Moram jos procitati par stranica koliko brzo pisete ali sam morala podijeliti jedno iskustvo s vama. Znaci prva mi je trudnoca i nekak jos uvijek cekam u redu. Ako me prozovu preko reda, super ne odbijam. I tako , cekam danas u posti i djelatnica me pusti prek reda i zena ciji broj se pokazao na brojcaniku zamalo da ne skoci na mene i krene: pa sto, i ja sam bila trudna i nisam imala povlastice, nije trudnoca bolest, kasnim na bus... a zena ima oko 50-tak godina. I stoji ona tako tik iz mene i zvoce. Ono sto sam do sada zakljucila u ovih 6.5mj trudnoce: muski su puno puno ljubazniji, uvijek oslobode zauzetu stolicu, puste preko reda, a zene pogotovo te od 45-55 su grozne, mogle bi raditi na hitlerovoj mladezi...
Ja se inače uvijek onesvijestim kad idem vadit krv i najveći mi je strah na prvom porodu bilo da se ne onesvijestim da beba ne ostane bez kisika. Zato mi je sestra koja je doktorica savjetovala da tražim epiduralnu, I tražila sam, ali sam već bila previše otvorena da bi ju dobila. A i bila je noć pa su rekli da će vidjet ima li dostupnog anesteziologa jer to ne daje bilo tko.
Sve je prošlo savršeno, bez rezanja, pucanja, brzo i moj je mali bio tu. Meni bol nije bila nepodnošljiva iako sam inače tip koji izbjegava bolnice u širokom luku. Moram priznat da mi je to bilo jedno jako lijepo iskustvo. I mislim da se poroda ne treba bojati. Ono što odradi najveću ulogu je psiha i glava, a ne tijelo. Ja sam samoj sebi govorila ja to mogu, odmarala se između trudova i govorila si da se ne smijem grčit i da sam opuštena. Postoji medicinski opisano kako signali koje mi šaljemo svom mozgu utječu na otvaranje grlića i brzinu i tijek poroda. Kako strah šalje signale mišićima koji se stisnu i da porod može "zapet" na 6-8 cm otvorenosti. Trudnica se tu muči i ne otvara, a sve zbog straha i blokade u glavi.
Ne znam točno tko je napisao, ali ja isto nikad nisam gledala snimke poroda niti ikakve detalje. I mislim da ne treba slušat sve te grozne priče..
Moram jos procitati par stranica koliko brzo pisete ali sam morala podijeliti jedno iskustvo s vama. Znaci prva mi je trudnoca i nekak jos uvijek cekam u redu. Ako me prozovu preko reda, super ne odbijam. I tako , cekam danas u posti i djelatnica me pusti prek reda i zena ciji broj se pokazao na brojcaniku zamalo da ne skoci na mene i krene: pa sto, i ja sam bila trudna i nisam imala povlastice, nije trudnoca bolest, kasnim na bus… a zena ima oko 50-tak godina. I stoji ona tako tik iz mene i zvoce. Ono sto sam do sada zakljucila u ovih 6.5mj trudnoce: muski su puno puno ljubazniji, uvijek oslobode zauzetu stolicu, puste preko reda, a zene pogotovo te od 45-55 su grozne, mogle bi raditi na hitlerovoj mladezi…
Apsolutno istina, skoro nigdje nemaš prednost. Ja sam ju zadnji put iskoristila u Ikei. Bila je ogromna gužva i na blagajnama za trudnice i invalide hrpa ljudi, a nitko nije ni trudan ni invalid. Samo sam lijepo došla do blagajne i pitala je li to blagajna za trudnice i žena je rekla da da. Stala na početak reda, a iza mene je bilo 10 ljudi. Istina imala sam par sitnica samo. A pozitivno sam se iznenadila kad je u Kauflandu jedan dečko koji radi na odjelu mesa rekao samo malo, i meni rekao izvolite, a ispred su bile neke bakice. I nitko nije ništa rekao.
Kloksa, mislim da ću sada opaliti jedan happy dance što si nas došla prosvjetliti. :)
Pročitala sam samo dio no već imam neka blesava pitanja pa bih odmah ispalila to dok ne zaboravim.
Kod mene je velika šansa da će biti carski.
Ok. Čemu služi taj steznik točno? Nekako imam dojam da će mi biti vruće u tome, pogotovo u 8. mjesecu i to na području rane…strah me infekcije. Kako to izgleda i nosi li se stalno?
