Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • blu5
    09. Ožujak 2017. 14:26

Pandica1510

Pozz cure :)
    Bome sam ja na dobrom vrhu tablice hehe
    Od mene svakako ocekujte da cu se javljati sa iskustvima i mozda malo vise pitanjima :)
    No kad smo vec kod toga zapravo sam i dosla sada tu sa namjerom da pitam nesto one koje su vec rodile.
    Naime posto sam evo 31.tt i stvarno mi se blizi porod zanima me (mozda ce malo zvucat glupo) kako cu to znati prepoznati? Kad krene? Da je stvarno prava uzbuna? Jel to bas onako kako vidimo na tvu kad pukne vodenjak da bude cijela lokva ispod mene? I sto ste onda napravile? Kakve ste isle u bolnicu, normalno u odjeci? (u gacicama, hlacama) pa se tamo skidali? Nisam nikad imala priliku cuti kako ide taj cijeli proces.

Ako ti pukne vodenjak, onda ćeš naravno otići u bolnicu brzo al ne treba stvarati paniku. Dakle, lipo se istuširat, pripremit i onda otić. Ako pak ne pukne vodenjak, onda pratiti razmak između trudova, i dok ne dođe negdi do 5 min, ja ne bi mrdala. Ni onda nije panika, pogotovo za prvorotke. Naravno, sve ovisi o tome koliko imaš do bolnice. Ja ne mislim mrdnit iz kuće dok trudovi baš ne budu skroz učestali, a treća mi je trudnoća. 

mamika3
    09. Ožujak 2017. 14:30

Ovako....Prvi porod....U 5 ujutro me muz pozdravio,otisao je radit,a ja sam u polusnu osjetila jaku bol nisko  u ledjima koja mi se protezala preko cijelog trbuha!Pomislila sam da sam se zalezala i nastavila spavat do 8!E,to se strecanje nastavilo,uzela sam sat i mjerila!Mislim da je bilo svakih 15 min-tocno!Aha,to je to-rekoh!Prosetala psa i nazvala tatu da me odveze u bolnicu!Trudovi bole u donjem dijelu ledja i trbuha,u pravilnim razmacima-ja sam po tome znala!A na drugi sam trebala na indukciju,dosla tamo,medjutim vec sam bila otv 4 prsta tako da su me ostavili i rodila bez indukcije!Sjecam se da sam setala od 11 ujutro do 5 popodne sa trudovima svakih pol sata!Ali oko pola 6 je pocelo ono pravo!Za ovaj treci bih htjela samo da se isto izdogadja po danu-da se noc prije naspavam!Koliko toliko....Svaki je porod i pocetak drugaciji,ali nije lose znati sve moguce opcije!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

mamika3
    09. Ožujak 2017. 14:34

blu5

Pandica1510

Pozz cure :)
    Bome sam ja na dobrom vrhu tablice hehe
    Od mene svakako ocekujte da cu se javljati sa iskustvima i mozda malo vise pitanjima :)
    No kad smo vec kod toga zapravo sam i dosla sada tu sa namjerom da pitam nesto one koje su vec rodile.
    Naime posto sam evo 31.tt i stvarno mi se blizi porod zanima me (mozda ce malo zvucat glupo) kako cu to znati prepoznati? Kad krene? Da je stvarno prava uzbuna? Jel to bas onako kako vidimo na tvu kad pukne vodenjak da bude cijela lokva ispod mene? I sto ste onda napravile? Kakve ste isle u bolnicu, normalno u odjeci? (u gacicama, hlacama) pa se tamo skidali? Nisam nikad imala priliku cuti kako ide taj cijeli proces.

Ako ti pukne vodenjak, onda ćeš naravno otići u bolnicu brzo al ne treba stvarati paniku. Dakle, lipo se istuširat, pripremit i onda otić. Ako pak ne pukne vodenjak, onda pratiti razmak između trudova, i dok ne dođe negdi do 5 min, ja ne bi mrdala. Ni onda nije panika, pogotovo za prvorotke. Naravno, sve ovisi o tome koliko imaš do bolnice. Ja ne mislim mrdnit iz kuće dok trudovi baš ne budu skroz učestali, a treća mi je trudnoća.

