Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrva2017
    14. Ožujak 2017. 14:07

OhSoBoho

Cure, kak vam.je s disanjem? Ja zadnjih dana zamjećujem velike promjene, puno plice dišem i kao da mi fali zraka. Ima tko takvu situaciju? Znam da se organi miču i sl a opet kontam mali je skroz nisko , ja ful visoka i još tri i po mjeseca treba izgurati pa mi nekako rano za ovakve tegobe ;)

prošli tjedan jedno popodne nisam mogla disati.. rekla sam mužu da osjećam ko da mi se mali nabio pod rebra... a isto je na prošlom uzv bio skroz nisko... i jučer mi je bilo tako.. 

mamika3
    14. Ožujak 2017. 14:14

mrva2017

OhSoBoho

Cure, kak vam.je s disanjem? Ja zadnjih dana zamjećujem velike promjene, puno plice dišem i kao da mi fali zraka. Ima tko takvu situaciju? Znam da se organi miču i sl a opet kontam mali je skroz nisko , ja ful visoka i još tri i po mjeseca treba izgurati pa mi nekako rano za ovakve tegobe ;)

prošli tjedan jedno popodne nisam mogla disati.. rekla sam mužu da osjećam ko da mi se mali nabio pod rebra… a isto je na prošlom uzv bio skroz nisko… i jučer mi je bilo tako..

Dobro je dok ne legnem na ledja!Onda teze disem pa moram na bok!Unazad dva tjedna mi je pocelo!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Mamicaaa
    14. Ožujak 2017. 14:16

Hmm vec sam trazila i raspitivala se za to siroko povijanje..cak dosta njih kaze da nije potrebno jedino ako doktor ne kaze da treba,dok drugi dio ima misljenje o tome o pa sta si ti luda to ti je pod obavezno..tako da cu pricekat do tog snimanja kukica pa cemo vidjeti jel potrebno il ne..
    Ako budem u mogucnosti za epi svakako bih se odlucila za to..mozda vise zbog straha hocu li imati snage jer sam znala procitat da su se neke prvrotkinje mucile po 20sati (neke vise neke manje)...
    Prisutan je neki mali strah sto neznam sto me ceka,al se ne opterecujem previse jer kako bude bit ce..nisam ni prva ni zadnja koja prolazi to..
    Puno toga nisam cula pa mi je super kad se raspisete i saznam nesto novo..
    E da citala sam da bebice kad se rode jos nemaju cirkulaciju i treba ih toplije oblaciti..meni je termin 31.5 sto bi ja trebala kupit od robice tj da kupim sve dugo bodice,pa na to jos vesticu neku ili? Treba ona debela dekica ili tanja? Sto je od tih stvari potrebno a sto nepotrebno? 

mamika3
    14. Ožujak 2017. 14:19

Ponasanje ljudi me uopce ne cudi!Vise se zacudim kad je netko ljubazan!Pa ja sam znala trudna i sa malim  biti u busu,nitko da bi pitao dal hoce makar on sjesti!A ovoj u posti bih namjerno stala ispred nosa i rekla da izvoli cekat!Jos bi se na salteru raspitivala za dopunsko zdravstveno!Inace presutim takve ispade,ali sad sam kratkih zivaca!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    14. Ožujak 2017. 14:24

Mamicaaa  I mene je to zanimalo!Uzeti cu kratke rukave za preko dana i carapice!A po noci cu ga u lagano odjelce ,pokrit tanjom dekicom i laganu kapicu!Ako grijesim ispravite me,ovo mi je prva ljetna beba!😃

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Kloksa
    14. Ožujak 2017. 14:38

