Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gala_28
    27. Srpanj 2017. 11:51

Sundi

Hej curke. Eto mene. Sliku necete dobit. Sramim se imam hrpe kila jos od prije pa mi je neugodno. Mene su jucer copili neki pripremni trudovi. Jedno 5 - 6 za redom kroz dva sata. Ali onda sam se otusirala porazgovatala sa svojom Mare i otisla spavati. Uglavnom sad kad hodam boli me zdjelica ko da ce mi djete ispast. A jucer me je copilo u dole u ledima i krenulo prema sredini trbuha bas je bilo onak posteno po 5 - 10 min.

Mare, gdje žuriš? :)
    Možda ti je do vremenskih promjena. Ja sam prekjučer isto imala osjećaj kao da će mi mali ispasti, psihički sam se pripremala na ustajanje i odlazak na wc. I navečer me isto pred spavanje ulovili trudovi. Jučer sam bila bolje, a danas sam ok. 
    Mi imamo dogovor pričekati bar do prvog pregleda u TA 31.7. :D, valjda će ga ispoštovati. Odmarajte i držite podignute noge ;)

• gala_28
    27. Srpanj 2017. 11:58

Petra178

moze li mi netko pls reci kada se pred kraj smanje pokreti bebe?
    sad sam 33+5, mali buco vec ima 2600g…ogtt je sper, nemam secer samo veliku bebu
    do neki dan je izvodio svakakve akrobacije po cijele dan i noci, a zadnjih dana jedva da ga osjetim! toliko da nisam sigurna jesu li crijeva, on, moja masta…kao u pocetku, lagano me dotakne…isla sam vec i na hitnu, ctg i uzv ok. eventualno 1-2 puta dnevno izbaci guzu ili nogu i ima par "divljih" pokreta, ali zapravo je sve mirniji.
    jesmo li vec u fazi kad je to normalno ili da svaki dan dizem panikuuopce se ne mogu opustiti, stalno gledam i drzim trbuh…
    naravno, ovi smanjeni pokreti su takvi bez obzira na tone voca koje pojedem, lubenice, grozde, smokve, breskve, cak sam taj dan kad sam isla na hitnu ko manijak zderala i voce i cokoladu i pila sok…samo sam na wc-u zavrsila
    pls help!

moj se umiri kad sam pod jakim stresom ili se naglo nanerviram. probaj se opustiti i onda vidi kako će biti. što su veći to bolje osjećaju i reagiju na naše emocije i vibracije.
    moj se jučer umirio jer sam bila nenaspavana i razdražljiva od umora. nisam ga osjetila par sati pa sam se isto počela pitati jer je inače živahan, a zadnjih tjedan dana je baš plesao toliko da bi zbunio ljude oko mene. mislim da je jednostavno i on bio umoran jer sam i ja bila.
    opusti se. misli pozitivno. sad ima i manje mjesta. svi nalazi su ti ok, nemoj vas stresirati nego uživajte u trenutnim tjednima. :)

Tamara..
    27. Srpanj 2017. 12:08

Mare kod mog je to najviše sto dobijem..  Svaki bebac je drugačiji i ima svoj ritam...  Meni je ginekolog  jednom prilikom rekao da moraju oni spavati ...  Opusti se probaj malo leci pričati,  pomaziti ga, protresti pa da vidis...  Ako misliš da ima potrebe odi na pregled ti najbolje poznajes svog bebaca...  Meni se crni da moj postaje zivahniji pa me i to muci hehe...  Bas sam sva na iglama pred ovaj kraj...  Joj popila sam gastal i napokon spavala(zao mi je sto nisam prije bas sam se izmucila sa tim zgaravicama) ...  Joj ja sam se probudila koda me par kamiona pregazilo,  noge ubijaju grčevi napali,  moram malo magnezija popiti...  Joj ne znam kako vi ali postaje me strah poroda i svega toga,  imam osjećaj da sam preslaba za to ...  Sad bas razumijem zašto sam puno puta cula da je zonama ovo najgori dio... 

