Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Me+mybaby
    01. Veljača 2017. 19:05

4604-720 sr Vesna. Prijava za trudnicki tecaj u Petrovoj.
    Ako se nesto nije promijenilo kosta 400kn. Ja sam sa sekom bila prije 8 godina. Zna biti jako korisno. Iako su jedan dan pricali o prehrani u trudnoci, a tamonsve trudnice u 8mj trudnoce, ali vidim da su to sad maknuli.
    Uglavnom svaki dan je druga tema. Antenatalna skrb, porod, malo psihologije, babinje i na kraju njega novorodenceta... Ukratko

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

Maja 3
    01. Veljača 2017. 19:22

Mi smo bili,ali samo zato da suprug moze prisustovat porodu..trebala nam potvrda da smo to prosli,tako da on moze u radjaonu.. neznam jel sad moramo to ponovo placat,ili kak to ide. Sigurno cemo opet morat..

Maja 3
    01. Veljača 2017. 19:22

Mi smo bili,ali samo zato da suprug moze prisustovat porodu..trebala nam potvrda da smo to prosli,tako da on moze u radjaonu.. neznam jel sad moramo to ponovo placat,ili kak to ide. Sigurno cemo opet morat..

Matie89
    01. Veljača 2017. 19:28

Draga Ofnice, potpuno si u pravu. Da sam bar ja tako elokventna u pisanju i izrazavanju :) Ja se duboko ispricavam zbog svog tona, stvarno nisam imala losu namjeru. Nazalost, u zadnje vrijeme sam ostala toliko zgrozena nekim stvarima da mi se tesko kontrolirati. Zadnju informaciju koju sam dobila jeste da neki doktori ne cijepe djecu ali im napisu u karton kao da jesu, sto mora biti nezakonito. Takodjer sam izgubila svo postovanje koje sam imala prema jednom "velikom" hrvatskom znanstveniku po ovom pitanju, upravo jer je dopustio da bude vodjen strahom i time ugrozi neke ljude. No, to za neku drugu temu. 
    U pravu si kada spomenes strah, jer to jeste glavni pokretac ove debate na svjetskoj razini. Takodjer, taj strah je sasvim opravdan, jer rizika uvijek ima, i na to moramo biti spremni. Medjutim, veoma je bitno utvrditi gdje pocinje strah, i cega nas je tocno strah. Mogu spomenuti par stvari koje su nekad razlog, i dati vam neko objasnjenje za to. 
    1. Autizam, naravno. Ne postoji niti jedan clanak (koji nije naknadno povucen zbog manipulacije podataka) koji stavlja u vezu cijepljenje i spektar autizma kod djece. A stvarno su istrazili puno stvari. Nasla sam par starih clanaka koji su vidjeli jaku korelaciju izmedju nivoa zive te dijagnosticiranja autizma. Medjutim, taj nivo zive je veci kod majke zbog plombi od amalgama koje su se koristile prije te sadrze u sebi zivu. Danasnja cijepiva nemaju zivu u sebi (imali su je kao jedan spoj za prezervaciju, u veoma niskoj koncentraciji) no zbog velike pobune ljudi, ona je u potpunosti izbacena (barem u vecini cijepiva, iskreno ne znam nista o hrv vakcinama, ali cu se potruditi pronaci). Prije par mjeseci sam razgovarala s kolegom iz Amerike koji radi s autisticnom djecom, i on mi je rekao da se strah kod roditelja javlja primarno zbog pojave simptoma/dijagnosticiranja autizma u vrijeme kada dijete prima vakcine. No, rekao mi je da su uspjeli napraviti test prema kojem bi se autizam mogao dijagnosticirati puno prije, i on je uvjeren da ce to skinuti veliki pritisak s cijepljenja (ne znam kada ce to biti, ali se radi na tome aktivno). Vidjela sam da su neki vec spomenuli folnu kiselinu i autizam, i neizmjerno sam sretna da su nasi doktori aktivno informirani, jer je ta studija izasla nedavno! To je veliki plus za nase zdravstvo. No nemojte se plasiti folne kiseline kao dodatka prehrani, to je utvrdjeno kod zena koje imaju abnormalno velike koncentracije folne kiseline prije trudnoce (iako se kod nas to ne testira, barem koliko ja znam). Takodjer ne bih iskljucila modernu tehnologiju kojom smo okruzeni, kao sto je WiFi, Bluetooth i svasta nesto o cemu nitko ne prica, a trebali bi, jer ne znamo kakav utjecaj to ima na nase bebe, a sigurno da ima. 
    2. Rizik od zaraze agentima iz cijepiva. Opravdan strah, i ja se toga bojim. Medjutim, sanse su veoma male i dobrobit je puno veca od rizika. Od svakog lijeka postoji rizik, od paracetamola do teskih antibiotika. 
    Ja se ponovo jos jednom ispricavam zbog svog tona, stvarno se nadam da nisam uvrijedila nikoga svojim brzopletim odgovorom vodjena emocijama. :( 
    Nemojte nikome slijepo vjerovati, ni ovome sto sam ja napisala, informirajte se, donosite svoje zakljucke bazirane na cinjenicama. Ne znam sto drugo da kazem, nadajmo se najboljem. A pokusat cu pronaci neke podatke o cijepivima s hrvatskih trzista, jer je istina da je kvaliteta mnogih stvari koja se ovdje prodaje neusporeduvo losija od zapadnjackih. Nazalost.

