Ja sam se sa prvim djetetom udebljala 20 kg, ali prije 14 god. sam imala 70. Znači išla sam roditi sa 90. U drugoj trudnoći sam imala oko 74, a išla sam roditi sa 99, znači 15. U trećoj sam se isto mislim 15 kg udebljala, a u zadnjoj najmanje, oko 12. Ali onda sam imala oko 80 kg. Sad sam imala oko 82, a nisam se vagala na prvom pregledu, ali mi je trbuh već sad kak da sam trudna 4 mj., a ne 12 tj. Znači opet budem na kraju došla do 100. Ali tješim se da bude beba vjerojatno opet velika pa bude dosta otišlo na nju. Znači opet budem imala oko 80.
Razlika između prvo dvoje je 18 mj., a između druga dva 2 god. i 3 mj. Kad se treći sin rodio, kćer je bila 6 god., a najstariji 7,5. a kad se najmlađi rodio, sin je bio 10, a kćer 8. Sad bude razlika još veća. Sad bude najstariji 15, kćer 13,5, treći bude 7,5, a najmlađi 5. Budemo vidli kak bude sve to išlo.
url=http://lilypie.com]
Dunya, samo bez panike, to se i meni događa, nekad ne idem dva dana (češće), onda neki put idem dva put dnevno...ja to nisam shvatila kao problem, nego jednostavno ima veze s prehranom...
A ovo za računanje tjedni, mjeseci... dok nisam bila trudna nisam pojma imala o tjednima (kao većina ljudi) i isto mi je islo na zivce kad je netko rekao npr 17 tj - ono wtf, reci 4 mjeseca i ćao! Prevelika je to zbunjola za one koji nisu u tom điru, tako da ja zaokružujem na mjesec i pol.. ili kak ste rekle - kažem kad trebam rodit pa si nek računaju. Jednostavnije je
Zabice da,inace se tako ceka al kad si u bolnici onda to malo drukcije ide 😉
A kolica? Hoces njih 3u1 kad vec trebas AS?
Ja kazem da sam trudna 6 ipo mjeseci i tako od starta racunam-po lijecnicki
Starim, kolica budem dobila od jedne drage cure :) Ne budem kupovala...
Sanjarka, meni je ginek rekla da UZV jako zrači.
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
evo članak o UZV
http://www.roditelji.hr/trudnoca/ultrazvuk-udarac-na-zdravlje-jos-nerodene-djece/
nama će biti taman 2g razlike, planirali smo bebu ali ipak 6mj kasnije nego li će biti sad, ali Bogu hvala... Očito je tako trebalo biti, imala sam cikluse oko 29dana svaki mj... i eto taj zadnji je očito bio duži, ja mislila već da smo bez brige, a kad ono bebolinac :D
Da! 5 ipo hahaha moja standardna zbunjoza
Zaboravi vam rec da moram opet mirovat,za 7 dana sam kod svoje dr pa cu vidjet do kad sad opet to mirovanje
i da su me obavijestili na uzv u bolnici da mi je posteljica nisko 😕a dr davno rekla da se dignula
Mislim da uzv ne moze nastetit bebacu jednom mjesecno
Cure, sry šta skrećen s teme...
Imala san sad scenu sa ginekologicom u koje nikad nisam bila (samo sam upisana) jer imam svoju privatnicu... Zovem je na telefon da pitam što sve trebam za uputnicu, rekla mi moja ginekologica da to trebam kod nje... I ova meni uletava "kad ti je bila zadnja mjesečnica?!" Ja ono nez, neznam napamet, mogu otić pogletad sekund... "MA DI ĆES SAD" Ja ono...umm...idem sekund s telefona, u drugu prostoriju, po papir. "AJDE AJDE POŽURI"
Tu mi već digla tlak, ja se vraćan i govorin joj da mi ne piše nigdi, al da mogu izračunat, doslovno sekund posla. "BOŽE SAČUVAJ. JA RADIM 50 GODINA OVO JOŠ NISAN DOŽIVILA. KAKO MOŽEŠ NE ZNAT TO NIJE MI JASNO?!"
Slom živaca, svašta nešto još izgovorila, samo san joj rekla bok i poklopila...
Dokad će ovo ovako? Ako je ginekologica nije isus.
Molim vas preporučite mi nekoga pristojnog, nemora imat pojma o ničemu samo da se prebacim u drugog općeg ginekologa... Na području Splita po mogućnosti... Dosta mi je trauma od ovog grada, malo mi fali da ispalim i odem van države solo.
Sortiraj odgovore
Najstariji