Tamara..
    27. Srpanj 2017. 12:10

Ženama najgori dio...  Mobitel mi bas sve prepravlja 

Matie89
    27. Srpanj 2017. 12:18

mici_0555

Cure moje ja sva u selidbi pa nikako da vam se javim. Ipak nas još ima, već sam mislila da su sve rodile.
    Kod mene zadnjih tjedan dva krenuli bolovi dole. Kad malo prohodam ne boli, čim legnem osjetim, gegam se ko pingvin do wca. Za sad otvorena 1 prst, kažu daje to normalno s obzirom na tjedan. Na pregled idem opet za 2 tjedna.
    Što je bliže kraj sve sam umornija, teže se krećem, samo bi spavala a nikako se namjestit… Pola dana uređujem stan i selim, pola dana proležim…

Mici, kako smo u terminu istom da te upitam, jesi ti vec u TA ili si jos kod svog Dr? Ja sam bila na pregledu prije tjedan dana, I rekli su da idu na godisnji u osmom, pa su mi dali D1 za TA, da idem iduci tjedan. Meni se to cini super rano. Koliko cesto sada imas preglede? Svaka 2 tjedna I ti? 
    Meni se spustila bebica, pritisce mi cerviks, tako kaze Dr. Nesto mi se cini da bih ja mogla prije termina upoznat ovu malu divljakusicu 

27. Srpanj 2017. 12:47

Moja se isto umirila a malu tj CTG jr u redu.
    Kako vi prepoznate prave trudove?mene je strah da neću skuziit i da neću stići u bolnicu hahha

Meni nekad strane cijeli trbuh a nekad samo dolje ispod pupka tako da više ne znam kada se onA mice...

Zadnjih tjedan dana mi je strašan pritisak dolje,sinoć cijelu noć nešto neidentificirano ....ugvati me menstrualna bol i štedne trbuh u sat vremena par pita i do ujutro niš.. i sad preko dana samo tu i tamo...jesu to trudovi ili Sta??već sam luda xD

• blu5
    27. Srpanj 2017. 13:22

Nora-Fora:-)

Kako vi prepoznate prave trudove?mene je strah da neću skuziit i da neću stići u bolnicu hahha

Meni nekad strane cijeli trbuh a nekad samo dolje ispod pupka tako da više ne znam kada se onA mice…

Zadnjih tjedan dana mi je strašan pritisak dolje,sinoć cijelu noć nešto neidentificirano ….ugvati me menstrualna bol i štedne trbuh u sat vremena par pita i do ujutro niš.. i sad preko dana samo tu i tamo…jesu to trudovi ili Sta??već sam luda xD

Dok god se pitas jesu li pravi trudovi, iz mog iskustva nisu.Prave tudove ne mozes ne prepoznat, javljaju se u pravilnim vremenskim razmacima i postaju sve bolniji.Skuzit ces sigurno ne boj se.

• summerchild
    27. Srpanj 2017. 13:23

Meni nekad strane cijeli trbuh a nekad samo dolje ispod pupka tako da više ne znam kada se onA mice…

Zadnjih tjedan dana mi je strašan pritisak dolje,sinoć cijelu noć nešto neidentificirano ….ugvati me menstrualna bol i štedne trbuh u sat vremena par pita i do ujutro niš.. i sad preko dana samo tu i tamo…jesu to trudovi ili Sta??već sam luda xD

To su ti vjerojatno ti pripremni trudovi..meni su u utorak trajali 4 sata i bili i u pravilnim razmacima, menstrualna bol koja se siri u ledja i traje 20-30 sek i tak se ponavljalo u ravnomjernim periodima. Ali kaze doktorica danas da to tak hoce krenut i stat, dok ne budu trudovi svakih 5 min bar sat vremena i ti budu i jaci ne trebas u bolnicu.

27. Srpanj 2017. 13:31

A kad budu svakih pet min,meni treba pol sata do 45 mi nek bolnice...stici ću??hahah
    Uf meni još od 30 tjedna stalno piše lažni trudovi prije navršenog  37 T 
    Stalno sam u nekom strahu i panici 

• summerchild
    27. Srpanj 2017. 15:03

A kad budu svakih pet min,meni treba pol sata do 45 mi nek bolnice…stici ću??hahah
    Uf meni još od 30 tjedna stalno piše lažni trudovi prije navršenog 37 T
    Stalno sam u nekom strahu i panici

I ja imam pol sata do bolnice..kazu da kad dodje na tih 5 min treba jos bar pol sata dok dodje do svakih 3 min i kad krece izgon i to opet traje 2 sata kod nas prvorotkinja..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.