Drugo pitanje, te famozne mrežaste gaće…ne znam kako izgledaju ali budem otkrila…no imam totalno glupavo pitanje (ali ne mogu si pomoći)…ako je porod carski, zašto ulošci? To je u slučaju da je usred poroda odlučeno da će ipak biti carski pa se očekuje/bude krvarenje dolje ili?
Vidim da ste dosta komentirale tajice. Mi smo bili ovaj vikend u trudničkom shopingu i našla sam famozni trudnički odjel u h&mu (city centar east). Najveća veličina je bila M. Širina mi paše ili koji je vrag sa dužinom? :O Pa to je suludo! Dođe do polovice lista. Ok, imam 175 visinu ali nisam 190! Uzela sam ih jer su bile samo 69 kn i mislim da će super doći kada zatopli ali zasad su na čekanju. Brijem da ću otići u TomGrad tu u kvartu i lijepo si uzeti veće smrtničke tajice za ovu hladnjikavu fazu.
Inače Bershka ima super širih stvari na sniženju. Pala sam na dupe. Tri tunike sam planirala 189 kn. Volim ovu vladajuću široku modu!
:)
Steznik se preporučuje kod carskog i to samo zbog mišića. Meni mišići nisu rezani nego su samo razmaknuti.
Da, vruće je u njemu, zato ga i nisam previše nosila. Ionako ga nosiš samo kad hodaš/stojiš.
Kako misliš ako je porod carski zašto ulošci? pa imaš ti svejedno lohije (krvarenje zbog čišćenja maternice nakon poroda) i ako rodiš na carski. Kod mene su na početku bile oskudne, brijala sam da su mi sve posaugali na operaciji :) … ali kasnije kad su pljusnule, ufff… kao 20 menga u isti dan… to je trajalo par dana i očistilo se. Kasnije je kapalo malo po malo, i nakon mjesec dana prestalo.
Ahaaa...toliko se oduvijek bojim razmišljati o cijelom tom reproduktivnom dijelu i svemu dolje da mi uopće nije palo na pamet to krvarenje. Išla sam logikom da je krvarenje samo po prirodnom porodu. Bravo ja!
Hvala ti za ovaj koristan info, mislim da do poroda inače ne bih saznala za te gaće i steznik. Gaće su mi logične ali ne bih se sjetila, pogotovo usred ovog trudničkog tupila. :)
Moram jos procitati par stranica koliko brzo pisete ali sam morala podijeliti jedno iskustvo s vama. Znaci prva mi je trudnoca i nekak jos uvijek cekam u redu. Ako me prozovu preko reda, super ne odbijam. I tako , cekam danas u posti i djelatnica me pusti prek reda i zena ciji broj se pokazao na brojcaniku zamalo da ne skoci na mene i krene: pa sto, i ja sam bila trudna i nisam imala povlastice, nije trudnoca bolest, kasnim na bus… a zena ima oko 50-tak godina. I stoji ona tako tik iz mene i zvoce. Ono sto sam do sada zakljucila u ovih 6.5mj trudnoce: muski su puno puno ljubazniji, uvijek oslobode zauzetu stolicu, puste preko reda, a zene pogotovo te od 45-55 su grozne, mogle bi raditi na hitlerovoj mladezi…
Amen to that. Točno to.
ja sam prošli tjedan prije posla nosila urin.. stvarno je bila gužva i inače nikada ne koristim to što sam trudna... ljubazno sam pitala da li mogu preko reda jer sam trudna... nitko nije odgovorio!!!!!!!!!!!! šutnja!! onda je jedan gospodin u odijelu rekao da naravno... troje penzića koje je bilo prvo se zabetoniralo i nisu se pomakli s mjesta.. ušla sam nakon njih.. stvarno sam bila šokirana da su ljudi takvi....
Ja se inače uvijek onesvijestim kad idem vadit krv i najveći mi je strah na prvom porodu bilo da se ne onesvijestim da beba ne ostane bez kisika. Zato mi je sestra koja je doktorica savjetovala da tražim epiduralnu, I tražila sam, ali sam već bila previše otvorena da bi ju dobila. A i bila je noć pa su rekli da će vidjet ima li dostupnog anesteziologa jer to ne daje bilo tko.
Sve je prošlo savršeno, bez rezanja, pucanja, brzo i moj je mali bio tu. Meni bol nije bila nepodnošljiva iako sam inače tip koji izbjegava bolnice u širokom luku. Moram priznat da mi je to bilo jedno jako lijepo iskustvo. I mislim da se poroda ne treba bojati. Ono što odradi najveću ulogu je psiha i glava, a ne tijelo. Ja sam samoj sebi govorila ja to mogu, odmarala se između trudova i govorila si da se ne smijem grčit i da sam opuštena. Postoji medicinski opisano kako signali koje mi šaljemo svom mozgu utječu na otvaranje grlića i brzinu i tijek poroda. Kako strah šalje signale mišićima koji se stisnu i da porod može "zapet" na 6-8 cm otvorenosti. Trudnica se tu muči i ne otvara, a sve zbog straha i blokade u glavi.
