Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Ožujak 2017. 08:32

donna83

Uz dužno poštovanje svim Rodama…iz svih mojih postova od prije skužili ste da sam imala želju dojiti i na kraju sam uspjela, punih 13 mjeseci, a do 5,5 mj bez ikakve dohrane, samo moje mlijeko. ALI…ne mogu se složiti s tim da ne treba izdajalica. Mali je u početku toliko spavao da sam ga jednostavno preteško budila i kad bi bio budan, podojila bih ga 3 min i opet je zaspao. Tako da sam ja izdajala dok je on spavao i masirala se i na izdajalicu, svakako, kako god sam znala i umjela ne bih li potaknula veću proizvodnju mlijeka. Izdajalica mi je u tome pomogla jer je bilo lakše ponekad tako iako treba puno puno ručnog masiranja.
    dakle, ne treba vam ni vešmašina, možete i rublje oprati na ruke, ali zašto si ne pomoći tom izdajalicom ako si je možete priuštiti? ne kužim.

Ma ok, tebi se pokazala korisna, ali to nije "must have" kao perilica (koja btw u puno bogatijim zemljama od naše nije uopće "must have"). S tim da sam i od jako puno mama koje nemaju veze s rodama dobila savjet da to jako boli, da na kraju nisu koristile i da čuvam novce za nešto korisnije. I kakva je to logika "kupiti si nešto što se uglavnom pokazalo beskorisno jer si možeš priuštiti". Sorry ali meni nema logike da si ja npr kupujem pidjamu za dojenje u mami novoj za 150 kn jer si mogu to priuštiti dok u Engleskoj i Njemačkoj ljudi s duplo većim plaćama i boljim standardom mogu kupiti takve pidjame za 20 kn. Rađe čuvam novce za neko putovanje i izlete.
    Sto se tiče duda i varalica one su tako savjetovala prvih 6 tjedana zato da se beba ne zbuni i da joj damo priliku da nauči sisati sisu. Sise i dude se drugačije se sišu.

donna83
    30. Ožujak 2017. 08:40

Ne znam gdje piše to da se izdajalica uglavnom pokazala kao beskorisna? I koje su to bogate zemlje koje ne koriste vešmašine?

mamika3
    30. Ožujak 2017. 09:00

Izdajalica je po meni korisna,ali soma kn za elektricnu ne bi dala!Imala sam rucnu,ide sporo uz malo muke,al posluzila je svrsi!Dobro ,i ta je kostala 300 kn!Nije malo novaca!Mala je bila jako uspavana beba!I kad sam ju stavila na sisu ona je zaspaa,jedva da sam ju probudila!Tako da je meni dobro dosla!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

donna83
    30. Ožujak 2017. 09:02

mamika3

Izdajalica je po meni korisna,ali soma kn za elektricnu ne bi dala!Imala sam rucnu,ide sporo uz malo muke,al posluzila je svrsi!Dobro ,i ta je kostala 300 kn!Nije malo novaca!Mala je bila jako uspavana beba!I kad sam ju stavila na sisu ona je zaspaa,jedva da sam ju probudila!Tako da je meni dobro dosla!

Koliko god sam za izdajalicu, ni ja ne bih dala soma kuna za električnu. Ipak je previše. I ručnu sam posudila.

30. Ožujak 2017. 09:03

Ja to kažem iz iskustva roda + svih mojih prijateljica. Ne znam, ali ja vjerujem prijateljici koja ima već 4 djece. Ne kažem da meni neće trebati, ali ću prvo probati bez nje. Pišem natuknice pa će ti možda biti jasnije. Ne shvaćam zašto se raspravljamo? Ti imaš svoj stav, rode+moje prijateljice imaju svoj... red je da ih podijelimo. Ja sam dapače isto kupila već dudice i bočicu pa ću vidjeti... a izdajalicu ću posuditi ako ću željeti probati s njom. 
    U SAD-u starije zgrade nemaju veš mašinu u svakom stanu već u podrumu imaju prostor gdje se može koristiti besplatna perilica i sušilica. To je vjerojatno zbog sigurnosti, ali se meni također čini praktično i ekološki čistije. Ljudi uštede i na prostoru te bi se time štedilo i na tehničkom materijalu i manje bi bilo starih perilica na otpadu. Također u Njemačkoj ne postoji navika kupovanja stanova u većim gradovima već postoje agencije od kojih se može unajmiti prazan stan na korištenje. 

mamika3
    30. Ožujak 2017. 09:04

Svi znamo za Rode i da je po njima dojenje svetinja!Pa maravno da ce reci da beba ne treba ni dudu ni bocicu ni nama izdajalica!Ali imam susjedu koja ima curku od 4 mj!Doji od pocetka i ima dudicu kad treba spavati-nije dijete zbunjeno!Nije sve samo crno - bijelo!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    30. Ožujak 2017. 09:05

donna83

mamika3

Koliko god sam za izdajalicu, ni ja ne bih dala soma kuna za električnu. Ipak je previše. I ručnu sam posudila.

Ja sam u potrazi da posudim jer nemam pojma di je ova moja zavrsila

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

OhSoBoho
    30. Ožujak 2017. 09:05

Mislim da je korisnost izdajalice jako individualna stvar. Puno mojih prijateljica bez izdajalice nije moglo, sve su se složile da im ručne nisu bile dovoljne pa su na kraju morale kupiti električne.  S druge strane nekoliko žena mi je reklo da im izdajalica nikada nije trebala. Ja za sada odluku o tome neću donositi. Želim dojiti i potrudit ću se da uspijem. Ako to znači da ću u nekom trenutku skuzit da bi mi izdajalica dobro došla poslat ću muža da mi ju kupi. Prije no što mi zatreba neću ju kupovati.
    Što se tiče duda varalica, i o tome ću odlučiti usput. Svaka od nas je drugačija i ima vlastita iskustva ili priče iz okruženja pa ne moramo ni sve isto gledati na stvari. Bitno da su nam bebe sretne i zadovoljne a i mi s njima 

donna83
    30. Ožujak 2017. 09:20

Ma Lagertha, krivo si me shvatila, ne želim ja raspravljati ili se svađati ne daj bože, svatko ima svoje mišljenje. Ja ti samo dajem savjet da uzmeš u obzir možda izdajalicu, a da je ne otpišeš samo zato što su to rekle Rode ili tvoje frendice. Pa ne mislim ja da one lažu, jednostavno imaju takvo iskustvo, ali nemoj to uzeti zdravo za gotovo kao ni ičije drugo mišljenje jer si možda možeš uskratiti nešto što će ti biti korisno i uvelike ti olakšati život. Samo to...
    Isto kao ni moje mišljenje, ne trebaš ga uzeti zdravo za gotovo i vjerovati mi, samo nek ti ostane negdje u primozgu, pa ćeš sama zaključiti kad za to dođe red, treba li ti ili ne. Usput, kako je rekla i OhSoBoho. 

donna83
    30. Ožujak 2017. 09:22

A za vešmašine sam isto tako rekla da ne znam tko ih ne KORISTI, a ne tko ih nema u kući. Znam i ja da ih puno njim nema u svome stanu, ali ih koriste, ovako ili onako. Usporedba s izdajalicom je bila jer olakšavaju stvar, posuđene, kupljene, bilo kakve.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.