Little G: MM bio prošli tjedan na rengenu, pa je pitao dal može naštetiti meni..tj dal osobe nakon rengena zrače.
Rekli su mi da nema problema niti opasnosti za mene. Dugačije je ako netko ide na cikluse zračenja- tada je zabranjeno biti i u blizinu trudnica. U početku trudnoće sam dosta vremena zbog mame provela po bolnicama, sad izbjegavam koliko got mogu samo zbog gripa idr..
Lagertha: hvala za tekst!
Da Eola to sam ja bas htjela reci. Vani u rodilištu obicno ima profesionalna izdajalica, po odjelima.. To znam jer imam prijatelja koji prodaje medicinsku opremu vani... Kod nas nazalost rodilista nisu jos na toj razini. Recimo kod nas je trend da je rodiliste prijatelj djece.. Vani su vec prijatelji djece i majki jer su shvatili da rade veliki stres mamama.. Kod nas je to krenulo ove godine s KBC Rijeka, KB Merkur, KB Sveti Duh i OB Zabok.
Sve je to ok samo si sigurno necu postavit stres u glavi da ako necu dojit nisam dobra mama. Trudit cu se dati sve od sebe. Imam vec par knjiga koje planiram procitat..
Ufff.. sad kad sam procitala sve ovo evo skoro zaplakah :( imam osjecaj kao da nista necu znat.
Ninche pogledat cu danas taj film.
Sve mogu u Onome koji me jača <3
LuttleG, u vezi rendgena...mici veli da si njoj rekli da to štetno biti u blizine zračene osobe, ako se radi o jednokratnom zračenju, nego samo ako se radi o ciklusima zračenja. Ne bih se složila...jucer je moja sisterka bas to meni pricala...njena šogorica je bila na jednokratnom zračenju, tj rendgenu, i rekli su joj da ni za Boga ne smije prilaziti trudnicama i malim bebama...doduše ona je u Njemačkoj, tako da he njihov stav mozda drukčiji. Ja bih osobno 24sata izbjegavala ozračene osobe.
Eloa, u vezi jastuka za novorođenčad...ha sam ga kupila ne zbog toga sto ce bebi biti zima, nego da ga koristim kad ga drugi drže...moj muz prvenstveno koji u životu nije primio bebu pa dok se malo oslobodi...a najviše zbog budućih gostiju, da beba ne bude direktno izložena glavom prema njihovoj koži i odjeci, ljudi hodaju po vani, pelud i prašina se lijepe na kozu, a tad vec bude vrijeme kratkih rukava. Necu da mi svatko po svojoj robi mijesi bebu...mozda paranoično, ali sama sam sklona alergijama i dermatitisu pa je ovo preventivna mjera.
Lagertha hvala na iscrpnim bilješkama...pogledat cu i filmic. Sto se tice izdajalice, necu ju kupovati jer mi je dm pod nosom ako mi zatreba, a i neke su mi frendice rekla da su se najviše izdajale rukom masirajući. Jednu bočicu cu kupiti i dudicu varalicu ili dvije, nek se nađe. Uvijek ih mogu dati seki ako meni nece trebati.
Lagertha slazem se u vezi jastuka, mada ja necu imati puno gostiju jer su svi moji daleko u Hrvatskoj, ali taj jastuk moze biti poslije neka podloga jer je fine debljine pa evo da se i tako iskoristi..
I ja sam tako cuvala svoju necakinju u jastuku, mislim da bi mi se inace "razlijala" po rukama kolko je bila mala i njezna..
Mislim da sve mame ovdje žele dojiti svoju djecu. I imati dovoljno mlijeka. Mi smo dojili 12 mjeseci, s tim da prvih 6 i pol je mali isključivo dojio. Prva dva mjeseca svaka 2 do 2 ipol sata. Noću svaka 3 do 3 i pol. Al meni se stvaralo mlijeka više nego je njemu bilo potrebno i tu mi je ručna izdajalica bila super. Meni je njezina najvažnija funkcija bila da spriječim upalu/mastitis. Nije mi nikad služila za dohranu ili kao poticaj za stvaranje više mlijeka. osobno mi je bila korisna. u prvoj trudnoći sam imala posuđenu, a sad sam si kupila svoju.
Dudu nismo u početku planirali, ali muž je rekao kaj će on kad ostane s bebom na sat, dva dok ja nešto obavim, da on ne može dat sisu D
A bočicu smo koristili od 7/8 mjeseci jer je bilo vruće, počeli smo s dohranom i vodom da dijete ne dehidrira kad nije gladno. Mislim da svatko treba procijeniti, iskustva su različita a i svaka će mama znat i htjet najbolje za svoje dijete.
Da, ovi jastuci su super! Vrlo jednostavni, samo presaviješ, a i moderni, nisu ko oni čipkasti nekad... i ja imam jedan, samo ne znam koliko ćemo ga moći koristiti budući da će biti vrućeeee.... a istina, svima je lakše držati tako malu bebu u jastuku nego na rukama
Cure, mene već par dana pecka koža oko pupka vjerojatno ću popucati (već?!) iako se mažem svim i svačim...
za jastuk i ja tako razmišljam, a i neznaju svi pravilno držati bebicu pa mislim da je drugima ,a i bebi ugodnije i sigurnije u jastuku
24.08.2017.
https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png
Sortiraj odgovore
Najstariji