O pa brzo su te odbavili.. Ja sam s prvim cekala par sati otpusno i izasla oko 3 tek.
Bambi, kod nas brzo pustaju nakon vaginalnog poroda :) ajme tebi je prekosutra dan d :D oces moc spavat od uzbuđenja?
Nisan stara ni nocas nesto puno spavala...s njom me uhvatilo u noci nista nije bilo spremno sve navrat nanos nisam imala kad razmisljat..a ovo sad..svakakvi filmovi..od jedva cekam do doslovno sam usrana jer imam feeling da sam sve zaboravila...al ajd sutra konacno ukidam ovo prisilno stajanje doma (80 stepenica imam pa mi je zabranio) idem popodne do lidla napunit im frizider i onda posli popit kafu :-)
Nisan stara ni nocas nesto puno spavala…s njom me uhvatilo u noci nista nije bilo spremno sve navrat nanos nisam imala kad razmisljat..a ovo sad..svakakvi filmovi..od jedva cekam do doslovno sam usrana jer imam feeling da sam sve zaboravila…al ajd sutra konacno ukidam ovo prisilno stajanje doma (80 stepenica imam pa mi je zabranio) idem popodne do lidla napunit im frizider i onda posli popit kafu :-)
Mogle bi skupa. Samo sto se meni cini da moja cura uopce ne zeli van.
Ona se fino okrece i lupka. Ocito ju predobro hranim...
Sutra opet imam pregled. Vec sve doktore znam u petrovoj.
Ja sam zaprimljena u bolnicu 6.8 jer je ctg bio los, ona srca na aktivnost je bila praktički ravna crta, ali to se i prije dešavalo cesto sam prije ponavljala ctg iz tog razloga i uvijek bi mi držali stomak i cuda radili da se to pokrene.. Bila sam jako ljuta i tuzna sto moram biti u bolnici toga me bilo bas strah, osjećala sam se kao kažnjena zatvorom jer sam trudna.. Trudove sam htjela provesti doma . Plus to ja sam bila super, puna energije, sva natecena sa 24 kile u plusu puna vode, a bila sam pokretna i aktivna koda sam vitka balerina.. I toliko me frustralo sto moram biti u krevetu sada kada se trebam kretati da se otvorim, bila sam 3 cm otvorena i u bolnici je to stalo.. A ja sam znala da je moja beba samo ljevac i pospanac pogotovo kada smo na ctg u... 8.8 sestra me naglo diže iz kreveta na ctg, ja moram mokriti, zedna i gladna.. Eksiram malo vode piskim i težim na ctg, do brijem od sestre po nosu da me cekatu da kakvo pisanje ovo ono.. Na kraju ja sam cekala... Ctg los opet ravna crta, ja znam da beba spava i fali joj hrane, pusta me u sobu, idem uzeti za jesti taman bio doručak, ona po mene da idem kod doktora, tamo dvije zene ispred mene, a soba mi odmah do tako da vidim cujem ako me zove, odem brzo piskiti ona me vidi i dobijem po nosu da kakvo pisanje kada doktor zove, cure iz sobe mi vicu sa uzmem malo hrane pokušavam preklopiti sendvič e tek onda sam imala bukvicu od sestre iz jurila me van iitd ko vidio jesti i pisati kada moras cekati red za pregled... Čekam ulazim unutra, doktor kaze da ce staviti gel ako se ja slažem, a ja reko vi ste doktor i znate . Stavljaju gel i prebacuju na krevet u kojem me voze u sobu i kopcaju na ctg, doktor mi rekao da jedem, moram dva stara ležati trudovi krecu, ne daju da zovem muza..
Javljam mu da bude u pripravnosti, cimerice mi donose mini sendvič dva griza jedva stavila dolazi doktor ctg ravna crta i dalje odmah u radaonu, odvoze me na krevetu, zovem muza.. Gladna i zedna ko pas, b vjerujemo da moja beba spava.. Nema kristina nema ničega ne smijem se mrdnuti, tako je ostalo cijeli porod dobivam drip... Trudovi krecu odmah extra jaki.. Muz mi je doslo ali ga ne puštaju unutra do nekih 12.. Ja umirem od zeđo bolovi postaju prejaki sa bi osjetila glad.. Piskim mi se a ne smijem sa stola (cim sam dosla probili mi vodenjak) užasno je imati trudove sa punim mjehurom.. Dole nastala gužva već nas je preko 8 doslo roditi.. Nakon puno vremena na losija sestra mi turne neki lonac da piskim i ode ja ne znam jel u to smijem ili ne, lose je to stavila koliko sam se trudila svejedno sam sve zapiskila i ona me spusti na to... Ispala mi infuzija sva sam bila krvava, koda me neko zanio, dok nisu shvatili, i super sestra me je cijelu oprala i izbrisala.. Govore da ce vaditi krv bebi iz glave i tako nesta.. Ali ctg se popravlja, između truda sam skupljala snagu da mu pjevam.. Rekla sam doktoru da sam gladna, pa je i on rekao da je će mali bio valjda gladan..
