Cure sretno s dojenjem...baš vas lijepo čut da su sve bebe zdrave i svima nekako ide po planu :-)
Imam pitanje ak je neko bio na Vuk Vrhovcu zbog šečera- koja je procedura kad se dolazi prvi put? Negjde piše da se doazi u 12 negjde u 7 natašte... Na uputnici mi samo piše pregled i obrada...pa više ne znam ni kad ni kolko gladna..
Ofnice kad stavljas bebacu bradavicu u usta usmjetri je gore, prema njegovom nepcu i sto dublje u usta. Jel mu se micu usi dok sisa? Bradavice ce ocvrsnut nakon nekog vrenmena, ne brini, ta bol sta opisujes je normalna. Za rode neznam dal dolaze doma, cisto sumnjam. Ja sam u pocetku lupala nogom u pod od bolova kad bi poceo vuc sve ce to proc i uhodat cete se
Cure sretno s dojenjem…baš vas lijepo čut da su sve bebe zdrave i svima nekako ide po planu :-)
Imam pitanje ak je neko bio na Vuk Vrhovcu zbog šečera- koja je procedura kad se dolazi prvi put? Negjde piše da se doazi u 12 negjde u 7 natašte… Na uputnici mi samo piše pregled i obrada…pa više ne znam ni kad ni kolko gladna..
Dodi ujutro na taste. Nema tocnog vremena. Ides na prvi kat i ne uzimas broj(ja cekala bzvz prvi put) nego odes u red pored saltera. Tamo jedna teta prima trudnice. Ona te upise i posalje u trudnicku ambulantu. Tamo ti sestra uzme podatke i nakon toga Ides na vadenje krvi za OGTT pa pijes glukozu. Nakon 60min drugo vadenje i nakon 120min 3 vadenje. Nalaze podizes sutradan u trudnickoj. Mislim u 12. Ali to ce ti jos gore tocno reci. Mislim da sam sve napisala. Ja cijelu trudnocu hodocastim na Vuk Vrhovac pa eto...
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Imala sam pripremne trudove,od pol 11 navecer do nekih 3 ujutro-BH kontrakcije!Onda sam zaspala do 5 od umora!I tek sad mogu opusteno zaspati!Muz je jos u nocnoj,sama sam s djecom,tata mi ne radi ovu noc,ali ipak nije mi blizu….Znala sam da nisu pravi,ali satima sam mozgala dal da ,ako treba zovem tatu,da on bude s djecom ili da zovem taxi ili da probudim sina pa mu objasnim da moram ici-a dijete 7 godina….Tako sam se psihicki izmucila da sam rekla -molim te,Boze,ne jos!Samo da njih imam s kim ostavit!Na kraju su prestali!
A joj.. ali gledaj to ovak tjelo te lagano upozorava… tak da se mozes pripremiti… mogu mislit kak je to izgledalo. Drugi put se ne muci nazovi tatu.. da bude s tobom.. I ne brini starim ljudima ti je ionak gust biti korisni za promjenu…
A i moj muz nije bas u redu!Inace ima redovan posao-normalno radno vrijeme!Ovo kad je u nocnoj ide u fus,da zaradi!Ok,nek ide,al mogu rodit svaki dan ili noc-sto mi je najgore kad ga nema!Niti pita kak sam,a termina se drzi ko pijan plota!Pa sta ce svijet propast ako ne ode vikend ili dva?Bitno da ima lovu u djepu!Danas cu mu to lijepo spomenuti!
A nemoj si to uzeti k srcu covjek bi jos nekaj zaradio sad treba kao za jos jednu bebu pa se trudi… to je neki njegov nacin da se brine za tebe i djecu. A znas kakvi su muski ak si rekla da ces rodit u srijedu neces sad valjda u utorak ;)
Ha ha ha....Jucer je popodne napravio razmjestaj po sobama tako da je sad fakat sve spremno za bebicu!Jedino mi je rekao da pricekam jos malo,ostala mu podnica od kinderbeta u garazi!P.S-Ako ode odvozit vikend to mu je 500 kn!To su lijepi novci,sta je,je!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Me + mybaby tnx na odgovoru. Misliš da će mi opet ponavljat OGGT? Radila sam ga prije tjedan dana i bio loš zato me i šalju na Vuk Vrhovec. Ginić rekao da ću dobit spavicu za mjerenje šečera i upute o prehrani...
Tebi su ponavljali oggt gore prvi put?
Cure nadam se da ce vas cicke ubrzo prestati boljeti i da cete uzivati u dojenju.. bitno da su bebice zive i zdrave, a mame ce sve to pretrpjeti 😊
Mamika3 sve mi se cini da ti budes prije mene 😂😂
Me + mybaby tnx na odgovoru. Misliš da će mi opet ponavljat OGGT? Radila sam ga prije tjedan dana i bio loš zato me i šalju na Vuk Vrhovec. Ginić rekao da ću dobit spavicu za mjerenje šečera i upute o prehrani…
Kad sam ja isla na ogtt neka cura je dosla na to predavanje. Dosla je ujutro, a to ti je kasnije, iza 12. Najbolje nazovi ujutro da ne ides bezveze.
Lagertha svaka cast kaj si prosla. Ne znam da bi ista mogla nakon svega. Uf... Inace jesam borac i ne odustajem lako ali tvoj put je bome bio tezi. Kak vele cure sad je to iza tebe i samo uzivaj u struci.
Ja sam dogovorila patronaznu da dolazi svaki dan privatno. Bar 3 dana. Malo me strah da nesto krivo ne bi radila s dojenjem iako su nam na radionici u merkuru sve pokazali. Al nije isto kad vjezbas na lutki i kad ti dodje tvoja beba. Nek je i ona tu na zahtjev:) nemam nikog od zenske ruke za pomoc pa je ovako najbolje.
Cure nemojte zaboraviti piti caj od piskavice isto potice dojenje. Ako jako boli kupus isto izvlaci bol i upalu cica.
Ofnice nama su na tecaju pokazali dojenje sjedecki i da je bitno da cijela aura oko bradavice bude bebi u ustima.
I cak da koji put bebu drzis prema naprijed a nogice iza tako da ti iz ostalih dijelova cice vuce da ne dodje do upale. Tocno, donja usnica treba biti izvrnuta.
Me + mybaby tnx na odgovoru. Misliš da će mi opet ponavljat OGGT? Radila sam ga prije tjedan dana i bio loš zato me i šalju na Vuk Vrhovec. Ginić rekao da ću dobit spavicu za mjerenje šečera i upute o prehrani…
Aaaa nisam znala da si ga vec radila. Onda je u 12h. Tad imaju savjetovanje o prehrani i daju ti epruvetice i kako trebas doma vaditi krv.
Nisi kod njih radila OGTT? Nadam se da ti nece ponavljati. Iako meni nisu htjeli priznati vanjski nalaz TSH nego sam opet tamo vadila.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji