Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MaryT
    08. Svibanj 2017. 21:50

Pozdrav cure, ja  sam u 28-om tijednu trudnoće i čekam svoju prvu bebicu, jednu malu curicu. Termin mi je 02.08. Osjećam se super samo danima po noći ne spavam, tek pred jutro. Kako vi podnosite spavanje, ima li mi kakve pomoći?? Help😁

Rozaa
    08. Svibanj 2017. 21:52

Curke zanima me je li kojoj od vas bila slicna situacija...prosli tj.na pregledu promjer bebine glavice bio je gotovo za dva tj.veci,dr je rekao da ima vecu glavicu na sto sam ja iskomentirala da je to na tatu😊...ostale mjere su ok.Al kak to vec ide...kad pricas s nekim pitaju te je li to ok?kaj kaze dr itd...pa sam i ja pocela razm o tome

24.08.2017.
    https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png

Ofnica
    08. Svibanj 2017. 21:59

Mrva, ja sam 3kom spavaćica pripremila.
    Mary, mozda da probas sa čajem od kamilice i probaj si upaliti svijeću s eteričnim uljem od lavande, to uspavljuje. A ima i baby ulje u dm od babylove s lavandom pa se malo tim namazi prije spavanja...mozda pomogne.
    Rozaaa, kod mene je glavica isto oko tjedan i pol veća, ali to je sve unutar normalnih odstupanja, mislim riječ je o milimetrima tak fa nemas brige. Meni je jedno vrijeme glava isla naprijed, a nogice kasnile, razlika bila i do 2tj između tih mjera. Noge su sad u dodjeli, glavica mrvicu ide naprijed...danas sam u visokorizicnoj pitala doktora za to, rekao mi je da je to sve normalno i da su to minimalna odstupanja koja se toleriraju...Ugl. Nemas razloga za brigu, ja sam se nasekirala zbog toga, a i pitanje je aparata...na 3D su mi par dana iza mjerenja kod ginice, izmjerili sasvim druge mjere (preciznije)...tak da nemoj sve gledati crno bijelo.

Rozaa
    08. Svibanj 2017. 22:14

Ofnica

Mrva, ja sam 3kom spavaćica pripremila.
    Mary, mozda da probas sa čajem od kamilice i probaj si upaliti svijeću s eteričnim uljem od lavande, to uspavljuje. A ima i baby ulje u dm od babylove s lavandom pa se malo tim namazi prije spavanja…mozda pomogne.
    Rozaaa, kod mene je glavica isto oko tjedan i pol veća, ali to je sve unutar normalnih odstupanja, mislim riječ je o milimetrima tak fa nemas brige. Meni je jedno vrijeme glava isla naprijed, a nogice kasnile, razlika bila i do 2tj između tih mjera. Noge su sad u dodjeli, glavica mrvicu ide naprijed…danas sam u visokorizicnoj pitala doktora za to, rekao mi je da je to sve normalno i da su to minimalna odstupanja koja se toleriraju…Ugl. Nemas razloga za brigu, ja sam se nasekirala zbog toga, a i pitanje je aparata…na 3D su mi par dana iza mjerenja kod ginice, izmjerili sasvim druge mjere (preciznije)…tak da nemoj sve gledati crno bijelo.

Puno ti hvala...to mi bas puno znaci.Nekak sam si i mislila da netreba dizati frku ali znaci mi kad cujem da je netko bio u istoj ili sl.sit.

24.08.2017.
    https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png

08. Svibanj 2017. 23:27

Ma neću Ofnice pakirati pelene, ako ce trebati bude muž donio slijedeći dan  na tečaju su rekli da ne treba ništa za bebu i ja bum se toga držala. 

Ofnica
    09. Svibanj 2017. 00:18

A istina, drugi dan se stigne donijeti sve sta sfali.

09. Svibanj 2017. 06:04

Jutro cure :) hvala vam svima od srca :)
    Ja se super osjecam, jos jucer poslije poroda sam bila u stanju ici kuci hehe
    Sto se samog poroda tice dosta brzo mi je proslo i lakse nego sam ocekivala. U ponoc mi je pukao vodenjak oko 1 dosli u bolnicu i bila sam 5 prstiju otvorena. Malo sam setala po radaoni i vrtila kukovima ono kao kad vjezbas da beba krene. Svaki trud sam prosla na stojecki i kad je dosao taj trenutak samo su me podigli na krevet i posto sam bila prvorotka nisam bas znala najbolje tiskat pa je doktor uzeo vakum, babica se popela meni na trbuh i kazu ajmo sad 2 puta jako i beba je vani i tako je bilo :)
    Malo su me samo zasili a sto se tice krvarenja poslije nije tak obilno danas mi je vec kao obican M. Tri puta sam povracala izmedu trudova jer sam se tu vece prejela haha i muz je prerezao pupcanu :)
    Beba je dobro, trudimo se i ucimo sisat. Malo je bolno i zahtjevno ali nedamo se :) 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Maja 3
    09. Svibanj 2017. 06:14

Jutro! Pandice,imala si porod za pozeljet!! Jos jednom cestitam.

LittleG
    09. Svibanj 2017. 06:16

Pandice, baš mi je drago da je sve lijepo i dobro prošlo. Sada uživajte i ustrajte u papanju...mi ostale se možemo nadati da ćemo imati sličan scenarij. Ja još imam za čekati, ali i to će proći. Pusa 

LittleG
    09. Svibanj 2017. 06:20

Rozaa

Curke zanima me je li kojoj od vas bila slicna situacija…prosli tj.na pregledu promjer bebine glavice bio je gotovo za dva tj.veci,dr je rekao da ima vecu glavicu na sto sam ja iskomentirala da je to na tatu😊…ostale mjere su ok.Al kak to vec ide…kad pricas s nekim pitaju te je li to ok?kaj kaze dr itd…pa sam i ja pocela razm o tome

Rozaa. Ja bila u četvrtak na pregledu i gledam na ekran uzv. Isto te mjere automatski pokazale veću glavicu kao i kod tvoje bebe. Ja se odmah uplašila i pitala jel sve ok. Kaže moja dr da je, da treba gledati naše mjere u percentilama za nas. Da aparat pokaže krivo pogotovo na mjerama glavice. Uzela žena te naše tablice i upisala u knjižicu a je glavica ok za tjedne... Mislim da je 70 bila mjera. Tako da to valjda onda nije razlog za brigu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.