Da se vratit u ono staro vrime kad niko nikoga ništa nije pitao već su svi radili kako nam doktori kažu...Nekako mi se sve čini da su sve te navodne tegobe povezane uz cjepiva došle s modernim dobom...ili prije nismo imali informaciju...ko to zna? Svakako, previše smo bombardirani informacijama o svemu i svačemu.O porodu, dojenju, cjepljenju ,vrtićima, školama, ma svemu!Mislim da smo pomalo svi izluđeni i nema više jednostavnosti u ničemu!
Kaj se cijepljenja tiče, mislim kao i Sundi. Pedijatrica nam je prijateljica i mislim,ako cijepi svoje, nema razloga da ja ne cijepim svoje.Vjerujem joj u potpunosti. Ono cjepivo protiv Rote nas je spasilo. Ima toga još. Znam, mišljenja su podijeljena. Ako malo pratite stranu literaturu, nigdje se ne može sa sigurnošću potvrditi da cjepivo uzrokuje autizam,a to je bio najveći kamen spoticanja vezan uz cijepljenje. Jedan poznati pedijatar ovdje, a koji se bavi tom temom,i sam je otac autističnog dječaka i rekao je da nije cijepio svog sina koji ima autizam,dok je drugo dijete cijepio i sve je ok. Pa sad ti znaj. Ja se u struku ne bih miješala, jer i ja ne volim kad se meni netko miješa u metode nastave,a da nije moje struke. No, naravno,to je samo moj stav,što ne znači da se bilo koja od vas mora složiti s njim. Dala sam si vremena da proučim literaturu koja postoji na tu temu jer sam imala učenicu s autizmom pa sam što više htjela znati o tome. Iako,taj spektar je vrlo širok.
Ujutro odgajam tuđu djecu, a kad dođem doma moram i svoju.....
Ofnica ja vjerovat no neću cijepiti, na porod cu ponijeti izjavu da ne želim cijepiti dijete. Ako se i dogodi da mi cjepe dijete u rodilištu nikako ga neću dalje dati cijepiti.
Ofnica
E sad bih ja pokrenula jednu temu…svi znamo da će naše bebe dobiti prvo cjepivo dobiti odmah iza poroda. Kad sam to pitala svoju frendicu, ona mi veli da čak to nije ni znala nego je vidjela upapirima kad su stigli doma.
Ima li koja od vas koja će donijeti izjavu da ne želi da se beba cijepi? I kakav je vaš općenito stav prema tome?
Po struci sam znanstvenica u molekularnoj biologiji I bavim se istrazivanjem, citanje pravih clanaka (ne blogova na internetu) mi je najvazniji dio posla. Ja cu svoju djecu cijepiti sa svime preporucenim, cak I dodatnim stvarima kasnije. Odjednom su svi pokupiti svu pamet svijeta jer neki celebrity kaze da je to opasno. U redu je htjeti imati informacije I moci odlucivati o nekim stvarima, Ali onda se pravilno informirajte (pubmed, Google scholar, itd I donosite zakljucke bazirane na cinjenicama). Jedna cinjenica jeste da smo mi cijepljeni s puno otrovnijim stvarima (ja u ratu, tko zna sta je tu bilo) I ziva sam I zdrava Sam, kao I Moja cijela ogromna obitelj. Malo licemjerno izbjegavati cijepiti svoju djecu kad smo mi zasticeni.
Ne bih htjela nikoga uvrijediti, ovakve stvari mi jednostavno diraju zivac.
Ja se slažem s matei89. Autizam je najviše genetski uvjetovan. Evo baš moja kolegica s posla u užoj familiji ima 3 autistična dječaka. Jedan od njih nije cijepljen.
Prvo sam dijete cijepila, i drugo ću. Sestre su mi doktorice i također su mi preporučile. Naravno, odluke su individualne.
Meni se isto čini da mi je u zadnjih tjedan dana trbuh naglo narastao. Sutra je punih 19t. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji