Ma znam da će to proći brzo, ali kako se već blize prvi termini dok mi rodimo već će većina mama odavno proć babinje i sva iskustva i muke prvih mjeseci :) meni je u prvoj trudnoći bilo užasno teško zadnjih dva tjedna prije poroda, uff.. Bitno da imam s kim djelit muke kad dođe to vrijeme
Ajme vi ćete sve već odavno rodit kad ja rodim, haha! Među zadnjima sam, načekat ću se
Anja, mi smo skoro pa terminuše. :)
Stvarno ti se čini tako daleko? Meni se čini jako brzooo otkako su duži dani i sve je nekako živnulo. Sad kad počne svibanj, imamo još zapravo samo dva cijela mjeseca. :)
Aaaaaaaaaaaaaaa, nemoj tako, ima još 2 i pol tjedna do svibnja
Aaa dok skužiiim…pa tebi je sad iza ugla termin :) Onda kužim zašto nam se razlikuju percpecije o vremenu. :D Bude i meni bilo tako tamo iza 10.7. hihihehehe
baš me uhvatilatrema kad si napisala: "Sad kad počne svibanj…" kao da je to sutra. Ma i je blizu, meni je ovih zadnjih nekoliko tjedana proletjelo otkad ne radim.
Mislim da to ovisi o tome spadaš li u one koji su u školi/na faksu išli prvi odgovarati usmeno pa riješiti se stresa ili si onaj tip koji je čekao da bude među zadnjima :D
Ja sam kamikaza i na faksu sam odmah išla među prvima. Nemam živaca cupkati i čekati jer znam da mi svaka sekunda frke povečava istu još 3 puta...a sad je frka potpuno nove vrste i nepoznata pa mi je možda mozak pritisnuo FF tipku haha
Jel imate ime? :)
Mi ga imamo ali samo čekam da se zaljulja cijela stvar i da dečko ili netko s njegove strane ipak grakne...rekla sam da nemam više mašte i živaca za to pitanje i da neću više odgovarati za postupke.
Ma znam da će to proći brzo, ali kako se već blize prvi termini dok mi rodimo već će većina mama odavno proć babinje i sva iskustva i muke prvih mjeseci :) meni je u prvoj trudnoći bilo užasno teško zadnjih dva tjedna prije poroda, uff.. Bitno da imam s kim djelit muke kad dođe to vrijeme
Ti već imaš to iskustvo i poroda i prvih par mjeseci, znaš sve što te čeka. Opusti se i uživaj. :)
I smiri nas prvorotkinje :D
Trenutno se najviše bojim da se uopće neću usuditi spavati zbog straha da se neću moći probuditi kad zatreba. Znam da nema veze sa zdravim razumom ali ne mogu si pomoći.
Mislim da to ovisi o tome spadaš li u one koji su u školi/na faksu išli prvi odgovarati usmeno pa riješiti se stresa ili si onaj tip koji je čekao da bude među zadnjima :D
Ja sam kamikaza i na faksu sam odmah išla među prvima. Nemam živaca cupkati i čekati jer znam da mi svaka sekunda frke povečava istu još 3 puta…a sad je frka potpuno nove vrste i nepoznata pa mi je možda mozak pritisnuo FF tipku haha
Mi ga imamo ali samo čekam da se zaljulja cijela stvar i da dečko ili netko s njegove strane ipak grakne…rekla sam da nemam više mašte i živaca za to pitanje i da neću više odgovarati za postupke.
Mislim da sam bila ista kao ti, najčešće. A imamo par imena, pa ćemo vidjeti. Sva tri su jako česta i vjerujem da će mi sin imati bar 2-3 imenjaka u razredu jednog dana ali nema veze, u obitelji nema tih imena i to je najvažnije, a ionako će mu svi smisliti nadimak po prezimenu sve mi se čini. Ta imena se sviđaju i meni i mužu, a moja rijeđa imena koja sam pronašla mu se ne sviđaju, npr. Bartol
Pozdrav cure. Baš čitam kako imate problema sa svojim svekrvama. Ja imam tu sreću da ju neću imati jer su njegovi davnih dana umrli. Da mu je mama i dalje živa, teško da bi i kod mene bilo išta bolje nego je kod vas. I da sam primjer savršenstva, našla bi mi neku manu.
Neka od vas je pitala kako to ide kad ideš na ctg. Ovako je bilo kod mene: Stave ti neki disk ili šta već to je na trbuh i preko cijelog trbuha neki ko elastični zavoj svežu da drži i ostave te tamo nekih 20ak min. Ležiš, slušaš kako uređaj očitava bebin rad srca i ko zna kakve još sve zvukove. Tu i tamo dođe sestra da vidi kako to sve ide. Popravi taj disk ako treba i kad prođe to neko određeno vrijeme, samo makne ta čudesa s tebe i to je to. I da ne stavljaju nikakvi gel između kože i tog diska.
