Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    donna83
    30. Ožujak 2017. 10:05

Lagertha, svka čast na trudu  Ovo je zbilja korisno, sve na jednom mjestu. I samo maltretirajte sestre u bolnici da vam pokažu pravilno staviti bebu na sisu jer to će vas poštedjeti mnogih muka i rana. 

30. Ožujak 2017. 10:05

donna83

A za vešmašine sam isto tako rekla da ne znam tko ih ne KORISTI, a ne tko ih nema u kući. Znam i ja da ih puno njim nema u svome stanu, ali ih koriste, ovako ili onako. Usporedba s izdajalicom je bila jer olakšavaju stvar, posuđene, kupljene, bilo kakve.

Ma ok, ja sam prozeleno politički orijentirana i alergična sam kad mi netko spomene kupovanje stvari zato što "imam novaca" pa preburno reagiram. Užasava me količina smeća koju mi ljudi stvaramo i uništavanje prirode. Treba posuđivati stvari i koristiti zajednički što više jer nema smisla u nagomilavanju svega i svačega. Onda to bacamo, pa kupujemo novo čim se malo pokvari i tako u krug. Treba i reciklirati i paziti na otpad, a ne dizati paniku oko pseće kakice na livadi koja je organska i brzo propada za razliku od raznih vrećica/papirića/konzervi/boca koje naša djeca i mi bacamo u prirodu. Dok se kod nas npr. ta pseća kakica skuplja u plastične vrečice i baca u smeće, u nekim drugim zemljama sam vidjela da su napravili mala brdašca prhke zemlje i tamo zakapaju tu kakicu. Također sam svjesna da te jednokratne dječje pelene stvaraju hrpu smeća... možda se baš zbog toga čak odlučim na kupovinu platnenih pelena....

30. Ožujak 2017. 10:07

donna83

Lagertha, svka čast na truduOvo je zbilja korisno, sve na jednom mjestu. I samo maltretirajte sestre u bolnici da vam pokažu pravilno staviti bebu na sisu jer to će vas poštedjeti mnogih muka i rana.

Da, to su isto rekle, samo nisam zapisala. Ma eto, nije mi teško, i meni je korisno imati sve napisano u wordu, a ne u bilježnici koju uvijek negdje zametnem. 

OhSoBoho
    30. Ožujak 2017. 10:23

Hvala na natuknicama Lagherta! Pojma nisam imala o 90% stvari koje sam upravo pročitala 
    Morat ću se ozbiljnije pozabavit time ;)

Matie89
    30. Ožujak 2017. 10:36

Ja sam vec pocela narucivati platnene pelene, da ne bude preskupo odjednom, upravo zbog ekoloske katastrofe s jednokratnim.
    Za izdajalicu, mislim da nikad nije kasno otici do dm-a I kupiti. Cak sam I muzu objasnila koja treba u slucaju da zagusti dok sam u bolnici. Ali necu kupovati dok se ne pojavi potreba.
    Za dude varalice osobno ne znam nista, ali sam bila nedavno na trudnickom tecaju, I patronazne sestre su rekle da su bebe veoma individualne po tom pitanju. Problem je drugacija tehnika sisanja bradavice I dude, pa moze napraviti problem. Jedna zena je rekla da je njeno dijete prestalo sisati nakon dude, a druga da nikad nije bio problem imati oboje. Tako da sve ovisi, ali je vjerojatno bolje ne riskirati tako rano, bit ce vremena. 
    Hvala na natuknicama Lagertha :)

Ninche9
    30. Ožujak 2017. 10:40

Sve to su Rode stavile u film MLIJECNA STAZA koji sam vec preporucila i stvarno je super.izdajalicu necu kupiti prije nego se pokaze da mi treba a znam neke prijateljice kojima s rucnom nije islo pa su kupile elektricnu i dale brdo para a onda nakon 2mj prestale i uvele AD. Kupit cu dudu varalicu prije poroda, a za bocicu cemo jos razmisliti. Ne bih htjela doci u napast kad budem nervozna i dijete plakalo da pribjegnem bocici.probat cu prvo dojiti pa cemo vidjeti stvarnu situaciju.

Rozaa
    30. Ožujak 2017. 10:48

Baš sam nedavno rekla mužu da me više strah dojenja...hoću li se snaći nego poroda. 
    Sad kad čitam jos vise o tome mislim da sam u pravu

24.08.2017.
    https://lbdf.lilypie.com/jOHCp1.png

donna83
    30. Ožujak 2017. 10:51

Ali cure, vi sve već znate više nego mnoge buduće mame o dojenju. Ja npr nisam uopće imala pojma ni o čemu. Zato, pripremit se, da, al nemojte paničarit, vi ste već super 

Eloa
    30. Ožujak 2017. 10:51

Pozdrav curke, uff, trebalo je vremena da vas pohvatam..Prvo želim reći da su stvarčice koje ste do sad kupile preslatke...
    Ja sam isto planirala kupiti jastuk za novorođenčad, ali pošto bude ljetna beba neće trebati...
    Ovaj tjedan samo jako puno robice dobila od prijateljice, tako da sad moram prebrojit jedan dan kolko čeg imam i što mi još eventualno treba...

Ja sam 28.god. prvo dijete :) Prvo pa muško ;)

Kad vidim da muku mučite dal ćete znati sve dok dođete s bolnice, mislim si blago vama, bar ćete biti doma i to sve prolazit kod kuće...
    Ja ću (najvjerojatnije) to babinje i prvih mjesec dana boraviti po bolnicama zbog operacije, osim ako se eto, ne dogodi čudo do kraja trudnoće... :(
    Bit će gadno, al za malca ću morati izdržati... Neću imati mamu, svekrvu ili prijateljicu koja će mi doći pokazati kako nešto treba, a u Zagrebu sigurno neću biti na odjelu rodilišta da mi sestre to pokažu... Zato sad čitam i upijam što više mogu..
    Idući tjedan idemo na trudnički tečaj koji kod nas u Čk traje sveukupno 6 dana i baš se veselim...:)

Što se tiče izdajalice, ne bih nikad mogla reći da mi neće trebati...
    Dapače, meni će i najvjerojatnije trebati ako neću stalno moći biti s bebačom( ali se nadam da hoću jer ne znam kak ću inače), da se izdojim kad će trebati, da ne dobijem upalu, a da također ne ostanem bez mlijeka...
    Tako da gledam sad Aventove,nove, ali po njuškalu pa ću kroz mjesec dana kupiti...
    P.s. samo da napomenem, vi koje mislite da će vam zatrebati u bolnici pa će suprug donijeti, morate znati da izdajalicu i taj pribor prvo treba sterilizirati, tako da ne možete novo bez steriliziranja početi koristiti....

• gala_28
    30. Ožujak 2017. 11:26

Pozdrav svima!

Lagertha, hvala ti na ovim bilješkama. Sad sam si kopirala u jedan dokument, jer znam da ću kad budu najpotrebnije biti munjena od frke.
    I da, ovo dojenje mi se čini kao nemoguća misija. Jučer mi je baš stigao jastuk pa sam nakratko pomislila da ima nade. Vidjet ćemo.
    Ja sam 28 god, prva trudnoća.
    Od prošlog tjedna osjetim malca sve više, i baš se nekako ovaj tjedan rasporedio na svaki drugi dan...dan mira, pa dan tuluma. Kad tulumari, sva poskočim, nikako da se naviknem na osjećaj. Sve me strah kako će biti kasnije kad krenemo sa onim udarničkim kickovima. Trenutno sam u filmu da ću ga prvom prilikom odvesti na karate da proba. :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.