Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • KFK
    09. Ožujak 2017. 14:52

Lagertha

KFK

Ja ću u Varaždinu rodit. Moje iskustvo s prvom bebom je ovo. Nije mi puknuo vodenjak, otišla sam malo odspavat poslije ručka i probudila me neka bol, Pogledala sam koliko je sati i zaspala opet, ali me probudilo opet za 10 min. U krevetu sam pratila i nakon 3-4 puta skužila da je točno svakih 10 min pa sam se otišla otuširat. Nakon toga je već bilo na svakih 5min. Nisu to bili jaki bolovi, ali su bili jako pravilni razmaci za što kažu i da je najočitija karakteristika pravih trudova. Onda sam otišla u bolnicu i bila sam otvorena 3cm. U bolnicu sam došla oko 18.30-19h i prvo sam išla na ctg, vaganje, dala sam mokraću, izmjerili su mi tlak, pa ultrazvuk, klizma, tuširanje i u rađaoni sam bila oko 21h. Probušili su mi vodenjak i rekli da čekaju ponoć jer sam kao prvorotka pa će dugo trajat. Ali sam ja rekla prije da moram tiskat i beba je bila tu u 22.45 :D Meni je to iskustvo bilo jako lijepo. A vjerujem da ćeš znat kad treba, pogotovo ako pukne vodenjak. Nama su na trudničkom tečaju rekli da ako vodenjak pukne s donje strane i naglo ti iscuri puno plodne vode da bi porod trebao bit otprilike u roku 4h.

To tvojeiskustvone zvuči pretjerano strašnoA u kojem si tjednu bila? Jesi isto spakirala neke stvari ranije za bolnicu? Kad? Što si sve spakirala?

Bila sam 39+2. Imala sam spremnu torbu mislim da mjesec dana ili 3 tjedna prije.
    Evo i popis stvari koje sam nosila 

STVARI ZA BOLNICU
    1.      ZA BEBU
    -         Pelene
    -         Vata za brisanje bebe (blazinice) ili vlažne maramice (ja ih nisam koristila)
    -         Krema za guzu
    -         Par platnenih pelena ili gaza (za bljucanje)

2.      ZA RODILJU
    -         3 ili 4 spavaćice
    -         Ulošci (najbolji su VIR 80) 3-4 paketa
    -         Gaće 3-4 kom
    -         Grudnjak (po želji)
    -         Ručnik – manji i veći
    -         Ogrtač (po želji) – meni nije trebao jer je bilo jako vruće
    -          Papuče
    -         Mobitel i punjač
    -         Olovka i blokić (za zapisati dojmove)
    -         Kozmetika – četkica za zube, kaladont, gel za tuširanje, češalj, vl.maramice, šampon, rola wc papira i ubrusa, jastučići za dojilje
    -         Plastična čaša, sok, čokoladice (ja sam imala 4 neka cornya ili proteinske pločice da se ne otope jer je ljeto. S obzirom da sam rodila oko 23h idući je obrok bio tek ujutro i bilo mi je malo.. ahhaha)
    -         Vrećica za prljavu odjeću
    -         Po želji nešto za čitanje

• blu5
    09. Ožujak 2017. 14:52

Ja sam se zeznila s prvim porodom. Ispao mi je sluzni čep negdje popodne, bila sam u mame. Onda došla doma i pratila. trudovi su bili svako 10-ak minuta. Doma sam bila dok nisu došli negdje do 7 min. U bolnicu došla u 23.00h, otvorena 2 cm. Prošla klistiranje, drip, sva čuda, kateter također:-( Rodila tek u 14h sljedeći dan. Drugi porod, došla u 19h u bolnicu na inducirani, spojili me na drip, dobila epiduralnu i rodila u 01h ujutro. Kraće puno ali mi se činili i intenzivniji bolovi. Mislim oba puta me bolilo strašno, a nije baš da ne trpim bol. U bolnicu sam ponijela osobnu higijenu, spavaćice mi dobijemo u bolnici, za bebu nekoliko pelena jer oni mijenjaju bebe kako im padne napamet, ulošci naravno i to Mamma donna od Chicca koje svima preporučujem ako ih možete naći. Ja ih nigdi nisam vidila, a Chicco je u Splitu zatvorio. Izdajalica, Purelan za bradavice, jednokratne gaćice, ručnike za tuširanje...ne sjećam se više, davno je to bilo:-)