Mamicaaa

Hmm vec sam trazila i raspitivala se za to siroko povijanje..cak dosta njih kaze da nije potrebno jedino ako doktor ne kaze da treba,dok drugi dio ima misljenje o tome o pa sta si ti luda to ti je pod obavezno..tako da cu pricekat do tog snimanja kukica pa cemo vidjeti jel potrebno il ne..
    Ako budem u mogucnosti za epi svakako bih se odlucila za to..mozda vise zbog straha hocu li imati snage jer sam znala procitat da su se neke prvrotkinje mucile po 20sati (neke vise neke manje)…
    Prisutan je neki mali strah sto neznam sto me ceka,al se ne opterecujem previse jer kako bude bit ce..nisam ni prva ni zadnja koja prolazi to..
    Puno toga nisam cula pa mi je super kad se raspisete i saznam nesto novo..
    E da citala sam da bebice kad se rode jos nemaju cirkulaciju i treba ih toplije oblaciti..meni je termin 31.5 sto bi ja trebala kupit od robice tj da kupim sve dugo bodice,pa na to jos vesticu neku ili? Treba ona debela dekica ili tanja? Sto je od tih stvari potrebno a sto nepotrebno?

Jel ima smajlić koji diže ruku za ovih 20 sati trudova? :) Ja sam ta! ali ne boli čitavo vrijeme isto. Prvih xy sati boli ko menga, i boli drugačije nego lažni trudovi koji su me šorali cijeli zadnji mjesec. Točno skužiš da je došao taj trenutak. Navikneš se već na te boloviće i onda ti tih prvih par sati šarafljenja stvarno prodje ok...

Da, bebice nemaju cirkulaciju. Kupiti duge rukave za prvih par tjedana, i dekicu, tanju. I kapice za male glavice.

Treba vam dosta tetri, manjih i većih

Matie89
    14. Ožujak 2017. 14:44

Sundi

Ninche9

Cure ja necu kupovati te svedske pelene prije nego rodim.. u Njemackoj to nije praksa kolko cujem, pitat cu babicu na iducem pregledu.
    Bojim se te epiduralne jer je oduzetost kao nuspojava moguca ali rijetka. Ja cu probati prirodnim putem.
    A jos vise se bojim epiziotomije tj.reza dolje pri izgonu. Po struci sam med. sestra, vidjela sam par poroda u sklopu skolske prakse, babica je uzela skare i fino punom duzinom ostrog dijela dole prerezala, 5-6cm sigurno. Istina da je beba bila za par sekundi vani ali meni je u tom trenutko doslo slabo. Ne mogu izbaciti tu sliku iz glave kad mislim na porod..

Meni je mama od frenidice koja radi u petorovoj kao ginekolog rekal da te u biti moraju razrezat. Ako popucas sama da to zahtjeva hrpu sivanja a moze i zavrisiti sa ogromnim komplikacijama. Ovako kao imas uredan rez koji se relativno brzo zasije sa malo savova, porod je brze gotov i epiduralna drzi. Ovak em to jos sve duze traje em na kraju epidurlana popusti i onda kad siva nije ugodno. Daju ti lokalnu ali na kraju kod sivanja ali kaze da to nije to.

To je zastarjelo misljenje koje se ja mislim samo jos kod nas na balkanu primjenjuje. Rezu generalno da se porod brze zavrsi unatoc ogromnim istrazivanjima koja kazu da je za rodilju puno bolje da sama pukne ako do toga uopce dodje. Kada se pukne uslijed poroda to je najcesce 1-2 sava I to unutarnja, a kada Vas rezu to je preko 5cm kroz sve slojeve. Oporavak je veoma dug I bolan, visoka sansa komplikacije I infekcije te problemi s inkontinencijom. Upravo sam se vratila s trudnickog tecaja I sve ove podatke su potvrdile patronazne sestre, da se ne treba rezati osim u slucaju kada je beba u opasnosti I treba van sto prije.
    Nazalost znam Iz iskustava bliskih rodica koje su prosle rezanje sto to znaci za njih, i necu dati da me rezu osim ako beba nije ugrozena. 