Nisam ni znala da su se oni pripremali za carski Jer su mislili da se beba gubi.. Dobila sam tešku indukciju bolovi su bili bolesni mislila sam da necu moći disati da se gubim uzas, doslovno mi je tijelo otislo u nagon za preživljavanje.. Ne zele mi dati epiduralnu 8cm sam i doktorica mi da spasmex uh odlična droga odmah mi je glava utonula, klonula dobila sam 2 min odmora najljepšeg na svijetu...
Najgore mi je bilo kada su me nesta pitali a ja ni nakon truda nisam imala snage za otvoriti usta... Dva puta su mi stavljali kateter jer nisam smjela sa stola.. Toliko umirem od bolova i gubim se i vide to i idu vidjeti za epiduralnu, stave me na bok ja moram tiskati (a procijenili su da ce trajati jos sat i pol, ja bi umrla jer to je bilo preintezivno) najgora stvar na porodu je bio sljedeći trud koji me bacio toliko sam morala tiskati i to je preveliki nagon bilo je divlje.. Babica dosla i doziva me l a gadno vojnicki na mene da to ne smijem raditi itd ja ju gledam ali ona je svjesna da gledam kroz nju uspjela me je dobiti i uz njene upute se uspijevam kontrolirati, kada su me postavili u pozu za rađanje totalno sam van sebe, nisam znala da to tako izgleda i sa se povlačimo za te rucke, ubiti u tri truda sljedeća maleni je bio vani, kada je isla glavica užasno je peklo.. Od svega toga ja se ne sjećam ničega osim ociju te sestre, samo sam njih vidjela.. Ona je bila savršena bas ono sto mi treba, ma pohvala za sve u rađaoni jako sam zadovoljna... Posto je ogromna gužva odmah nas sele u sobu a mali ide na pregled, zao mi je sto nismo imali odmaram podij, ali mali ima fantastičan nagon i otvaranje usta... Ja opet moram piskiti, pa mi sestra tisuće trbuh da krv ide van posto nije prošlo jos zadnje prodajno doba.. Nikad goreg pisanja milijun trilera koda rezervaciju to je zbog katetera.. Muz mi otislo po hranu dok sam jela dosao je i moj misic... Moja palica i spava lica.. Beba je vrhunska ista kakva je bila u stomaku papa i spava.. U 3 dana je dobio 200g.. Sa tim da ga ne budim po noci nego spavamo dok ne place.. A u bolnici smo samo papali i jedini nismo vrištali skroz.. Druge dvije bebe su konstantno derale se jer je jedna mama mislila da ako ga nahrani u jedan da je za cijelu noc dosta.. A druga nije mogla dati jer ju je bolilo, jedva sam ju natjerala da pita za dohranu Jet dijete nije jelo satima... Ja se trudim da pazim na prehranu i pijem puno caja od rooibosa i komoraca beba ima stolicu koda papa kasice... Godinama sam svima govorila za taj caj i svi me ignorirali sada ga koristim i super se pokazalo, pročitajte si malo pa ako tko Zeli... Izgon mi je ostavio malo traume jedino na to nisam bila pripremljena.... Nisam vrištala i derale se na to sam se pripremala mjesecima da ne radim scene i ponosna sam na sebe, muz kaze da je ostao u soku kakva sam bila
Hahah Bambi, i ja sam vec neke stvari zaboravila a mali tek 2 god, kako ti neces tek.. Ili je moj mozak totalno u banani, moguce i to
Ajme Sundi, jesi me nasmijala s ovim za doktore.. Sigurno se i oni pitaju koliko ce te jos gledat haha
Joj ja sam totalno u banani, jedva cekam da ovo zavrsi vise.. Cijeli dan kontrakcije, nisam vise u stanju ni rucak skuhat.. Sve me boli, vrti mi se
Tamara koji doktor ti je bio na porodu? Nakon koliko su ti donjeli bebu u sobu? Dosta toga nisam razumjela koliko ti mobitel prepravlja.. Bitno da ste sad ok. Lijepo ti je malac dobio na tezini :)
Sortiraj odgovore
Najstariji