Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninche9
    14. Ožujak 2017. 11:50

Sundi

Ninche9

Cure ja necu kupovati te svedske pelene prije nego rodim.. u Njemackoj to nije praksa kolko cujem, pitat cu babicu na iducem pregledu.
    Bojim se te epiduralne jer je oduzetost kao nuspojava moguca ali rijetka. Ja cu probati prirodnim putem.
    A jos vise se bojim epiziotomije tj.reza dolje pri izgonu. Po struci sam med. sestra, vidjela sam par poroda u sklopu skolske prakse, babica je uzela skare i fino punom duzinom ostrog dijela dole prerezala, 5-6cm sigurno. Istina da je beba bila za par sekundi vani ali meni je u tom trenutko doslo slabo. Ne mogu izbaciti tu sliku iz glave kad mislim na porod..

Meni je mama od frenidice koja radi u petorovoj kao ginekolog rekal da te u biti moraju razrezat. Ako popucas sama da to zahtjeva hrpu sivanja a moze i zavrisiti sa ogromnim komplikacijama. Ovako kao imas uredan rez koji se relativno brzo zasije sa malo savova, porod je brze gotov i epiduralna drzi. Ovak em to jos sve duze traje em na kraju epidurlana popusti i onda kad siva nije ugodno. Daju ti lokalnu ali na kraju kod sivanja ali kaze da to nije to.

Da, to stima jer ako popucas tesko je za zasiti. Ali ovo je bio prirodni porod bez ikakve anestezije.
    Mene je to prestrasilo, vidjeti to onako iz prvog plana, makar mi kaze prijateljica koju su rezali da u tom trenutku to ne osjetis tako jako kako izgleda jer ti se bebica nabije glavom dolje i pritisce.
    E sad, vidjet cemo 

Me+mybaby
    14. Ožujak 2017. 11:56

Ja sam medicinska sestra pa mi je vlastita majka pokusala objasniti kako je bolje roditi prirodno. Ja smatram da je i to prirodno, samo uz pomoc medicine. Ja znam da mpra boljeti, ali ono sto mene brine je sto ja nakon odredenog vremena sto imam bolove ( imala sam iznimno bolne mjesecnice) gubim snagu. I zato sam za epidiralnu koja ce mi sacuvati snagu za izgon djeteta. 
    Naravno svatko ima pravo odluciti sam za sebe i to u potpunosti podrzavam.

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

• Kloksa
    14. Ožujak 2017. 12:00

Me+mybaby

Ja sam medicinska sestra pa mi je vlastita majka pokusala objasniti kako je bolje roditi prirodno. Ja smatram da je i to prirodno, samo uz pomoc medicine. Ja znam da mpra boljeti, ali ono sto mene brine je sto ja nakon odredenog vremena sto imam bolove ( imala sam iznimno bolne mjesecnice) gubim snagu. I zato sam za epidiralnu koja ce mi sacuvati snagu za izgon djeteta.

evo ovo je u potpunosti 100% točno.
    snage za izgon treba svakako. i epi je tu da pomogne sačuvati snagu...

mamika3
    14. Ožujak 2017. 12:35

Kloksa

Me+mybaby

evo ovo je u potpunosti 100% točno.
    snage za izgon treba svakako. i epi je tu da pomogne sačuvati snagu…

Potpisujem!Izgon zbilja zahtjeva snagu i koncentraciju i to je puuuuuno lakse napraviti bez boli zbog trudova!Samo ne znam zasto im je granica 4-5 cm!Ako je vise ne mozes ju dobiti!Prosla sam bez i sa epiduralnom,biram epiduralnu!Ne znam,i ja sam i cula i procitala raznorazna misljenja,uglavnom negativna,ali sam svojeglava pa sam napravila po svojem i uzela ju!A kad velis da si ju uzela gledaju te tipa ono-vau,kaj si prezivjela?

