 2017. 06:25

Valerija 123

Dobar večer mene zanima dali je moguća trudnoća s policisticnim jajnicima pokušavam dvije godine i nikako sada sam dobila tablete dupohaston dal' to pomaže ili samo deblja

Ja imam policisticne jajnike koji su ustanovljeni kad sam jos bila u osnovnoj skoli. Dakle od 13 godine sam na terapijama. Sad imam 28 nosim curicu skoro sam u 7 mjesecu trudnoce. Dupohaston nisam pila ali sve ostalo jesam. Meni alternativa nije pomogla jer uz to imam jos i poremecaj nadbubrezne zlijezde. 
    Da bi ostala trudna mora se prvo izazvat ovulacija. E sad problem je i ulovit ovulaciju jer ciklusi nisu pravilni.. ali za to postoje trakice u ljekarni. Inace nakon sto su me skunuli sa diana, kortikosteroida i svih lijekova kao pripremu za trudnocu sam pila siofor (inace lijek za secer ali nuspojava je redovna ovulacija i za to se u americi koristi godinama) i gesdine ( vrsta njemacke folne kiseline moze se naruciti bez recepta ). Nakon sto sam krenula pokusavat trebalo mi je 3 mjeseca. Sto i nije strasno. Inace trudnoca lijeci policistine jajnike. Mozda ne do kraja ali recimo inzulunske rezinstencija ( ogtt) mi je bilja sad nego prije trudnoce. 

• Babaroga
    29. Svibanj 2017. 06:42

Valerija 123

Dobar večer mene zanima dali je moguća trudnoća s policisticnim jajnicima pokušavam dvije godine i nikako sada sam dobila tablete dupohaston dal' to pomaže ili samo deblja

Jutro svima!
    Evo pratim vas od samog početka al nikako da se priključim... 

Valerija, 
    duphastone si najvjerojatnije dobila kako bi izazvala menstruaciju. Jer pretpostavljam da su ti i ciklusi neredoviti.
    Često se nakon toga pokusa sa klomifenima u nekoliko ciklusa izazvati ovulaciju kod PCOSa, ali to liječnici prakticiraju 3 do maksimalno 6 ciklusa. 
    Da li si napravila ili imate u planu napraviti hormonalnu sliku? To bi bilo ok... 
    Nekim ženama je pomogla čak i samo terapija metforminom (jer su PCOS često povezani sa dijabetesom tipa II).
    Također često se propisu i kontracepcijske nekoliko ciklusa jer one također reguliraju cikluse pa onda nakon prestanka uzimanja žena može ostati trudna ako nije prevelik utjecaj loše hormonske slike.

Uglavnom moguće je - ja baš imam jako i evo trudna sam!!! Pitanje je samo koji ćete put morati proći da postignete trudnoću - kao što sam napisala netko ostane trudan samo sa kontracepcijskim, netko sa metforminima, netko sa klomifenima a netko nažalost mora proći malo dulji put. 

Bitno je da imaš dobrog ginekologa u kojeg možeš imati povjerenja i da radiš kako ti on kaže. 
    Ako tvoj ginekolog ne napravi pomaka kroz nekoliko ciklusa traži da te uputi na humanu reprodukciju (dobar ginekolog će ti to sam predložiti) 

• Babaroga
    29. Svibanj 2017. 06:50

Aha, i budi spremna na jako ceste posjete ginekologu jer ćete možda folikulometrijom (ultrazvučno) gledati da li ima ovulacije - meni su to liječnici pratili. 

• Babaroga
    29. Svibanj 2017. 07:05

Ovaj siofor koji spominje Sundi je metformin. Ima i glucophage - njih ja koristim
    Sundi, koje sve lijekove uzimaš sad u trudnoći?

• summerchild
    29. Svibanj 2017. 08:02

Ja sam imala policisticne jajnike i ranicu na grlicu maternice i rjesila to prije nekoliko godina. Nakon silnih terapija i hormonskih pilula prestala sam to uzimati i probala one biljne kapi femisan. Ne znam jel od toga ili sto se dogodilo, ali u tri mjeseca koristenja sve je nestalo i dvije-tri godine nakon eto neplanirano sam trudna i najsretnija na svijetu jer cekam svog malog deckica. Tako da sve je moguce :)

Sundi
    29. Svibanj 2017. 08:08

Babaroga

Ovaj siofor koji spominje Sundi je metformin. Ima i glucophage - njih ja koristim
    Sundi, koje sve lijekove uzimaš sad u trudnoći?

Prva tri mjeseca siofora i nakon toga nis. Ali uzmi u obzir da sam ja u biti imala ovulacije jer sam stalno bila pod kontrolom i endokrinca i ginekologice. Pa smo sarali sa terapijom i kako sam planirala trudnocu smanjivali terapiju.  Moj slucaj je fakat kompliciran. Ja spadam u onih 2% zena koja ima PCOS uzrokovan testosteronom iz nadbubrezne zlijezde ne jajnika. Pa se islo na velike kolicine kortikosteroida da bi nadbubrezna atrofirala. Tj hipofiza koja upravlja nadbubreznom. Da ne kazem da su mi hormoni pogotovo kortizol dea i testosteron bili toliko losi u jednom trenutku da su mislili da imam tumor nadbubezne zlijezde. O kolicini akni i kose koja mi je ispadala necu ni pricat. Iako je sve krenulo kao klasicni PCOS. Ugl slazem se kljuc je imat dobrog ginekologa i endokrinca. To je nesto sto se ne rjesava preko noci ali svakako imam barem 5 frendica koje su ostale trudne kroz par ciklusa s malo pomoci...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.