Hvals na recenzijama vezano uz Katrin!Danas cu zamolit muza da se vise ne predomislja!Dobre je volje,ide na godisnji tako da mozda bude nesto od toga!😆
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Pinkica93 i Ofnica šteta kaj vam nisu dali prave fotke. Meni je doktorica kad radi uzv pošalje sve slikice na mob. Fora je kaj na svakoj slici automatski aparat napise za koliko je to tjedana i u kojem se postotku ta velicina npr. bederene kosti pojavljuje kod beba. Meni je vecina mjera vec za cca 1 tjedan ali od pocetka trudnoce ali i dalje ulazi u 56% pojavnostiza taj tjedan.
Uglavnom ako je beba narasla od proslog puta nemas brige. Ako je beba mala obicno ti kazu da ne smijes spavati na leđima itd.
E sad sam se sjetila što sam vas htjela pitati! Završavam ručak sad i razmišljam si što je bilo, ee to trudničko tupilo!
Jesu vas ljudi puno pitali da li je trudnoća planirana?
Ne mislim na bližnje nego na poznanike, susjede i sl.?
Meni se to ne prestaje događati i više ne znam što bih odgovorila. Mislim da se radi o intimnom pitanju. Da im kažem i koju večer i kako smo ga napravili? Zašto ljudi zabijaju nos u to? Jel baš velik gušt kad čuju da nismo planirali?
Ok, očito smo prodiskutirali temu imanja djeteta i očito nismo suviše pazili kad se dogodilo iako DA - nismo planirali baš ono idemo sada napraviti bebača i revno radimo na njemu, aliii poboguuu...zašto ih to zanima, to je naša stvar. Sad se vama objašnjavam ali moram to ispucati iz sebe jer zaista ne mogu zamisliti da pitam trudnicu dal je planirala to dijete. Ali zaista. Zar nije ljepše pitati ime ili jede li mi se nešto posebno u ovoj fazi - bubam sad. Grrrr.
Pinkica93 i Ofnica šteta kaj vam nisu dali prave fotke. Meni je doktorica kad radi uzv pošalje sve slikice na mob. Fora je kaj na svakoj slici automatski aparat napise za koliko je to tjedana i u kojem se postotku ta velicina npr. bederene kosti pojavljuje kod beba. Meni je vecina mjera vec za cca 1 tjedan ali od pocetka trudnoce ali i dalje ulazi u 56% pojavnostiza taj tjedan.
Uglavnom ako je beba narasla od proslog puta nemas brige. Ako je beba mala obicno ti kazu da ne smijes spavati na leđima itd.
Ginićka ti je privatnica ili socijalna?
Pa to je genijalno! Ovaj moj mi je samo jednom dao sliku. Jednom! I još ga uslikao tako da se ništa konkretno ne vidi. Totalni antitalent za umjetnost. :D
A bilo je super "kadrova"! Došlo mi je da mu onda kažem "saaad opalite".
Donijela sam deču te dvije sličice i on zuji, a ja ne znam što je što na njima. :D
Mene su pitali je li planirano!Valjda zato jer je trece...Valjda negdje vlada pretpostavka da je dvoje djece bas svima dovoljno!Ja im kazem-da,ovo trece je planirano!Zasute i nasmiju se onda jer misle da se salim!Ali ovo zbilja je planirano!Osobno to nisam nikad pitala,nema mi to nikakve logike!Je ili nije to je stvar svakog ili bracnog para ili decka i cure!Kad cujem za neciju trudnicu nasmijem se i zbilja cestitam od srca!Ne postavljam glupa pitanja!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
E sad sam se sjetila što sam vas htjela pitati! Završavam ručak sad i razmišljam si što je bilo, ee to trudničko tupilo!
Jesu vas ljudi puno pitali da li je trudnoća planirana?
Ne mislim na bližnje nego na poznanike, susjede i sl.?
Meni se to ne prestaje događati i više ne znam što bih odgovorila. Mislim da se radi o intimnom pitanju. Da im kažem i koju večer i kako smo ga napravili? Zašto ljudi zabijaju nos u to? Jel baš velik gušt kad čuju da nismo planirali?
Ok, očito smo prodiskutirali temu imanja djeteta i očito nismo suviše pazili kad se dogodilo iako DA - nismo planirali baš ono idemo sada napraviti bebača i revno radimo na njemu, aliii poboguuu…zašto ih to zanima, to je naša stvar. Sad se vama objašnjavam ali moram to ispucati iz sebe jer zaista ne mogu zamisliti da pitam trudnicu dal je planirala to dijete. Ali zaista. Zar nije ljepše pitati ime ili jede li mi se nešto posebno u ovoj fazi - bubam sad. Grrrr.