Meni je bolje to vrijeme provest u bolnici!Vec vidim situaciju....Muz nervozan ko da on treba rodit,ja nervozna jer me on zivcira,djeca se naravno svadjaju oko gluposti....Biram bolnicu,tamo je mir!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

09. Ožujak 2017. 14:34

KFK

Ja ću u Varaždinu rodit. Moje iskustvo s prvom bebom je ovo. Nije mi puknuo vodenjak, otišla sam malo odspavat poslije ručka i probudila me neka bol, Pogledala sam koliko je sati i zaspala opet, ali me probudilo opet za 10 min. U krevetu sam pratila i nakon 3-4 puta skužila da je točno svakih 10 min pa sam se otišla otuširat. Nakon toga je već bilo na svakih 5min. Nisu to bili jaki bolovi, ali su bili jako pravilni razmaci za što kažu i da je najočitija karakteristika pravih trudova. Onda sam otišla u bolnicu i bila sam otvorena 3cm. U bolnicu sam došla oko 18.30-19h i prvo sam išla na ctg, vaganje, dala sam mokraću, izmjerili su mi tlak, pa ultrazvuk, klizma, tuširanje i u rađaoni sam bila oko 21h. Probušili su mi vodenjak i rekli da čekaju ponoć jer sam kao prvorotka pa će dugo trajat. Ali sam ja rekla prije da moram tiskat i beba je bila tu u 22.45 :D Meni je to iskustvo bilo jako lijepo. A vjerujem da ćeš znat kad treba, pogotovo ako pukne vodenjak. Nama su na trudničkom tečaju rekli da ako vodenjak pukne s donje strane i naglo ti iscuri puno plodne vode da bi porod trebao bit otprilike u roku 4h.

To tvoje iskustvo ne zvuči pretjerano strašno  A u kojem si tjednu bila? Jesi isto spakirala neke stvari ranije za bolnicu? Kad? Što si sve spakirala?

Pinkica93
    09. Ožujak 2017. 14:36

Nama kojima je prva trudnoća svako iskustvo je dobrodošlo. Možemo se bolje pripremiti za sve.

09. Ožujak 2017. 14:36

mamika3

Ovako….Prvi porod….U 5 ujutro me muz pozdravio,otisao je radit,a ja sam u polusnu osjetila jaku bol nisko u ledjima koja mi se protezala preko cijelog trbuha!Pomislila sam da sam se zalezala i nastavila spavat do 8!E,to se strecanje nastavilo,uzela sam sat i mjerila!Mislim da je bilo svakih 15 min-tocno!Aha,to je to-rekoh!Prosetala psa i nazvala tatu da me odveze u bolnicu!Trudovi bole u donjem dijelu ledja i trbuha,u pravilnim razmacima-ja sam po tome znala!A na drugi sam trebala na indukciju,dosla tamo,medjutim vec sam bila otv 4 prsta tako da su me ostavili i rodila bez indukcije!Sjecam se da sam setala od 11 ujutro do 5 popodne sa trudovima svakih pol sata!Ali oko pola 6 je pocelo ono pravo!Za ovaj treci bih htjela samo da se isto izdogadja po danu-da se noc prije naspavam!Koliko toliko….Svaki je porod i pocetak drugaciji,ali nije lose znati sve moguce opcije!

HAHA, prošetala si i psa!!! Svaka čast, nadam se da ću i ja tako. Jadan mali, ni ne zna što ga sve čeka 

mamika3
    09. Ožujak 2017. 14:37

Pinkica93

Nama kojima je prva trudnoća svako iskustvo je dobrodošlo. Možemo se bolje pripremiti za sve.

Ja sam citala price s poroda jer me takodjer zanimalo kako pocinje!

💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

NevaNevičica
    09. Ožujak 2017. 14:48

Ja ću roditi u Sisku. Na njihovoj stranici piše samo da su utorkom. Sljedeći tjedan imam pregled pa ću pitati detalje.

Maja 3
    09. Ožujak 2017. 14:48

Mene probudili trudovi u 3 ujutro,otisla piskit i spavat dalje..onda me probudili ponovo u 5 ujutro,muz je sve vrijeme dezurao..lagano tusiranje,i cekanje,ali nikud bez kave,tako da smo prvo isli u kafic da si ja u miru kavu popijem. Oko 8 dosli u trudnicku ambulantu na pregled,oko 9-pola 10 dosla na red tek(nisam htjela nista pricat prije),ctg ocitao trudove,otvorena 3 prsta. Primila klistir u 10,pukao vodenjak i onda sam setala,na stol sam isla sam za ctg.. sjecam se da sam muza pitala koliko je sati? Kad mi je rekao da je 2 popodne,ja tuzna ...kao mislila da cu vec rodit.. i veli babica ajd na stol...i u 2 i 14 stigla princeza! Sve skupa,meni super bilo..2 sava dobila..
    Nadam se da ce i ovaj put tako bit!

Matie89
    09. Ožujak 2017. 14:49

Eh, kad vec pisete o porodu, ja bih postavila jedno pitanje. A tice se porodu na stolcicu? Zivim u Splitu ali planiram ici u Zg upravo zbog malo vise slobode na porodu. Zna li itko ista o tome? Cula sam da negdje prvorotkinjama ne daju, negdje jesu. Nije me strah poroda, ali mi se cini tako neprirodno roditi lezeci :( 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.