Ne znam točno tko je napisao, ali ja isto nikad nisam gledala snimke poroda niti ikakve detalje. I mislim da ne treba slušat sve te grozne priče..
ima jedna knjiga koja je pomogla ženama na porodu... DUHOVNI PRISTUP RAĐANJU... ja sam ju krenula čitat.. ne znam vaša gledišta o crkvi pa zato ju ne namečem....
Haha Gala28 ovo kaj si rekla za deckove mi je totalno poznato. Ja kad sam rekla da sam trudna suprugovima oni su to primili s jednako entuzijazma kao da sam rekla da mi je puknuo nokat. Dobro sad vec pitaju kaj treba kupit itd.. Ali ta njihova rekacija me je fakat pogodila… Kad sam rekla da je sinek upisal to 4 i 5 godinu faksa to je bilo malo slavlje.. Kad sam rekla da smo trudni to je bilo ono it is ok… Nije da nismo oženjenji vec 2 godine… Moram prihvatiti da su njegovi drugaciji od mojih i da imaju emocija u tragovima… I da mi nece oprostiti kaj ne zivimo kod njih kod su zivi…
Hah, tako i ovi! Kao da smo rekli da vani pada kiša. Na sreću, udaljeni su nekoliko sati vožnje pa mi relativno rijetko dižu tlak ali zaista mislim da to tvoje ljudi nikada neću razumjeti i nevjerojatno mi je kako su se našli zapravo, s tolikim problemom iskazivanja emocija i bilo kakve reakcije.
Njegova mama se zapravo i aktivirala u međuvremenu i čak smo par puta pričale telefonski što se prije događalo baš nikada. Mi živimo zajedno preko dvije godine. Nije da su me sada upoznali zbog ovog stjecaja okolnosti pa da im i ja trebam "sjesti" uz vijesti. Nismo službeno ubračeni ali kao da jesmo, oboje se tako osjećamo i možda to jednog dana napravimo ako nam se bude dalo zezati sa organizacijom svadbe jer u tom slučaju obje familije će očekivati barem neki vid proslave (ovi ipak vole slaviti, bilo što). Malo smo lijeni i pasivni. :)
Ali na kraju balade najbitnije je da smo mi zdrave i naše mališe, i da se volimo za svojim odabranicima. Bitno da ne živimo sa njihovim starcima. I pusti ih da se ljute...mislim da neće dugo ipak jer će se uskoro fokusirati na novog člana obitelji. Ali tad tek se nedajte ucjeniti u ime one "dođite kod nas da vam pomognemo sa bebom". Ni slučajno.
ja sam prošli tjedan prije posla nosila urin.. stvarno je bila gužva i inače nikada ne koristim to što sam trudna… ljubazno sam pitala da li mogu preko reda jer sam trudna… nitko nije odgovorio!!!!!!!!!!!! šutnja!! onda je jedan gospodin u odijelu rekao da naravno… troje penzića koje je bilo prvo se zabetoniralo i nisu se pomakli s mjesta.. ušla sam nakon njih.. stvarno sam bila šokirana da su ljudi takvi….
Slična epizoda je bila i kod mene prije dva tjedna. Nosila sam urin u Dubravu. Reeed do vrata. Nisam mogla vjerovati. Kako sam ganjala tramvaj pa bus na okretištu, nekako sam zaboravila kupiti vodu. Nakon 7-8 min čekanja (i stajanja na istom mjestu) počelo mi se mantati. Ali, jebiga, prefina sam i procijenila sam da me ovi penzionerski babci neće pustiti pa sam se samo lagano naslonila na zid lijevim ramenom...dok ne prođe...nije prošlo, i napustila sam brod. Sutradan sam ponovno nosila i bila pripravna na sve uvjete čekanja. Ali nije bilo reda.
Cure, kak vam.je s disanjem? Ja zadnjih dana zamjećujem velike promjene, puno plice dišem i kao da mi fali zraka. Ima tko takvu situaciju? Znam da se organi miču i sl a opet kontam mali je skroz nisko , ja ful visoka i još tri i po mjeseca treba izgurati pa mi nekako rano za ovakve tegobe ;)
Sortiraj odgovore
Najstariji