I cure, da zavrsim jednom za svagda s time sto soc dr mora ili ne mora... Dakle, soc ginekolog nije duzan priznati nalaz privatnog ginekologa. Nazalost, ali tako je. Ja nisam rekla niti da to podrzavam niti da ne podrzavam. Dao Bog da sve imale najbolje doktore koje mozemo zamisliti, i da nam potreba za privatnim pregledima bilokoje vrste nikada ne zatreba.
A kad je zdravlje u pitanju, naravno da cemo napraviti sto god je u nasoj moci da si pomognemo. A da puno toga u nasem zdravstvenom sustavu je stima, ne stima. Daleko smo od toga da imamo idealan zdravstveni sustav.
evo imam još jedan primjer, baš od ginekologa... prije nešto godina otišla sam kod svoje socijalne na redovni pregled, papa i to sve što ide s tim. Kod nje se nalazi čekaju otprilike 2 mjeseca. za tjedan dana sam neobjašnjivo prokrvarila i otišla hitno kod privatnika...kod njega papa nalaz došao u roku od par dana i pokazao CIN III/carcinoma in situ, uputa za dalje-kolposkopija i biopsija. S tim nalazom sam otišla kod svoje socijalne...mislite da je čekala da mi dođu nalazi njenog papa testa? Smiju oni pisat uputnice, jer košto je MIška rekla, pokriva ih potpis i pečat tog privatnika koji to traži i ON preuzima odgovornost. Ovi što ne žele pisat i izvlače se da ne smiju, mislim da se tu na žalost, samo radi o ego tripu...
Da ne brusimo koplja sad tu nepotrebno bitno je jedino što zakon kaže. Možda se odgovor krije ovdje. http://www.hup.hr/EasyEdit/UserFiles/Granske_udruge/Marijana%20sve%20granske/odgovor%20HZZO-a%20_nepriznavanje%20nalaza%20privatnih%20zdravastvenih%20ustanova.jpg
Loša je rezolucija, ne vidim na mobu, pa ako netko može dešifrirat.
Sortiraj odgovore
Najstariji