Pinkice, imala si nesreću pa naletjela na tog doktora koji bi prvi trebao znati da tako manja odstupanja baš ništa ne znače. Niti su svi ljudi približne kilaže i visine, niti su bebe jer one nasljeđuju osobine svojih roditelja.
Ti si slično građena kao moja mama prije trudnoće. Ona je na 168 cm visine imala oko 50 kg. Ja sam uranila tri i pol tjedna i rodila sam se sa jedva 2 i pol kg. Moj stari je 185 visok i isto je bio mršavko, a i ostao za razliku od moje mame koja se u međuvremenu razumno popunila. :)
Ja sam izrasla u krupnu curu od 175, težine koja je prije trudnoće varirala između 64-68 kg. Od puberteta gledam mami preko glave, a došla sam takoo mala i još bila u inkubatoru. Zaista nema pravila. Smiri se i dobro ti je ovo razmišljanje, porod će ti biti lakši, a cura će kasnije nadoći ohoho. :)
Baš sam imala tu nesreću. Od cijelog tog šoka zaboravila ga tražiti slikicu da pokažem dragome pa je bio malo u bedu zbog toga. Još mi je i on sam rekao da se ništa ne brinem sve dok ona napreduje.
Kad si pomislim da sam ja bila beba koja se rodila sa super mjerama (52cm, 3200g) pa sam sad niska mršavica. Samo da se rodi živa i zdrava. Nema više loših misli. Baš gledam po ostalim stranicama za težinu i tu je baš školski sa svojih 1000g. Doktor je baš koma( da ne kažem nešto prosto)
Pinkice ne brini, i ja se rak šokiran zbog gluposti, ali doktori bi rekli da nesto ne štima. Mom bebacu pak noge kasne 1tj, a glava ide naprijed 1tj...sve su to normalna odstupanja, em sta oni ne mogu u milimetar tocno izmjeriti, em zbog toga sto smo svi različiti. Sve se to stigne poravnati do porođaja. I mene to odstupanje malo zabrinulo, i budem sad isto pitala na sljedecem pregledu, ali opet velim da bi doktori reagirali vec da je frka i panika. Meni je prije dva tjedna u 33tj bebac bio 2kg, a bit cu zadovoljna da do poroda bude 3kg, da ga lakse istisnem...ali obzirom na glavu koja nije bas mala, to je isto diskutabilno.
Ofnice meni pak od prvog mjerenja nogice su za do tjedan dana veće i na to se niko nije obazirao. Ja osobno i tebi i svim curama tu želim da porod bude što je moguće lakši i brži i nadam se da će tako i biti. Baš ću i ja pitati svog gin šta on kaže na to, al poznavajući njega još će mi reći da sam glupa jer razbijam glavu bez razloga.
Nema on što pomisliti ili reći, njegov posao je da prati trudnoću i odgovori ti na svako pitanje jer to dijete je tvoje i imaš apsolutno pravo na to. Ne pitaš za neko tuđe niti netko levi pita za tvoje.
Moj isto nije lud za pitanjima, to sam skužila na drugom pregledu i isprva sam se povukla. No već do idućeg posjeta sam shvatila da se nemam što povlačiti...pa tko će pitati ako neću ja. Svašta. Neka odgovori ako zna, ako nije siguran, i to je ok priznati.
Vjerujem da im su im trudnice više preko glave, ali jebiga, pa ginekolozi su. Ovo su naša djeca i prirodno je da brinemo i pitamo, u prvoj trudnoći i najbedastija pitanja.
I meni je tak Pinkice, od pocetka...jedno vrijeme je glava bila za 3tj veća od nogu, zamisli! Tu sam bila jako prestravljena, da mi ne bi beba imala kratke duge kosti. A na 3D kad sam isla tipa tjedan dana iza pregleda kod moje ginice, razlika je bila 1,5tj. Nisu ni svi aparati isti, to isto uzmi u obzir, i naravno preciznost doktora.
Gala a i koga ćemo pitati ako ne stručnu osobu koja je sama odabrala raditi u toj struci i suočavati se s problemima koje donosi ta struka. Da mi same sve znamo, sigurno ne bi njih pitale. Ajde ako zaboraviš nešto pitati, ali ne pitati jer te strah ili sram mislim da nema smisla jer može doći i do nekih neželjenih posljedica i onda bi se kajale cijeli život što nismo pitale to jedno glupo pitanjce. Nek si oni misle šta god hoće o nama i našim pitanjima. Bolje da smo informirane ako nas nešto zanima.
Ofnice mogu misliti kako ti je bilo to za čuti. Nisu 3tj 3 dana pa da si misliš da i nije tako strašno. I to šta kažeš. Sve ovisi o aparatu i osobi koja ti radi pregled.
Nestala mi poruka…uglavnom pisala sam da mi je stigao nalaz brisa na streptokok, negativan je 😊. Mamika i ja sam 8.5. naručena na Sv. duh u TA pa se mozda vidimo. 😉
Nestala mi poruka…uglavnom pisala sam da mi je stigao nalaz brisa na streptokok, negativan je 😊. Mamika i ja sam 8.5. naručena na Sv. duh u TA pa se mozda vidimo. 😉
Joj,na isti datum idemo!E,nosit cu trudnicke hlace sive-iz Lidla,imati cu i sivu trudnicku majicu na prugice ili onu drugu kaj ima srce od cirkona po sredini- i veliki trudnicki trbuh!Ako stignem kupiti cu plisanog klokana i tako cu kruzit po TA!Hoces me prepoznati,a?Budes,jel?Ma nije uopce problem!😂😂😂😂😂
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Vezano uz onaj cep iliti smrkalj😂,hvala na odgovorima!Nisam to dosad proucavala,mislila sam da to sve samo ispadne,da ima krvi po sebi i da je to to!Ocito nije!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Sortiraj odgovore
Najstariji