Ma i ja mislim da nemaš brige, ali obzirom da svi moramo obaviti te pretrage, dobro će ti doći da eliminiraš i tu sumnju. To što si do sad dobila +9kg, nije tak turbo strašno...da do kraja dobiješ još2kg po mjesecu, bit ćeš na +15/+16, šta je u redu. Doktori danas previše cjepidlače...ginić iz moje familije veli "samo normalno jesti" i to je to, do 17kg je ok, ionako od 10-12kg ode u porodu.
Za početak čestitam mami koja je nakon duge borbe uspjela zatrudniti, dobrodošla k nama ;)
Kad pričate o prissutvu na porodu-muž će biti prisutan. Kod nas u Čku ne treba imati položen tečaj, al se plaća 370kn njegovo ili bilo čije tuđe prisustvo. Ipak, mislim da se isplati..
Ja sutra idem na kontrolu-opće me strah vage, sad sam 18+2tj i na vagi je već +8 ...Užas jedan... Sad kad me pošalje na dijetu :D
Tko je rekao da planira naručiti iz Poljske, s koje stranice točno?
Ja sam si nagledala Poljska Kunert Lavado 3u 1 kolica, kod nas su 4.300,00kn, u Sloveniji 3.300,00, a vjerujem da su u Poljskoj još jeftinija.
što se tiče kila, dosta su strogi doktori..ja sam u prva 3 mj dobila 4 kg, pa mi je ginekologica rekla, to ništa ne ide bebi, sve ostaje vama, kako će bit do kraja..
al nekako sam od same folne imala neku želju za hranom..sad je popustilo..
sreća pa mi se slatko baš ne jede
OGTT krajem mj, pa ću vidit kakva je situacija s njim, imam dosta slatkih u obitelji
Neki dan sam ponavljala neke nalaze i između ostalog štitnjaču (na početku trundoće je bila uredni), inače nisam imala problema s njom, a sad je ft3 skočio malo..pa moram i to kontrolirat kod endokrinologa..uf..
Pozdrav svima,
rado bih se uključila u komunikaciju ako me prihvaćate.
Ja sam buduća mama koja je ušla upravo u 15. tjedan trudnoće.
Termin poroda je 27.7. pa baš pašemo u temu ljetnih beba i nadamo se upoznati nove prijateljice i prijatelje. :)
Imali smo dosta turbulentan put do sada, ali stvari se pomalo smiruju. Inače pred par dana sam navršila 35 godina i ovo je naše prvo dijete začeto prirodnim putem.
Trudnoća je krenula kvrgavo. Sama potvrda trudnoće nije bila glatka. Napravila sam 6 kućnih testova i svi su bili negativni, a menstruacija kasnila preko dva tjedna. Tek je praćenje rasta bete pokazalo da sam itekako trudna.
Nakon toga me ginekolog šokirao informacijom da imam gestacijski dijabetes jer mi je šećer bio 5,6. Nakon toga me smještaju u Vinogradsku radi izrade GUK profila (bila sam 8 tjedana trudna at the time) i tamo me drže pod nadzorom. Od onda pazim na prehranu i do nedavno sam se mučila s želučanim tegobama. Zadnji nalazi su mi bili odlični, tako da mi je to bila potvrda da pravilna prehrana može puno pomoći.
Već neko vrijeme se osjećam super, ali sam na strogom mirovanju jer sam imala jedno gadno krvarenje (hematom) i malo sam otvorena pa se moram paziti.
Prošle godine sam radila letz konizaciju pa je to razlog više za dodatnu pažnju i čuvanje ovog malog čuda.
Inače pijem utrogestan, a uz to imam hashimoto pa koristim eutiroks 88mcgr i kao astmatičarka uzimam inhalator i sprej za nos.Imala sam i jako visko jetrene enzime zbog čeka sam bila na svim mogućim pretragama kod infektologa na hepatalnoj - ali i ti nalazi su se popravili.
Evo, sad kad ste dobile cijelu anamnezu nadam se da me prihvaćate u klub budućih mama ljetnih beba.
Vidim da ste nedavno pričale o kolicima i ta tema i mene prilično okupira. Iako sam prvo zbog kvalitete bila nabrijana samo na Stokke ili eventualno Per Perego, otkrila sam poljska kolica Riko brano koja su me oduševila ponudom i cijenom.
Je li netko od vas gledao ova kolica? Ima li netko ranijeg iskustva s njima?
Imaju dobre preporuke. Na listi od 750 kolica, ona su na 39.mjestu.
Evo link na starnice proizvođača kolica da vidite o čemu pričam http://www.en.riko.pl/
Pozdrav svima i veselim se druženju
"Making the decision to have a child—it's momentous. It is to decide forever to have your heart go walking outside your body."
Sortiraj odgovore
Najstariji