Fakat još malo pa će počet prvi dečki dolaziti na ovaj ludi svijet. Kad se sjetim kako je sve to izgledalo kao daleka budućnost kad sam ja tu došla krajem studenoga prošle godine. Sad me čak i pomalo strah svega toga čisto jer ne znam šta očekivati.Mene osobno tješi što smo još davnih dana se odlučili za ime tako da imamo jednu brigu manje.
Ja sam kamikaza i na faksu sam odmah išla među prvima. Nemam živaca cupkati i čekati jer znam da mi svaka sekunda frke povečava istu još 3 puta…a sad je frka potpuno nove vrste i nepoznata pa mi je možda mozak pritisnuo FF tipku haha
Mi ga imamo ali samo čekam da se zaljulja cijela stvar i da dečko ili netko s njegove strane ipak grakne…rekla sam da nemam više mašte i živaca za to pitanje i da neću više odgovarati za postupke.
Mislim da sam bila ista kao ti, najčešće. A imamo par imena, pa ćemo vidjeti. Sva tri su jako česta i vjerujem da će mi sin imati bar 2-3 imenjaka u razredu jednog danaali nema veze, u obitelji nema tih imena i to je najvažnije, a ionako će mu svi smisliti nadimak po prezimenu sve mi se čini. Ta imena se sviđaju i meni i mužu, a moja rijeđa imena koja sam pronašla mu se ne sviđaju, npr. Bartol
Bartol je prekrasno ime :)
Ma baš vas briga za imenjake u razredu. Ti trendovi sa imenima se ionako stalno izmjenjuju u valovima. Sjećam se kad je Noa bilo egzotično ime, i meni se uvijek jako sviđalo, a sada je baš često. No odustali smo na kraju jer sam jedina bila baš zagrijana, dečku nije ni mirisalo ni smrdilo što bi se reklo. Super mi je što su Luka i Petar npr. usprkos svim egzotikama i dalje vrlo aktualna imena. Dok sam nam proučavala imena baš sam na svašta nailazila, mnoga od njih su lijepa imena ali nezamisliva za ovo podneblje...ne znam kako izgovarati 50 puta na dan u svim mogućim glasnoćama i emocijama Noel npr. :)
Fakat još malo pa će počet prvi dečki dolaziti na ovaj ludi svijet. Kad se sjetim kako je sve to izgledalo kao daleka budućnost kad sam ja tu došla krajem studenoga prošle godine. Sad me čak i pomalo strah svega toga čisto jer ne znam šta očekivati.Mene osobno tješi što smo još davnih dana se odlučili za ime tako da imamo jednu brigu manje.
I ja sam pobornik izbora imena što prije. I ime bolje "sjedne". Ja sad više ne govorim neodređeno "bebač" ili "mali" nego imenom koje smo odabrali. Da se dečka pitalo, u bolnici bi smislili. No sada se ipak ne žali jer isto kaže ime. :)
Vrijeme je proletjelo. Meni su se postavke u glavi od početka trudnoće tj. blagdana kad sam bila najluđa totalno promijenile. Zapravo, tih prvih par tjedana mi je skroz u magli od šoka, mučnina i privikavanja na to drugo prihičko stanje. Baš osjećam da sam u 4 mjeseca prešla ogroman put no s druge strane ne mogu vjerovati da smo tu gdje jesmo.
I meni je Bartol lijepo ime! Noel mi je predivno, znam jednog bebača koji se tako zove. Mene baš ne privlače popularna imena.. Muž i ja smo se dogovorili za ime Doria jer nam se odmah svidjelo ali kad kažem nekome, blizoj rodbini npr. krenu zgražanja da kakvo je to ime, jesmo izmislili.. Ono, kao da će bit Jennifer ili nešto tako haha! Tako da više ni sama neznam. Ne bih da cura ima problema ili neugodnosti zbog imena, a opet danas ima toliko čudnih imena.. Meni je ime baš slatko i simpatično, ne kužim takve reakcije
Ofnica sretan rockas sa zakasnjenjem! 🎂 i drago mi je da je sve okej s tvojim tatom..
Pinkice drago mi je sto ti je decko nasao posao i sigurna sam da cete sve papire prikupit!!
Ja sam zivjela kod svoje sveki negdje pol god,i zena je predobra..nekad imam osjecaj da mi je bolja nego mama (bas zalosno)...a dok s druge strane moj dragi i moja mama na ratnoj nozi..tako da mozete mislit odusevljenja moje mame kad sam rekla da sam trudna..a ovo je prvi blagdan da cemo dragi i ja biti sami jer sam sad 33tt pa ne mogu putovat 1 000km da bih u hrv provela par dana..
Sortiraj odgovore
Najstariji