Me+mybaby
    01. Veljača 2017. 19:30

Sto se Petrove tice jednom polozeni tecaj vrijedi. Dobije se potvrda koja traje. Makar rijetko ju i traze. Danas vise nije obvezan njihov tecaj, dovoljno je imati bilo kakav tecaj. Jedino sto je ovaj u bolnicama opsirniji od onih u domovima zdravlja. Ali i dulje traje pa si svako odabere sto mu pase.

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

• Anjaaa
    01. Veljača 2017. 20:10

Matie, voljela bih postaviti par pitanja ako može, pošto jako puno pratim temu cjepiva.
    1. Postoji li studija o cjepljenju provedena na grupi cijepljene i necijepljene djece za cjepiva infanrix, hexacima, priorix?
    2. Kako se provode istraživanja? Pošto sam upućena da se cjepiva ne smatraju pod lijekove pa ne prolaze tako stroge kontrole. Koliko su te kontrole stroge naspram istraživanja ljekova?
    3. Postoji li ijedno durgo objašnjenje zbog čega je autizam u konstantnom rapidnom porastu u zadnjih 50-ak godina?
    4. Je li sigurno u uporabu pustiti cjepivo u čijem uputstvu piše da je pod dodatnim praćenjem?
    Nadam se da te nisam zagnjavila pitanjima, ali iskoristila bih priliku postaviti ova pitanja kompetentnoj osobi

Leyla
    01. Veljača 2017. 20:31

Koliko ja znam iz iskustva prijateljica, da tecaj vridi 3 godine....al nisam sigurna...glede toga, ima li koja mama da nije imala muza na porodu? ja nisam 1 put  a nevirujem da cu i drugi...jako sam brzo rodila sincica, dosla vec 7 prstiju otvorena pa nisam imala tu fazu di mi je tribalo ubit vrime, a u onim tezim momentima san bila koncentrirana na disanje, trudove tako da nemogu zamislit da je bilo ko kraj mene...muz je odma dosao kad sam rodila, nakon par minuta ali u onim momentima pred izgon mislim da bi ga rascupala ;)

Elen
    01. Veljača 2017. 20:47

Cao cureee:))) 
    Ev da i ja nastavim u revijalnom tonu-it's a boy!!!jako sam  hepi , cak mi je i mahao .:)))

dana22
    01. Veljača 2017. 21:15

Cure mi smo prije tjedan dana išli na kontrolu i onda smo bili 12+2 tt.. Dr je radio i 3D.. Nakon 4 godine, 2 neuspješne  trudnoće i 2 mpo postupka napokon sam vidjela svoju mrvicu.. Rukice, nogice ma sve.. Sreća do neba, napokon nakon velike tuge je došla sreća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.