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

LlamaFace
    14. Ožujak 2017. 12:37

Ajme,cure,sto ste se raspistoljile,ciram zadnjih pol sata sto sam propustila  mi sve nekako polaaaako rjesavamo i svaka prekrizena stvar na popisu podsjetnik da imam jos manje od tri mjeseca do cilja  sto se tice epiduralne,nisam previse dvojila kad sam se odlucila da cu ju uzet,ako bude bilo moguce. Mislim da je najbitnije sacuvat snagu i pribranost,a rizici postoje kod svega i u svemu. Netko je pisao za seku blizanku na porodu (ali mozak mi je zvaka pa sam zaboravila) i mogu reci da bih ja sto posto isla da sad imam priliku. Mozda zato sto sam "znatizelja je ubila macku" tip,ali volim znati i biti upucena prije nego sto i sama prodjem kroz nesto. Zato se sopam videima i clancima o samom porodu,iako mi je najbolji primjer svekrva koja je rodila 4 kapitalca preko 4,5 kile i sva je kul u vezi toga a ne da mi da joj iscupam dlaku s brade "jer ju boli" 😂😂😂😂

mamika3
    14. Ožujak 2017. 12:38

Kloksa

Elizabeth

Kloksa

Elizabeth

Hvala do neba na odgovorima :) I ja sam bila za epiduralnu. Kao što je netko napisao, ipak je 21. stoljeće. Ali sam takvih komentara dobila od okoline kad sam izrazila želju da rodim s epiduralnom da sam se zapitala da li ja normalno razmišljam ili su svi ludi oko mene…

dobro, jesu li ti koji ti to komentirali rodili dijete ikada? bili na porodu? :)

ps.Davanje epi ne boli, iako neki misle da da, kad si pomisle na iglu u kičmi. doduše ja sam dobila lokalni anestetik prije spinalne, ali cure mi rekoše da je to pored trudova mila majka :)

Jesu, bile su. Inače u gradu u kojem živim, rodilište ne koristi epiduralnu. Svi rađaju i pate se prirodnim putem. Zato i razmišljam da odem u Split. Ali malo je reći da sam isprovocirana koliko je epiduralna tabu tema ovdje i koliko je se boje. Imam osjećaj da živim u srednjem vijeku.

hm, zbilja čudno. Epiduralna tabu tema? kao, kakva si ti žena ako ne možeš podnijeti muke poroda?
    mene bi spalili na lomači u tvom gradu onda :)

A ista prica kao i ako ne dojis!Odmah te vecina blijedo gleda!Ja znam mame koje doje,ali isto tako ne osudjuju niti komentiraju nedojenje!To mi je ok!Ja svoja misljenja i postupke ne namecem nikome pa to ocekujem i od drugih!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    14. Ožujak 2017. 12:43

Sundi

Ninche9

Cure ja necu kupovati te svedske pelene prije nego rodim.. u Njemackoj to nije praksa kolko cujem, pitat cu babicu na iducem pregledu.
    Bojim se te epiduralne jer je oduzetost kao nuspojava moguca ali rijetka. Ja cu probati prirodnim putem.
    A jos vise se bojim epiziotomije tj.reza dolje pri izgonu. Po struci sam med. sestra, vidjela sam par poroda u sklopu skolske prakse, babica je uzela skare i fino punom duzinom ostrog dijela dole prerezala, 5-6cm sigurno. Istina da je beba bila za par sekundi vani ali meni je u tom trenutko doslo slabo. Ne mogu izbaciti tu sliku iz glave kad mislim na porod..

Meni je mama od frenidice koja radi u petorovoj kao ginekolog rekal da te u biti moraju razrezat. Ako popucas sama da to zahtjeva hrpu sivanja a moze i zavrisiti sa ogromnim komplikacijama. Ovako kao imas uredan rez koji se relativno brzo zasije sa malo savova, porod je brze gotov i epiduralna drzi. Ovak em to jos sve duze traje em na kraju epidurlana popusti i onda kad siva nije ugodno. Daju ti lokalnu ali na kraju kod sivanja ali kaze da to nije to.

Hmmmmm.......Ovo mi je malo cudno,da se mora rezati!Zato sto mi je prvo dijete bilo ogromno -4.5 kg,i fakat je imao veliku glavu!Babica mi je masirala medjicu,nisam popucala,nikakvih komplikacija,2 sava!A na drugom porodu 1 sav!Tako da ne znam o cemu to ovisi!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• gala_28
    14. Ožujak 2017. 12:49

Kloksa, mislim da ću sada opaliti jedan happy dance što si nas došla prosvjetliti. :)
    Pročitala sam samo dio no već imam neka blesava pitanja pa bih odmah ispalila to dok ne zaboravim.
    Kod mene je velika šansa da će biti carski.
    Ok. Čemu služi taj steznik točno? Nekako imam dojam da će mi biti vruće u tome, pogotovo u 8. mjesecu i to na području rane...strah me infekcije. Kako to izgleda i nosi li se stalno?
    Drugo pitanje, te famozne mrežaste gaće...ne znam kako izgledaju ali budem otkrila...no imam totalno glupavo pitanje (ali ne mogu si pomoći)...ako je porod carski, zašto ulošci? To je u slučaju da je usred poroda odlučeno da će ipak biti carski pa se očekuje/bude krvarenje dolje ili?

