Drage moje, evo da se i ja prijavim :) danas sam ušla u 7.tjedan trudnoće. Prošli utorak (6 tj. + 0 dana) sam bila prvi put na pregledu, doktorica mi je rekla da je za sada OK, ono što može vidjeti za ovako malu trudnoću. Rekla mi je kao da ima naznaka kucanja srca mada ih ultrazvuk nije očitao (na sličici nisam vidjela tu skraćenicu) a u trudničkoj knjižici mi je napisala SA+ (da su otkucaji registrirani). Zakazala me je ponovo za 20 dana. Meni je to nekako čudno..... :( inače sam paničar po prirodi pa ne znam kako izdržati do 12.12.....Morat ću psihu totalno prešaltati na pozitivu jer sto sve nosi ovih 9 mjeseci a tek sva briga kasnije da je totalno bedasto izgarati odmah u početku :)
Bok cure...kako ste? Vidim da ima puno mladih trudnica.
Makar je meni termin početkom 6.mj, i ja sam na ovoj temi.
Venerica23, zašto ti je čudno što si dobila termin tek za 3 tjedna? Prema tome, u 9.tj. će ti Dr. sa sigurnošću moći pokazati otkucaje srca i potvrditi da se beba počela lijepo razvijati. Nema potrebe da "izgaraš". Sasvim je normalno ići svaka 4tj na redovne preglede ako je trudnoća uredna, nema razloga raditi uzv češće ako ne postoji neka indikacija u smislu bolova, krvarenja i sl. Pretpostavljam da ćeš sljedeći termin onda opet dobiti za 3tj jer se nuhalni nabor obično mjeri u 12. tjednu (zapravo od 11-13tj). Doktorica će ti vjerojatno spomenuti tada i pretragu kombiniranog probira, a ti možeš odlučiti raditi ju ili ne.
Inače, koga zanima, rani probir se u Petrovoj radi na uputnicu besplatno i ne treba se naručiti.
I trebate traziti dvije uputnice. Jednu za laboratorij a drugu za uzv. Ja to nisam znala pa sam dosla s jednom uputnicom i naknadno sam morala donijeti tu koja je falila.
Misica je stigla 17.10. 2014. :)
Frajer je stigao 30.12. 2016. :)
Venerica23 ne moras se brinuti. neke pute ne puste zvuk,ali oni vide da srce kuca.. Ja kad sam bila s malim na uzv u 6tj dr je rekla neka pratim kako "titra" kako malo naraste i bude svijetliji pa se smanji i tako stalno,i onda je rekla da ce mi i pustiti da cujem.. tako da se ne moras brinuti.. bitno da ti je vidio da srceko kuca,sigurno ces iduci put i cuti
Nema me par dana a toliko stranica 😀 dobila sam rezultate testa probira i sve super,pr.tj na uzv beba jako aktivna i veca za tjedan dana tako da sam po tome u 13tj i lagano osjetim škakljanje u pupi
I da mama koja radi u krašu naš termin je 17.12 ak bus tam javim se 😀
I da pitam kakva grupa na whapu?
Pozdrav svima!
Nove cure dobro nam dosle!
Evo da se javim da sam dns bila na pregledu i dns je 13+6 i rekao je gin da je sve u redu i da je bebica zdrava,gledali smo kako se bebica mice..nezz kak je kod nas al tu mi svaki put rade ultrazvuk..
Pepa5 drago mi je da je sve super
Nesto nema nekih cura vec dosta dugo, nisu nas valjda napustile..
Pozdrav cure! Imam jedno pitanje. Da li partner/otac te bebice koju nosiš u sebi smije ići s tobom u ambulantu kad ideš kod ginekologa?
Naravno da smije,to je bilo moje prvo pitanje hah..dragi je isao sa mnom od pocetka ali nije mogao bas unutra na uzv do 12tt nego me cekao u cekaonici i dns je prvi put isao s nama unutra na uzv..
Sortiraj odgovore
Najstariji