• KFK
    14. Ožujak 2017. 14:48

mrva2017

KFK

Ja se inače uvijek onesvijestim kad idem vadit krv i najveći mi je strah na prvom porodu bilo da se ne onesvijestim da beba ne ostane bez kisika. Zato mi je sestra koja je doktorica savjetovala da tražim epiduralnu, I tražila sam, ali sam već bila previše otvorena da bi ju dobila. A i bila je noć pa su rekli da će vidjet ima li dostupnog anesteziologa jer to ne daje bilo tko.
    Sve je prošlo savršeno, bez rezanja, pucanja, brzo i moj je mali bio tu. Meni bol nije bila nepodnošljiva iako sam inače tip koji izbjegava bolnice u širokom luku. Moram priznat da mi je to bilo jedno jako lijepo iskustvo. I mislim da se poroda ne treba bojati. Ono što odradi najveću ulogu je psiha i glava, a ne tijelo. Ja sam samoj sebi govorila ja to mogu, odmarala se između trudova i govorila si da se ne smijem grčit i da sam opuštena. Postoji medicinski opisano kako signali koje mi šaljemo svom mozgu utječu na otvaranje grlića i brzinu i tijek poroda. Kako strah šalje signale mišićima koji se stisnu i da porod može "zapet" na 6-8 cm otvorenosti. Trudnica se tu muči i ne otvara, a sve zbog straha i blokade u glavi.

Ne znam točno tko je napisao, ali ja isto nikad nisam gledala snimke poroda niti ikakve detalje. I mislim da ne treba slušat sve te grozne priče..

ima jedna knjiga koja je pomogla ženama na porodu… DUHOVNI PRISTUP RAĐANJU… ja sam ju krenula čitat.. ne znam vaša gledišta o crkvi pa zato ju ne namečem….

Mrva i ja isto.  Definitivno mi je bila vodilja prvi put, pa sam sad krenula ispočetka da se podsjetim i obnovim gradivo :D

mamika3
    14. Ožujak 2017. 15:19

KFK

mrva2017

KFK

Ja se inače uvijek onesvijestim kad idem vadit krv i najveći mi je strah na prvom porodu bilo da se ne onesvijestim da beba ne ostane bez kisika. Zato mi je sestra koja je doktorica savjetovala da tražim epiduralnu, I tražila sam, ali sam već bila previše otvorena da bi ju dobila. A i bila je noć pa su rekli da će vidjet ima li dostupnog anesteziologa jer to ne daje bilo tko.
    Sve je prošlo savršeno, bez rezanja, pucanja, brzo i moj je mali bio tu. Meni bol nije bila nepodnošljiva iako sam inače tip koji izbjegava bolnice u širokom luku. Moram priznat da mi je to bilo jedno jako lijepo iskustvo. I mislim da se poroda ne treba bojati. Ono što odradi najveću ulogu je psiha i glava, a ne tijelo. Ja sam samoj sebi govorila ja to mogu, odmarala se između trudova i govorila si da se ne smijem grčit i da sam opuštena. Postoji medicinski opisano kako signali koje mi šaljemo svom mozgu utječu na otvaranje grlića i brzinu i tijek poroda. Kako strah šalje signale mišićima koji se stisnu i da porod može "zapet" na 6-8 cm otvorenosti. Trudnica se tu muči i ne otvara, a sve zbog straha i blokade u glavi.

Ne znam točno tko je napisao, ali ja isto nikad nisam gledala snimke poroda niti ikakve detalje. I mislim da ne treba slušat sve te grozne priče..

ima jedna knjiga koja je pomogla ženama na porodu… DUHOVNI PRISTUP RAĐANJU… ja sam ju krenula čitat.. ne znam vaša gledišta o crkvi pa zato ju ne namečem….

Mrva i ja isto. Definitivno mi je bila vodilja prvi put, pa sam sad krenula ispočetka da se podsjetim i obnovim gradivo :D

U cemu je tajna te knjige?Znam da je popularna,ali nigdje ne pise neki sadrzaj!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mrva2017
    14. Ožujak 2017. 15:25

ja sam tek počela čitati... piše puno o strahu i kako je netko ranije napisao bitno je da ostanemo prisebne u glavi... maternica je mišić i grči se prirodno kada nas boli.. zato je glava najbitnija... opisuje šta se događa sa tijelom tokom poroda..
    ima dobrih citata... ako si vjernica mogu ti pomoći... ja sam uvjerena da je nas Bog blagoslovio i pomogao nam.... 
    cure koje su je čitale vjerojatno mogu bolje od mene reći sve o knjizi.. meni ju je par frendica preporučilo...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.