Da da Mamika, kad imas jedno dijete pitaju kad ce drugo, kad imas dvoje pitaju jer treće planirano, ako imas četvero vec te gledaju kao slučaj za promatranje, s petero ili si Hercegovac ili si parazit sustava jer planiraš zarađivati na naknadi za djecu i doplatku…itd…
Moja sogorica ima jednu curku,a mene je znsla kakti zajebavat da kad ce trece-rekoh,ti me to pitas koja imas samo jedno?A jedna moja bivsa kolegica kad sam god dosla s porodiljnog me pitala kad ce drugo,odnosno,kad ce trece!Ili ono-e,sad odmah na sljedece,jos si mlada pa da to rjesis!halo??????Radi se o djeci,ne radnim zadacima!A jeste skuzili kad negdje dodje majka s troje ili vise male djece odmah ju gledaju ko da je slucaj na promatranju!Mozda imam krivi dojam,ne znam.....Tak mi se cini!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Znači to s pitanjima je očito stvar društva općenito. Nisam to znala dok se nisam našla u ovoj poziciji.
Za pitanja o djetetu znam da se znaju omaknuti nakon što je par vjenčan tipa više od tjedan dana. Valjda to automatski znači da je žena trudna ili će ekspresno postati. Tko se vidio vjenčavati sam od sebe jer to želi. Da ne govorimo koliki parovi pokušavaju i rade na bebi, i šta kad ta zabadala počnu ispitivati? Nikad ne znaš.
Kod nas je očito problem što nismo vjenčani pa to nekima automatski znači da smo sada u sosu, kao kako nam se samo zalomilo, pa zna se red i poredak. A nismo vjenčani jer smo lijeni zapravo. I ne volimo te ceremonije i hvata nas anksioznost pri pomisli da satima budemo u centru pažnje. Zapravo poprilično glupi razlozi, no imam osjećaj kao da živim u nekom zaselku i svi sve moraju znati i razumjeti. Jučer me doslovno teta u dućanu pitala (zna me kao susjedu koja svakodnevno kupuje), susjed dva kata ispod tako...no priznajem, bilo je zatišje mjesec i nešto.
Da da Mamika, kad imas jedno dijete pitaju kad ce drugo, kad imas dvoje pitaju jer treće planirano, ako imas četvero vec te gledaju kao slučaj za promatranje, s petero ili si Hercegovac ili si parazit sustava jer planiraš zarađivati na naknadi za djecu i doplatku…itd…
Moja sogorica ima jednu curku,a mene je znsla kakti zajebavat da kad ce trece-rekoh,ti me to pitas koja imas samo jedno?A jedna moja bivsa kolegica kad sam god dosla s porodiljnog me pitala kad ce drugo,odnosno,kad ce trece!Ili ono-e,sad odmah na sljedece,jos si mlada pa da to rjesis!halo??????Radi se o djeci,ne radnim zadacima!A jeste skuzili kad negdje dodje majka s troje ili vise male djece odmah ju gledaju ko da je slucaj na promatranju!Mozda imam krivi dojam,ne znam…..Tak mi se cini!
Ja majke sa 3 ili više djece gledam kao junake i u sebi im se divim no primijetila sam da babci od 60+ imaju te grozne teorije o doplatcima i slično. Komentiraju po tramvajima kad mama sa klincima izađe. Bude zanimljivo ako se sastrane nađe netko lajav pa im kontrira. :D
Ja nisam kod privatnog ginekologa. U pola trudnoće sam mijenjala socijalnog. Prijašnja ginekologica mi je uvijek dala 1 slikicu, a ovaj sadašnji mi da bar 1 sliku - ponekad i više, a ako donesem USB mi stavi i snimke i hrpu fotki na njega. Prošli put mi je stavil sliku i snimku pišonje u krupnom planu. Prvu polovicu trudnoće je uvijek muž išao samnom na pregled, no njemu je dosta strogo na poslu što se tiče izostajanja, a meni su ti pregledi postali nekako rutinski i nije mi više potrebna njegova podrška. Prvih nekoliko pregleda mi je stvarno trebala jer sam paničarila i dramatizirala oko svega.
Do sada sam uvijek bila kod ženskih ginekologa, ali moram priznati da s muškima imam više sreće i zadovoljnija sam s komunikacijom.
Evo slike kaj mi je stavil na USB :
Uh koliko mi je trebalo da sve pročitam, a nije me bilo samo 2 dana, već sam i zaboravila o čemu ste sve pisale.
Mene su često ispitivali kad će beba jer sam ostala trudna tek nakon 1 god. braka. Neke babe su čak rekle kao da su mislile da ja jadna ne mogu biti trudna kad nam je toliko trebalo, a mi zapravo nismo niti htjeli odmah jer smo imali nekih obaveza i planova.
Meni je sad čudno kad mi ljudi krenu rukom prema stomaku, nisam mislila da cu se tako osjećati ali baš mi to bude neugodno, ali na svu sreću nije prečesto.
Meni doktor svaki put da barem jednu sličicu. Često bude jedna 2d i jedna 4d, jednom mi je čak uslikao i srčeko :) .
Sutra idem na pravi 4d pregled, ne mogu dočekati :)
Totalno me ubijate u pojam sa svojim doktorima. A dobro, tako mi pao grah. Brijem da moj ne bi znao ništa poslati na mail, da je to ravno SF-u u njegovom slučaju.
Od svih slika koje sam dobila za bar trecinu ne znam sto je uslikano.
Totalno me ubijate u pojam sa svojim doktorima. A dobro, tako mi pao grah. Brijem da moj ne bi znao ništa poslati na mail, da je to ravno SF-u u njegovom slučaju.
Slikica na mom avataru je moja Mare s 12 ili 10 tjedana zivota :). Ali da slazem se do 80 slika 10 su tazmljive..
Slikica na mom avataru je moja Mare s 12 ili 10 tjedana zivota :). Ali da slazem se do 80 slika 10 su tazmljive..
Kaaakav i koji je to ultrazvuk? Tako lijepo se vidjelo u toj fazi već? Ajme!
Sortiraj odgovore
Najstariji