Mamika3, ja sam radila u privatnoj labaratoriji, jer u bolnici to ne rade. Izvade ti krv, i popunis podatke, starost trudnoce, u kojoj nedelji je radjen uz, koliki je nuhalni nabor i da li je primecena nosna kost. Zapravo, taj test statisticki pokazuje da li beba mozda ima daunov sindrom, trizomiju 21 i jos nesto, nisam sigurna sta.
Ja sam u prosloj trudnoci (31god)isla na triple test,izvade ti krv,izmjere nuhalni nabor i dobijes kolika je vjerojatnost na neku gen bolest..nista sto postotno..nisam to nis placala..bas ko hoce znati sigurno ima Nifty koji je jako skup ili amnio koja nije bezazlena..
Sad imam 33..
Ne znam da li ste cule za 4D i da li je neko u predhodnim trudnocama radio? Da li zna neko nesto vise o tome?
Pa ne znam, preporucuju ja mislim svima, pa ko zeli moze odraditi.. U predhodnoj trudnoci koja je zavrsena spontanim nosila sam nalaze moje rodjene tetke koja ima treci stepen retardacije, ali na osnovu tih papira doktor mi je rekao da nije genetski, ali sam ja sada za svaki slucaj odradila to.
Pa u principu koliko kapiram 4D sluzi da se bolje vide fizicke anomije ako postoje. U Srbiji se krece od 50€ pa na gore.. Sve se placa, i vitamini, i progesteron i injekcije, a nista nije ni malo jeftino. Znam za progesteron kada sam pila svaki 4ti dan sam davala po 10€ za kutiju, a pila 3 meseca, uzas.. Recept niko ni da pomene..
Sortiraj odgovore
Najstariji