To je intimno pitanje i ne znam koji odgovor ljudi ocekuju. Ja to nikad nikog nebi pitala isto kao sto nebi pitala nekoga ko znam da se 10godina trudi 'a kad ce kod vas novosti?'
To su za mene gluposti a ljudi koji to pitaju bezosjecajni i zabadala.
Mene nitko nije pitao jesmo li planirali, ali su se moje 2 prijateljice prve pocele govoriti kako su njihove bebe planirane, a znam da NISU ali eto, njihova stvar i nikome nisam rekla 'daj ne lazi'. Jer lazu same sebi i zasto ljudi imaju potrebu o tome pricati ne znam.
Nije svaka beba medu nama planirana i to treba postovati, nije sramota ni grijeh ne planirati, ali svaka je vjerujem voljena, zeljena i slatko iscekivana..
Ginićka ti je privatnica ili socijalna?
Pa to je genijalno! Ovaj moj mi je samo jednom dao sliku. Jednom! I još ga uslikao tako da se ništa konkretno ne vidi. Totalni antitalent za umjetnost. :D
A bilo je super "kadrova"! Došlo mi je da mu onda kažem "saaad opalite".
Donijela sam deču te dvije sličice i on zuji, a ja ne znam što je što na njima. :D
Privatnica. Iskreno kod socijalne sam otisla samo otvorit trudnocu. Nisam nikad prije dosla ni poslije. I bio je neki deda u mirovini na zamjeni. Mislim bio je simpa osim kaj mi je rekao da sam starija prvorotkinja sa 28 i da mu nije jasno kak sam ostala trudna i da bi mogla odmah na cuvanje trudnoce (jos uvijek radim jer se dobro osjecam).
Kaj se tice komentara meni svi kažu da mi je bilo vrijeme i da sam se dosta skitala po svijetu.Moraj nekaj reci.
Meni su osobno bila koma pitanja kaj nisi jos trudna od kad smo se oženili, što čekate, bit će vremena za karijeru i slicno. Ugl moj zakljucak je da ljudi ne misle to su im neka rendom pitanja tak da nemoj da te pogodi... Meni nije uspjevalo ali..
Cure hvala na pozitivnim mislima i dobrim zeljama
Evo nas dvoje smo domeka stigli.
Otvorena sam i dalje dva prsta, tj.po.nalazu pise cerviks 2/3 clanka, CK prohodan tijesno za prst do u cavum. Stogod sve to znacilo.
Terapija i dalje cordipin 2x 20mg, a normabele mi je rekla da vise ne trosim jer ce izazvati kod djeteta ovisnost. Tako da ni necu,al sutra cu si kupiti neke jace magnezije da mi smanje kontrakcije cim vise.
E,sad,ono sto nije dobro je ta nasa nesretna hidronefroza, bubrezi bebaca i dalje rastu tako da moramo jos na jednu kontrolu u tercijarni centar za Perinatologiju u Zg kroz tri tjedna i rekla mi je ginekologica da je najbolje da se porodim u nekoj od zagrebackih bolnica, i to vjerojatno prijevremeno da ne rastu vise bubrezi, da ne vozimo onda bebaca sa sanitetom odmah po porodu u zg, vec da bude tamo. Biti ce mu lakse.
Znam da ste davno pricale o bolnicama u zg, pa ako mi mozete vi iz zga reci u kojoj cete roditi i zbog cega? Morat cu si sama odabrati koju zelim, a ja nemam nikakva iskustva... Help :-)
Doomaa stee! :) Sada lezite i naspavajte se u svom krevetu i nadalje pokušajte što više uživati bez stresa. :)
Vjerujem da si sad u dilemama i trilemama ako nisi planirala roditi u Zg. Ja inače nisam odavde no živim zadnjih nekoliko godina pa sam se informirala čitajući iskustva po forumima. Da li je to pametno ili ne - nisam sigurna. Isto je i sa rekla-kazala pričama. Dojmovi i iskustva su poprilično različita no ipak gotovo nitko ne bi donio takvu odluku baš bez ikakvog istraživanja.
Ja sam više iz praktičnih razloga odlučila u Petrovu, jer mi je blizu i držim se logike da su najveći i pripravni na sve scenarije. Eto. Pročitala sam i divne i grozne priče. Trudim se ne očekivati puno od samih sestara jer one su najčešći problem u tim lošijim pričama, znam da ne idem odmarati nego roditi pa se trudim pripremiti na sve, a ako se ugodno iznenadim - super.
Sortiraj odgovore
Najstariji