Jutrekooooo!!!!!!Mislim da sam nocas imala one bh kontrakcije!U prve dvije trudnoce ih nisam imala pa ne znam jel to bilo to!Legla sam oko pol 12 sva umorna,s bolovima u preponama naravno i nisam mogla zaspati!E,onda sam pocela osjecati svako malo pritisak od donjeg dijela ledja pa se sirio sve do naprijed-cijeli donji dio trbuha!Nije uopce bolilo pa zato kazem da nisam bila ziher jel to to!Pa sam se presetkavala do wc-a pa malo po boravku jer vise nisam mogla lezat!Na kraju samzaspala u tri ujutro,jos sam s muzem gledala tv!Oko dva,pol 3 je prestalo!Procitala sam da tijelo prepoznaje fizicki napor kao trud ,a jucer sam se opet jako malo odmarala i sto puta digla ili sagnula pa je mozda zbog toga bilo!ko ce ga znati
Mamika,koji si tjedan? Znači imamo sve isto, od gniježđenja (jučer natjerala sirotog muža na pojest Ikei po novi tepih, zastore, neke šalice i ručnike.....užasna sam haha) pa do tih 'kontrakcija. Meni je isto bilo jučer poslijepodne tako. Nakon dva aktivna dana (2 treninga, krug oko jaruna brzim hodom, pretraživanja ikee, odlaska u goste....) malo mi je bilo 'teško dolje'. Ništa bolno, više samo napetost i malo bolne prepone iako beba nije nisko. Onako, kao da se trbuh stvrdnuo. Spavat sam mogla bez problema ali da je bilo napeto, je, i probudim se sve ok, popustilo. Jesu to One BH kontrakcije? sad ulazim u 31 tjedan.
Annafit...Ti si zbilja aktivna!Ako je bila stalna napetost onda ti je to bilo od fizickih aktivnosti,ako se trajalo par sekundi pa popustilo,e to vec je onda kontrakcija-koliko sam skuzila!Neke zene ih znaju imati i od 20-tog tjedna!Ja sam danas sluzbeno mjesrc dana od termina!Muz mi je na godisnjem do 20-og,da me bar uhvati dok je on doma!Prosla sam vec to sve,ali nekak osjecam sigurnost dok je on blizu-ma koliko god me nekad zivcirao!😆Upravo pijem kavu i mozgam sta moram oprati,speglati,pocistiti!I znam da se necu smirit dok to ne napravim!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Pozic svima...nova sam ovdje...bebaca cekamo krajem 8mj, tocnije 28.8 je termin..sta se kontrakcija tice ja ih vec imam a tek sam u 23tj..
žene, jeste razmišljale o tome kada krenuti u bolnicu? jasno mi je u slučaju krvarenja, ispadanja sluznog čepa ili prsnuća vodenjaka ali što kada krene s trudovima? treba li odmah do bolnice ili čekati što duže kod kuće?
Pozdrav cure,
Bambi34, dobrodošla! :)
Jel mi se čini ili je jedna od vas spominjala Ikeinu dostavu? Kad je već spominjete...upravo sam stavila neke stvari u košaricu i ispalo mi je da je samo dostava 300 kn. Pa kako toliko? Istočna strana grada, nije da smo ne znam gdje. Budemo ugnjavili nekoga od frendova da nas vozi i rađe tu dobru dušu odveli na pizzu nego ovo toliko plačati.
Ja sam noćas sanjala porod, probudila se, opet zaspala i san se nastavio.
Onda sam lijepo odhrkala malo duže jutros i još sam sva u bunilu. Službeno je frka počela.
žene, jeste razmišljale o tome kada krenuti u bolnicu? jasno mi je u slučaju krvarenja, ispadanja sluznog čepa ili prsnuća vodenjaka ali što kada krene s trudovima? treba li odmah do bolnice ili čekati što duže kod kuće?
Frendica koja je rodila prije pola godine je rekla da ne treba odmah u bolnicu. Ona je čekala 2-3 sata pred polazak i gledala neku seriju, čak brijem da su Prijatelji bili u pitanju. :D
To mi sad zvuči kao SF, ali kaže da se tako koliko toliko smirila, pazila na trajanje i učestalost i disala. Navodno u bolnicama ne vole kad se dođe u prvim trudovima, čak znaju i vraćati doma.
Ma kakva čokolada i nutella! Moj bebač i ja chef-ica smo danas pekli i uživali u roštilju!
Inace, pospremanje mi je laganini tlaka makar se prisiljavam jednom tjedno sve detaljno počistiti. Kolica ce nam kasniti iz Slovenije, stižu tek oko 15.5. 🙄 Sve sam nabavila od stvari za bolnicu, samo ih trebam potrpati u torbu. Za bebicu sve oprano i pripremljeno! 😊
Ne bih se ja bunila protiv ovog vašeg izbora! hihihi
Izgleda mljaaac!
Ja sam isto luda za roštiljem u trudnoći. Uskoro selimo pa sam rekla dečku da me ne zanima, makar na električnom ću roštiljati...samo da se dočepam balkona. Istina, jedna od prometnijih ulica je u pitanju ali ne dam se smesti. :D
Ja se zeznula prvi put ;-) pocela mi curkat voda oko ponoci, racunala da mi je mjehur oslabio jer sam bila u 8mj trudnoce i nije mi bilo na pameti da je porod krenuo, provjeravala gdje je taj famozni cep al' od cepa ni c ;-) negdje oko 5 ujutro kad sam vidjela krvavi iscjedak e tek onda me uhvatila panika i u roku 10min je i torba bila spremna i mi u autu za rodiliste. Rodila na carski u 8:30.
Koskici je termin za 2 dana i ništa se ne javlja. Vjerojatno je rodila Meni je želja da rodim u tjednu prije termina, ali da bebač bude punih 39 tjedana na sigurnom. Dosta sam to proučavala i po svemu je to za bebicu najbolje. Istina da od 37. tjedna si "u terminu", ali se još ta dva-tri tjedna beba razvija, raste joj imunitet, jačaju pluća, talože se masne naslage pod kožom koje će pomoći da zadrži tjelesnu temperaturu itd. Neka on bude unutra, izdržala bum još ta 2-3 tjedna, a kad dođe 40. onda ću početi kukati
Da, slazem se s tobom Lagertha :-) moj cilj je da se docepam ovaj put barem 37tjedna ;-)
Sortiraj odgovore
Najstariji