Aaaa paella!!! Imam jedno glupo pitanje, gdje mama nabavlja šafran? :)
Od Madrida je maštam. Već nekih 5 godina. I barem dvaput godišnje objašnjavam nekome da bih sve dala za dobru paellu. Imala sam neki pokušaj pravljenja, ali nije baš ispalo kako sam zamislila.
Ma javite se kad i ako stignete. Mi prvorotke pogotovo ne možemo ni zamisliti kako ćemo biti i kako će izgledati dani u bolnici. Još nakon vaginalnog poroda i boravak je kraći.
Meni je već pomrčina pri pomisli da ću morati nekoliko dana duže odguliti nakon carskog. Nekako brijem da ću se doma već snaći kad budemo svoji na svome. Ipak je to moj krevet, wc, dečko i netko od mojih da uskoče ako zatrebam pomoć.
Odmalena sam onaj tip koji nerado traži pomoć od nepoznatih, čak i od medicinskog osoblja. Doduše, nisam godinama nigdje ležala, možda samu sebe ovaj put iznenadim. Ako bude kao kad sam bila mlađa, jao nama.
Nije stavljala safran vec kurkumu, ali super je ispala! Sta nema safrana za kupit?
Lagertha kako se osjecas, jesi nestrpljiva, uzbudjena?
Ja skroz cekam neke novosti :D
Mi ne rabimo jos ime, doduse malo je Noa , malo je Ivano, meni polako pocinje opet ici na Ivano xD
A muz se nije izjasnio do kraja oba su mu dobra... Vidjeti ce mo kada maleni dodje ... Ja bas sve vise osjetim pokrete, a bome i sve su vidljiviji ..Postao je i on aktivniji ... Ja cu probati sutra dobiti sestru da vidim kako je prosao OGTT strah me je loseg rezultata , sto je vrlo lako moguce
Ja imam ovu Tefalovu i odlicna je..ak imas veci budget razmisli o parnoj postaji, one skuplje navodno i vrijede ;)
https://www.elipso.hr/prilika/tefal-fv5353-akcija-daska-i-5g-jamstva/ eto to mi je cini se ista plus daska za peglanje, a vidjela sam na jednoj stranici bez daske jos stotinjak kuna manje ... znaci ti si zadovoljna :D
Meni je nesta ova bila zapela za oko https://www.ekupi.hr/Philips-glacalo-GC492420-939716.aspx?cstrackid=6597cbf6-af32-4194-ab69-0b903bce374f zbog tog sto se kao ne ljepi i prepoznaje samo tkanine , sad po opisu se cini super... Ali nisam pametna, jer nisam naviknula na skupe stvari a meni je i to sve skupo ... Ali bas me pere da hocu dobru peglu pogotovo sada kada se preselim i krenem bebici peglati robicu ...
Inace mi ne peglamo sad neke velike kolicine robe, kosulje itd , tako da mislim da mogu proci bez parne postaje :D muzu je slabo i od ovih cifri hehehe
Nije stavljala safran vec kurkumu, ali super je ispala! Sta nema safrana za kupit?
Ima u ovim većim dućanima onaj kotani ili kako se već zove, bolje da ti ne kažem koliko dobiješ za 12-13 kn :D ja sam tad jednom uzela i nisam znala dal bih se smijala ili plakala od muke. Bilo kao da je netko nekim posebnim alatom dozirao točno 20 atoma šafrana. :D
Kasnije mi je dečko našao u nekom dućanu specijaliziranom za čajeve i začine. To je bilo malo bolje ali svejedno smiješno za 20ak kn. Ni ne osjeti se u dvije porcije, jedva se malo zažuti.
Hm, mogla bih razmotriti kurkumu, barem zbog boje. :) To imam.
Gledam ove vaše prijedloge pegli i stvarno se osjećam kao marsovac. Imam neku jeftinu smrtničku i palim je nekoliko puta godišnje i to za svečane prigode i ako baš zapilam da ću nositi nešto što se gužva. Ostalo se sve više manje ispravi na sušenju. Dečko zasad ne radi u okruženju gdje su košulje nužne pa mi je zato život lakši ali budemo izašli iz tog studentskog ležernog đira, osjetim u kostima. :D Tako da dobro da sam sad malo bacila oko.
Mislim da mi je muž neki dan rekao da je šafran među najskupljim začinima na svijetu. I vidjeli ga u intersparu, mislim da je cijena bas tako nekako kako si i navela, a na etiketi je pisala cijena po kili - 11.000 kn!!! 😳😱 sto znaci da je u toj vrećici bio 1 gram ili tako nešto...strava
blu5
Zasto tek treci podoj na drugu?Ja sam s oboje svaki podoj mijenjala…Da nisam, imala bi vjerovatno sto upala.Doduse, meni bi oni stvarno izvukli sve po podoju, a imala sam mlijeka na bacanje! Zato i jesu dobivali po 1.5 kg mjesecno😊
Tako mi je babica rekla. Imam jako puno mlijeka i tvrde mi budu pa mi je rekla da mu dam sisat jednu i ako ostane tvrda sljedeci put da mu opet dam. Bitno je samo da ga prebacim na drugu unutar tri sata da ne dode do upale. A mali sisa po 10min 15 ako je dobro raspolozen haha
Evo od 8.5. Do sada dobio pola kg :D
Cure da vas malo pozdravim dosla sam vidjet jel ima koja nova bebica :D
Hocemo se nastavit ovdje druzit ili cemo otvorit neku temu beba pa se prebacivat kako koja rodi? Koda je lto netko vec spomenuo hmmm?
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Hehe Gala, i dobro da je tako. Ni ja se ne bih počastila tom mrcinom od parne postaje, i to vjenčanim darom, da mi muz ne radi u uredu i ne ide stalno po nekim konferencijama i sastancima. Njemu je must jave svaki dan bijela košulja dugih rukava...🙄 Tako da je meni to presudilo, plus ostala uredska robetina, moje košulje i suknje jer i ja radim slični posao. Ali slažem se da se ne treba razbacivati lovom i nabavljati takav skupi uređaj ako nema potrebe.
Sortiraj odgovore
Najstariji