• blu5
    09. Ožujak 2017. 14:57

Matie89

Eh, kad vec pisete o porodu, ja bih postavila jedno pitanje. A tice se porodu na stolcicu? Zivim u Splitu ali planiram ici u Zg upravo zbog malo vise slobode na porodu. Zna li itko ista o tome? Cula sam da negdje prvorotkinjama ne daju, negdje jesu. Nije me strah poroda, ali mi se cini tako neprirodno roditi lezeci :(

Mislim da u Splitu također možeš roditi na stolčiću

09. Ožujak 2017. 15:01

KFK, koja krema za guzu?
    Btw, curke koje ste već rodile, koliko ste kila izgubile na porodu?

• blu5
    09. Ožujak 2017. 15:04

Ja sam dobila 10 i izgubila 10kg na oba poroda:-) Što se tiče kreme za guzu, meni ti je bila super Mustelina i Sudocrem. Iako sad u Pampers peleni već kao ima kreme

• Babuska03
    09. Ožujak 2017. 15:08

Jao, opet imamo tablicu!!! Super! Ja bih samo htjela dodati da planiram roditi u Petrovoj, termin mi je 9.07 (to već stoji u tablici). Isuse, koliko nas je oko tog datuma! Sjajno!

I hvala za infu o trudničkoj odjeći u Cvjetnom. Nisam imala pojma da tamo imaju. Ja sam svoju odjeću kupovala u H&Mu u Arena centru i to jedne traperice, paket gaćica, par pamučnih majica kratkih rukava... Namjera mi je bila uzeti još stvari, ali su jako slabi s veličinama (uglavnom XS, S ili XL).
    Ne znam je li koja naručivala dječju robicu s ove stranice - http://www.next.co.uk/boys/newborn-boys/unisex/8 , al mene je oduševila! Premda još ništa ne kupujem (praznovjerna sam:)), jedva čekam kad ću krenuti naručivati.

I jako me smiruju vaša porođajna iskustva. Zvučite skroz kul! Pomaže. :)

Maja 3
    09. Ožujak 2017. 15:10

Ja dobila 16 kg,7 izgubila dok sam iz bolnice izisla..a za guzu koristimo Pavlovicevu.

Matie89
    09. Ožujak 2017. 15:15

blu5

Mislim da u Splitu također možeš roditi na stolčiću

Cula sam samo da ga imaju ali ne koriste bas jer nemaju dovoljno osoblja. 

• KFK
    09. Ožujak 2017. 15:21

Ja sam koristila dječju mast JGL. Imam neke poznanike koji su malo frik što se tiče kozmetike i prirodnosti i oni su radili doslovno analizu sastojaka u dječjim preparatima (šamponi, sapuni, za tuširanje i sl) i na kraju je ispalo da HIPP proizvodi imaju najmanje štetnih sastojaka (manje od onih skupih tipa mustele i sl). 

U prvoj trudnoći sam dobila 15kg i izgubila 10 na porodu. Ovih 5 je otišlo kroz 3-4 mjeseca od dojenja i šetnji s bebom, nisam vježbala

09. Ožujak 2017. 15:27

Maslacak31

Ja dobila 16 kg,7 izgubila dok sam iz bolnice izisla..a za guzu koristimo Pavlovicevu.

To mi zvuči kao nešto što bih i ja mogla doživjeti. Inače prije nego što sam počela piti Euthyrox i prije nego što smo našli ispravnu dozu sam se udebljala 5 kila (to je prvih 4 mjeseca trudnoće) i mislim da će mi to sigurno ostati + 2-4 kile, a za ostale kile ćemo vidjeti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.