pa ne znam, ja nekako osjecam po cijelom trbuhu. Nekad me udari skroz gore tako pod rebra a nekad opet skroz dolje ispod pupka.. hmm
za posteljicu sam bas bila jednom i komentirala tu na forumu kako ne znam gdje je.. ovdje to gin uopce ne spominje na pregledu, a i trudnicka knjizica, iz nje se isto nista ne moze procitati. Ovdje je to jedna poveca knjigica onako 20x20 i nista ne pise rucno gin u nju, sve se sluzbeno sa zigom printa na ljepljivi papir i sve ima predvideno mjesto gdje se lijepi, sve je puno grafova itd.. kad sam na prvi pregled dosla sa knjizicom iz hr gin se zgražala da u ovom stoljecu dr pise rucno neke male notese i rekla mi da to mogu bacit slobodno haha
pa ne znam, ja nekako osjecam po cijelom trbuhu. Nekad me udari skroz gore tako pod rebra a nekad opet skroz dolje ispod pupka.. hmm
za posteljicu sam bas bila jednom i komentirala tu na forumu kako ne znam gdje je.. ovdje to gin uopce ne spominje na pregledu, a i trudnicka knjizica, iz nje se isto nista ne moze procitati. Ovdje je to jedna poveca knjigica onako 20x20 i nista ne pise rucno gin u nju, sve se sluzbeno sa zigom printa na ljepljivi papir i sve ima predvideno mjesto gdje se lijepi, sve je puno grafova itd.. kad sam na prvi pregled dosla sa knjizicom iz hr gin se zgražala da u ovom stoljecu dr pise rucno neke male notese i rekla mi da to mogu bacit slobodno haha
Ajme, mi smo još 100 godina iza Njemačke... Pandice vidi jel ti gdje piše "placenta anterior" ili "placenta posterior", to ti je to.
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Na mojoj baš piše 14 tjedana. Baš sam malo i ja gledala sad po netu i ne čini mi se ko da me je slao na triple. Saznanje i mojoj krvnoj grupi se svodi na rekla-kazala. Niko mi neće prihvati pokus određivanja krvne grupe koji sam radila sama na biologiji u srednjoj premda je 100% točan jer se radi sa serumima iz Petrove. Tako je bar meni profesorica rekla. A i garant nije kod njega u ordinaciji najnoviji uzv aparat koji sve super detaljno vidi.
cure koje ne znate u kojem ste tjednu... ima jedna super stranica koja vam prati tjedne i razvoj bebe... sve vam lijepo piše..
http://www.plivazdravlje.hr/zdravlje-online/kalendar-trudnoce
ja sam si skinula link na mob i svaki tjedan pratim razvoj bebe (automatski se prebacuje s tjedna na tjedan)
Ja ovo pogledam svaki put kad zaboravim koji sam tjedan!Ima i od poliklinike Harni,taj ima jako puno detalja i volim ga procitati!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Curke, danas mi je 18.tjedan trudnoće i ujutro bili na UZV. Jako lijepo napredujemo, dugi smo 146mm i imamo 290grama... Mjerila je doktorica i kosti, vidjeli smo kralježnicu i sve štima...
Eh, kad smo došli do spola rekla je da nije baš lijepo beba namjestila i da ne može reći sigurno, no da nagađa da bi mogla biti curica... :))
Idući uzv će biti vjerojatno tek kad ću ići na 4d za kojih mjesec dana, tak da, onda ćemo valjda znati sa sigurnošću što je, a do onda budem se nadala da je curka ;)
P.s. vidim da pričate o posteljici, meni je sprijeda? jel ima to veze s čim?
Curke, danas mi je 18.tjedan trudnoće i ujutro bili na UZV. Jako lijepo napredujemo, dugi smo 146mm i imamo 290grama… Mjerila je doktorica i kosti, vidjeli smo kralježnicu i sve štima…
Eh, kad smo došli do spola rekla je da nije baš lijepo beba namjestila i da ne može reći sigurno, no da nagađa da bi mogla biti curica… :))
Idući uzv će biti vjerojatno tek kad ću ići na 4d za kojih mjesec dana, tak da, onda ćemo valjda znati sa sigurnošću što je, a do onda budem se nadala da je curka ;)
P.s. vidim da pričate o posteljici, meni je sprijeda? jel ima to veze s čim?
Ako bude curica, budeš malo neutralizirala statistiku jer koliko vidimo, do sad je više bebača na forumu. Što se tiče posteljice, položaj sprijeda i straga je uredan, jedino doktori vele da posteljica sprijeda može biti razlog da se pokreti bebe počinju kasnije osjećati i da budu blaži nego u slučajevima kad je posteljica straga. To je i logično jer ako je posteljica sprijeda, možemo zamisliti kao da je izmedu površine trbuha i bebe jedan tanki jastučić pa se pokreti bebe manje osjećaju. Meni je dr. rekla da je svejedno je li posteljica sprijeda ili straga, oba položaja su uredna, jedino je bitno da posteljica nije spuštena na ušće maternice (tzv. placenta previa).
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji