Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Dunyasha
    27. Siječanj 2016. 16:58

Malakoza ovo vracanje tebe na posao je grozno.. Pa uz te kontrakcije bi trebala ipak mirovati, barem djelomicno, a ne raditi...
    Eto, Njemacka... Ty, citas ovo? Njemacka, ovo, ono.. Kod nas bi te dr ostavio kuci, nitko ne zeli ma dusi imati takvu vrstu "komplikacija"...
    E a dajte da vas pitam, kako vama dolje privatnici mogu dati uputnice? Pa meni tu ako privatnik da neki recept, moram lijek platiti po punoj cijeni, a o izdavanju uputnica da ne pricam...

kokolo5
    27. Siječanj 2016. 17:16

Dunyasha

Malakoza ovo vracanje tebe na posao je grozno.. Pa uz te kontrakcije bi trebala ipak mirovati, barem djelomicno, a ne raditi…
    Eto, Njemacka… Ty, citas ovo? Njemacka, ovo, ono.. Kod nas bi te dr ostavio kuci, nitko ne zeli ma dusi imati takvu vrstu "komplikacija"…
    E a dajte da vas pitam, kako vama dolje privatnici mogu dati uputnice? Pa meni tu ako privatnik da neki recept, moram lijek platiti po punoj cijeni, a o izdavanju uputnica da ne pricam…

Mijenjala sam u životu 3 privatnika, i bilo mi je isto ko i tebi-s uputnicama nemaju ništa, ljekove napišu na blokić samo, i platiš punu cijenu. To o čemu se priča je najverojatnije ako su u dogovoru s nekim drugim socijalnim ginekologom pa mu upisuju svoje pacijente, i ovaj im izdaje uputnice. tako socijalac dobiva glavarinu a privatnik pare...

Mama3put
    27. Siječanj 2016. 17:27

Dunyasha

Malakoza ovo vracanje tebe na posao je grozno.. Pa uz te kontrakcije bi trebala ipak mirovati, barem djelomicno, a ne raditi…
    Eto, Njemacka… Ty, citas ovo? Njemacka, ovo, ono.. Kod nas bi te dr ostavio kuci, nitko ne zeli ma dusi imati takvu vrstu "komplikacija"…
    E a dajte da vas pitam, kako vama dolje privatnici mogu dati uputnice? Pa meni tu ako privatnik da neki recept, moram lijek platiti po punoj cijeni, a o izdavanju uputnica da ne pricam…

Ja nikad nista nisam placala od lijekova u trudnoci sto mi napise recept nit placam a i uputnice sam sve normalno dobijala tako da stvarno neznam kako... placala sam briseve i papu i uzv skupo ali stvarno nisam imala problema sa uputnicama nikakvih
    Jedino sto sam placala to su vitamini ovi tipa Elevit koje se ne propisuju na recept

Mala koza uzas! Eto jos jedan dokaz da nigdje nisu dr savrseni i nigdje ne cvjetaju ruze

Sandrich slazem se da trebas te neke stvari znati jer dr to ne mora znati a niti nagadati jer to je za tvoje dobro iz vise razloga...

uykmyjh
    27. Siječanj 2016. 17:12

Je, pitala me ova u koje sam privatno, i kad sam joj rekla neznam to je bilo to, zapisala "ne sjeća se" i nastavili smo dalje. I to mi je jedini ginekolog, nisan ih imala 100. 

Nego šta će nego objasnit, šta bi ja tribala šetat od čovika do čovika pitat šta će mi određeni doktor radit? Ne razumin te :) Al nebitno ajd. Jadna Hrvatska i ljudi u njoj. Navikli da ništa ne ide kako triba i pomirili se s tim. Umisto da se svi dignu na noge kad nešto nevalja...

Dunyasha
    27. Siječanj 2016. 17:23

sandrichx3

Je, pitala me ova u koje sam privatno, i kad sam joj rekla neznam to je bilo to, zapisala "ne sjeća se" i nastavili smo dalje. I to mi je jedini ginekolog, nisan ih imala 100. 

Nego šta će nego objasnit, šta bi ja tribala šetat od čovika do čovika pitat šta će mi određeni doktor radit? Ne razumin te :) Al nebitno ajd. Jadna Hrvatska i ljudi u njoj. Navikli da ništa ne ide kako triba i pomirili se s tim. Umisto da se svi dignu na noge kad nešto nevalja…

Vidim da me ne razumijes. 
    I ne bi vjerovala, ali 95% cura ovdje nije znala sto i kako, jer im doktori nisu objasnili. Zato smo sve tu da si medusobno pomognemo. 
    Ali isto tako, treba pitati. Sve treba pitazi, a ne se ljutiti. Sve sto ne znas a zanima te, zapisi i iduci put pitaj doktora, koji god bio (privatni ili socijalni). Puno si mlada da budes beznadezna, nije sve tako crno. 
    A ovo sto lazes, svi samo sjedimo i dopustamo da nam je lose, napisah gore, treba krenuti od sebe, pa ono s cim smo nezadovoljni, poceti mijenjati. 
    Res, non verba!!

miska
    27. Siječanj 2016. 17:37

Dunya naravno da sam sigurna, znam sto sam cula jasno i glasno, i znam da je mogu prijavit i radi toga sto ne izdaje racune ali isto tako znam i da ima dobru pozadinu kad se sve to usudi radit i to dosta javno, a meni se ne zaje s prijavama! Slazem se da ima svakakvih zena, naravno! Samo ako sam ja ok prema tebi ocekujem da si i ti prema meni jel!? Doduse ja nemam nekih posebnih konflikata, jedino eto nije mi jasno kako me sestra jos ni jednom nije vagala/mjerila tlak, ali ima zena koje se masovno zale na nju i na to da je bezobrazna. 
    Sto se tice nalaza od privatnika, ne razumijem zasto nebi prihvatili. To je isto ljecnik i duzan je ispostovat ljecnicku etiku bez obzira dal ga platis ili ne! Onda nam privatnici niti ne trebaju i apsurdno je da imaju dozvolu za rad ako njihova misljenja nitko ne smije uvazit.

Dunyasha
    27. Siječanj 2016. 18:17

miska

Dunya naravno da sam sigurna, znam sto sam cula jasno i glasno, i znam da je mogu prijavit i radi toga sto ne izdaje racune ali isto tako znam i da ima dobru pozadinu kad se sve to usudi radit i to dosta javno, a meni se ne zaje s prijavama! Slazem se da ima svakakvih zena, naravno! Samo ako sam ja ok prema tebi ocekujem da si i ti prema meni jel!? Doduse ja nemam nekih posebnih konflikata, jedino eto nije mi jasno kako me sestra jos ni jednom nije vagala/mjerila tlak, ali ima zena koje se masovno zale na nju i na to da je bezobrazna. 
    Sto se tice nalaza od privatnika, ne razumijem zasto nebi prihvatili. To je isto ljecnik i duzan je ispostovat ljecnicku etiku bez obzira dal ga platis ili ne! Onda nam privatnici niti ne trebaju i apsurdno je da imaju dozvolu za rad ako njihova misljenja nitko ne smije uvazit.

Nije apsurdno da postoje privatnici jer ti mogu, za razliku od preopterecenih i potplacenih doktora najcesce u primarnoj zdravstvenoj zastiti, pruziti bržu a ponekad i kvalitetniju uslugu. Ali zato svaki dr u javnozdravstvenoj zastiti ima pravo uzeti ili ne uzeti u obzir misljenje kolege privatnika i na taj nacin dati ili ne dati recept/bolovanje/lijek.. 
    A sto se tice tvoje doktorice, znaci svjesna si da ona radi lose i kontra zakona, ali ne da ti se zaje... s prijavama? Pa upravo je to stav koji treba mijenjati. Mi svi ocekujemo da ce prljav posao odraditi netko drugi umjesto nas.
    Nece. Nazalost nece. A ukoliko ju prijavis ti (inace, u min zdravlja postoji zdravstvena inspekcija i inspektori izlaze na teren prema prijavi, koju inspektori ostavljaju anonimnom, tj dr ne zna tko ga je prijavio) i jos 10 zena, e tu bi se stvari vec mogle promijeniti jer ce nekome postati jasno da ona krade novac maticnoj instituciji koja ju placa, tj. hzzo.
    Zato ne treba biti pasivan, nego djelovati.
    Ali svakome po njegovoj volji.

Aurelija
    27. Siječanj 2016. 17:59

Slažem se s Dunyom ovdje, dr odgovara za svaki recept i bolovanje koje otvara, zamislite da ste vi taj dr i sigurno ne bi na neviđeno pisali, tj prema nalazu nekog privatnika kojeg ne poznate, moze napisat što hoće. Zato uopće ne kužim taj koncept vođenja trudnoće privatno, samo komplicira stvari 
    Meni moj dr isto nije savršen, ali zato ako tražim drugo mišljenje ili detaljni pregled, odem privatno na jedan-dva pregleda, a ostalo kod njega.
    Malakoza, kako misliš imas samo 4 tj bolovanja?? A šta ak neko mora ležat bolnici 2 mj? Svašta, razočarala me ta njemačka! Sretno ti na poslu, baš mi je žao.

miska
    27. Siječanj 2016. 18:22

Aurelija

Slažem se s Dunyom ovdje, dr odgovara za svaki recept i bolovanje koje otvara, zamislite da ste vi taj dr i sigurno ne bi na neviđeno pisali, tj prema nalazu nekog privatnika kojeg ne poznate, moze napisat što hoće. Zato uopće ne kužim taj koncept vođenja trudnoće privatno, samo komplicira stvari 
    Meni moj dr isto nije savršen, ali zato ako tražim drugo mišljenje ili detaljni pregled, odem privatno na jedan-dva pregleda, a ostalo kod njega.
    Malakoza, kako misliš imas samo 4 tj bolovanja?? A šta ak neko mora ležat bolnici 2 mj? Svašta, razočarala me ta njemačka! Sretno ti na poslu, baš mi je žao.

Bolovanje otvara ljecnik opce prakse ili gin u slucaju trudnoce i to uglavnom uvijek na temelju nalaza doktora specijaliste kojeg ne poznaju. Dal ja otisla kod npr. neurologa na kbc (u kojem opet mogu imat tetku, strica, sudjedu koja mi isto tako "moze" napisat sto ja zelim) ili u polikliniku sunce da ne cekam red od 2 mje, to je moja stvar, nalaz specijaliste postoji i dr koji otvara bolovanje se tim nalazom pravda! 
    Svatko ima svoj razlog zasto i gdje sve vodi trudnocu, ja prva imam dva iz razloga sto sam dio i vecinu vremena van drzave i moram imat gin tu di jesam i to je naravno privatnik, kad dodem u hrv obavljam preglede i dizem uputnice kod soc gin!

kokolo5
    27. Siječanj 2016. 18:22

Aurelija

Socijalni ginekolog za sve mora imat pokriće-bilo da je to njegov nalaz ili nalaz privatnog ginekologa.Ako dođe inspekcija i nešto ne štima zbog nalaza kojeg je izdao privatnik, onda privatnik za to i odgovara. Nije baš da platiš i on napiše što hoćeš...to je daleko od bilo kakve etike! Meni je to tako moja socijalna objasnila...ne mora me duplo pregledavat, ali mora imat kopiju nalaza od kolege privatnika...i to je to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI