Hvala vam cure na dobrodošlici i što ste podijelile svoja iskustva!
Ja sam ipak jučer otišla na uzv jer je ipak bilo i vrijeme s obzirom da sam zadnji put bila još u 7.tt, a i nekako sam se osjećala potpuno netrudno par dana, imala sam osjećaj da bih mogla trčati 100 m s preponama, a par dana prije mislila sam da zvijezde vidim od boli kad kihnem, trbuh bio osjetljiv i napet, grudi rasturale..uglavnom, otišla sam da vidim što se dogodilo, a kad tamo mala bebica meni maše i misli si..a je ova moja mama luda! Tako da, eto sve je ok, a od sinoć stari simptomi se opet polako vratili. Zaključak: Svaka T je drugačija i svoje nosi.
Inače moj muž je do sada bio na oba poroda i sama njegova prisutnost, čak i bez da išta napravi ili kaže davala mi je neizmjernu snagu, dodatno nas povezala, a posebno jaka spona rodi se i između tate i bebe, tako da nam je oboma nezamislivo da nije tamo i planiramo naravno da i dolazak treće bebe dočekamo zajedno! :)
Cure, nemojte se brinuti oko kila, opustite se i uživajte. Ja sam u prvoj trudnoći dobila 21 kg, sa 57kg na 78kg i nakon poroda za čas sam bila mršavija nego prije trudnoće.
Ja sam se debljala, beba bila veća nego što kažu njihove tablice, slali me u Vuk Vrhovec i gnjavili 3 sata na testu glukoze i na kraju sve tip top!
Mi smo za prvu bebu (curicu) kupili Chicco 3u1 plava kolica i svi su mislili da je u njima dečko, a kad su shvatili da nije, bili su blago rečeno zbunjeni..onako..vidi se da su kolica nova (znači nisu posuđena)..hmm??..mislili ste da će biti dečko? Ne, sviđala su nam se ova! :)
Hoću reći, baš me briga za tablice doktora i baš me briga da li ću se udebljati u trudnoći 30kg i baš me briga što rodbina, poznanici i susjedi očekuju.
Inače, Chicco kolica se vidim više uopće ne prodaju, je istina nisu po zadnjoj modi s 3 kotača i šta ti ja znam, ali su savršeno sigurna, praktična i izdržljiva (izdržala su i jednog jako snažnog i živog dečka) i sada opet jedva čekam da i treću bebu provozam u njima.
Većina mama kad čeka prvu bebu živi u oblacima i u viziji tog savršenog svijeta uzaludno troši energiju na to kakve će nijanse i dizajna biti kolica i hoće li se uklapati u njen stil, koliko slatku robicu će beba nositi (koju će btw prerasti prije no što stigne 2 puta na red jer je uglavnom u najpraktičnijem i najudobnijem i uglavnom na relaciji cica-krevetić-kolica), a zapravo jedino što u tome svemu na kraju vidiš, kao i svi oko tebe su okice pune ljubavi jednog malog savršenog bića kojem si sve na svijetu i koje je to isto tebi!! Pusa! 😘 Kako se kaže..brigu na veselje i uživajmo u toj prekrasnoj privilegiji zvanoj majčinstvo!❤️❤️
Ispričavam se na romanu😊
2008. 👸
2012. 👶
Tnx Lory123, baš si lijepo to napisala I ja se tako osjećam... nisam zabrinuta zbog kilica jer još uvijek nosim odjeću od prije trudnoće, krećem se bez problema, radim i nemam nekih značajnih problema. Dečkić je malo veći od prosjeka trenutno i to je to. OGTT mi je gin i tako najavio prošli put, i rekao mi je da je to kod njega regularan pregled - sve trudnice šalje na to.
Šta nije da u Petrovu može pratnja, sa položenim tečajom (potvrdom) iz mjesta od kud dolaziš..barem su meni tako rekli..da nema plaćanja..hm..
Nadam se da je tako
Sad se u Petrovu može sa potvrdom bilo kojeg tečaja. Prije par godina to nije bio slučaj.
Netko je napisao za ograničenje trajanja tečaja u Petrovoj i moram priznati prvi glas, ja sam na tečaju bila (kao pratnja) sa sekom prije negdje 8 i pol godina i ponovno s njom bila na porodu prije godinu dana. Ali me nitko ništa nije ni pitao za potvrdu.
Gledala sam kolica i sviđa nam se bebetto holand i tako omega. I sad vidim cijene vani i dolazim u napast iako dragi kaže da neće on ništa na slijepo naručivati. Jer kaj ako s njima nekaj ne bude u redu. A vidit ćemo. Imamo još vremena, a i nadam se sajmu beba u 4 mj.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Nove curke dobrodosle!
Sonjiko,termin nam je isti dan!
Super da sve ide na bolje. Mislim da si usla u 16 tjedan sad,ja sam 15+1,znaci u 16 tjednu sam.
Ja danas nikakva,glava me rastura odkad sam se probudila.
Dobro došle nove cure! Nek nas je što više! U utorak imam opet pregled, prije toga nalaz krvi, pa moram preživit još jedan službeni put u Njem...i kad se vratim je laganini blizu moj 12.tjedan...kojeg toliko čekam. Nadam se da za mj dana ću predahnut i postat službeno trudna. Noćne more su i dalje u điru, kroničan umor isto...trbuh raste ko mutav...budim se u noći i jedem...ma stalno jedem jer čim mi prazan želudac bude mi muka. Kolica i hrpu stvari sam dobila od frendice, kinderbet imat svoj još tata sačuvao..tako da mislim da neću ništa kupovat...ma oču pred kraj za dušu :-)
Ja cu raditi test kod svoje ginekologice. Test traje 2 sata kaze ona.
Pozz svim curama..evo ja bi vam se pridruzila ako me prihvacate.:)
Nasa prica ide ovako da nakon 4 Aih-a i 2 Ivf-a smo uspili zatrudnit.Bebica nam dolazi na nasu 9-tu godisnjicu braka 08.06.17..Jedva cekamo.Sad smo u 22 tt trudnoce tj danas nam je 22+0...u 20tt trudnoce isli smo privatno na mjerenje nuhalnog nabora i zasad je Bogu hvala sve u redu.Vidili smo spol i curica nam dolazi ...weeeee....
Malo me brine jer me je ginekologica poslala na test za glukozu ovaj iduci tjedan a tada cu bit 23tt pa neznam jel to rano ili?Citam da je najbolje radit iza 24tt..
Sortiraj odgovore
Najstariji