Vidim da ste dosta komentirale tajice. Mi smo bili ovaj vikend u trudničkom shopingu i našla sam famozni trudnički odjel u h&mu (city centar east). Najveća veličina je bila M. Širina mi paše ili koji je vrag sa dužinom? :O Pa to je suludo! Dođe do polovice lista. Ok, imam 175 visinu ali nisam 190! Uzela sam ih jer su bile samo 69 kn i mislim da će super doći kada zatopli ali zasad su na čekanju. Brijem da ću otići u TomGrad tu u kvartu i lijepo si uzeti veće smrtničke tajice za ovu hladnjikavu fazu. 
    Inače Bershka ima super širih stvari na sniženju. Pala sam na dupe. Tri tunike sam planirala 189 kn. Volim ovu vladajuću široku modu!

• Kloksa
    14. Ožujak 2017. 12:58

gala_28

Kloksa, mislim da ću sada opaliti jedan happy dance što si nas došla prosvjetliti. :)
    Pročitala sam samo dio no već imam neka blesava pitanja pa bih odmah ispalila to dok ne zaboravim.
    Kod mene je velika šansa da će biti carski.
    Ok. Čemu služi taj steznik točno? Nekako imam dojam da će mi biti vruće u tome, pogotovo u 8. mjesecu i to na području rane…strah me infekcije. Kako to izgleda i nosi li se stalno?
    Drugo pitanje, te famozne mrežaste gaće…ne znam kako izgledaju ali budem otkrila…no imam totalno glupavo pitanje (ali ne mogu si pomoći)…ako je porod carski, zašto ulošci? To je u slučaju da je usred poroda odlučeno da će ipak biti carski pa se očekuje/bude krvarenje dolje ili?

Vidim da ste dosta komentirale tajice. Mi smo bili ovaj vikend u trudničkom shopingu i našla sam famozni trudnički odjel u h&mu (city centar east). Najveća veličina je bila M. Širina mi paše ili koji je vrag sa dužinom? :O Pa to je suludo! Dođe do polovice lista. Ok, imam 175 visinu ali nisam 190! Uzela sam ih jer su bile samo 69 kn i mislim da će super doći kada zatopli ali zasad su na čekanju. Brijem da ću otići u TomGrad tu u kvartu i lijepo si uzeti veće smrtničke tajice za ovu hladnjikavu fazu.
    Inače Bershka ima super širih stvari na sniženju. Pala sam na dupe. Tri tunike sam planirala 189 kn. Volim ovu vladajuću široku modu!

:)

Steznik se preporučuje kod carskog i to samo zbog mišića. Meni mišići nisu rezani nego su samo razmaknuti.
    Da, vruće je u njemu, zato ga i nisam previše nosila. Ionako ga nosiš samo kad hodaš/stojiš.

Kako misliš ako je porod carski zašto ulošci? pa imaš ti svejedno lohije (krvarenje zbog čišćenja maternice nakon poroda) i ako rodiš na carski. Kod mene su na početku bile oskudne, brijala sam da su mi sve posaugali na operaciji :) ... ali kasnije kad su pljusnule, ufff... kao 20 menga u isti dan... to je trajalo par dana i očistilo se. Kasnije je kapalo malo po malo, i nakon mjesec dana prestalo.

NevaNevičica
    14. Ožujak 2017. 13:14

Ja sam sa 12god operirala koljeno i dobila tu pikicu i leđa, kako sam ja to zvala tada i nitko nikad ništa nije komentirao. No kad su u pitanju trudnoća, porod i sve vezno za trudnice i bebe onda su svi imaju svoje mišljene i najbolje znaju, pogotovo oni ne medicinske struke. Meni su čak neki napomenuli kako uvz nije baš zdrav za bebu, kao da ja doktoru određujem kada će raditi uvz (jedva dočekam da ju malo vdim ). Ta kojekakva mišljenja, zgražanja i sl oduvijek me živciraju, ali sada još i više tako da oprostite na ispušnom ventilu, ali nekako mi se čini kako jedino vi to možete shvatiti . Koliko sam čula kod mene se epi daje samo ako tako dr odluče, na zahtjev ne, ali ako mi ponude svako ću uzeti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.